• Rygestop

 • Rygestop – Nedtrapning eller kold tyrker?

  Planlæg dit rygestop

  Man kan selv gøre en hel del for at forberede et rygestop. En af de ting man kan gøre er at planlægge på forhånd hvornår man ønsker at stoppe. Det handler om at finde en dato, og lægge en plan bagudrettet som leder frem til din endelige stopdag.
  Nogen mennesker vil have det bedst med at de trapper deres rygning ned over en periode, og det er der flere måder du kan benytte til.

  Nedtrapning er en mulighed

  Nogen laver en regel for sig selv, om hvornår de må ryge dagens første cigaret, og rykker så hele tiden tidspunktet til at være senere og senere frem imod d-dag. En anden metode man kan benytte er den at skære ned på det daglige forbrug, ved simpelthen at fjerne en cigaret dagligt, indtil man er nede ved et minimum i de sidste dage frem til den endelige rygestop dag.

  Der er naturligvis flere metoder til nedtrapning af din rygning, og et 3. eksempel kunne være at du satte et tids mellemrum imellem de enkelte cigaretter, og ryger du eksempelvis normalt hver time, kunne du udvide den tid til 1½ time imellem hver cigaret, og gøre tiden 15-20 minutter længere for hver eller hver anden dag.

  Kold tyrker er hurtigst

  Hvis du virkelig kunne tænke dig at stoppe rygning, så bør du overveje at tage en kold tyrker.

  Et rygestop hvor du bare stopper fra den ene dag til den anden, kaldes en ”kold tyrker” og grunden til at jeg vil anbefale den type rygestop er at du sænker din nikotin afhængighed fra dag 1, hvorimod nedtrapningen fastholder tilførsel af nikotin og holder trangen ved lige, og jo længere trangen holdes ved lige, jo længere går der til du er igennem dit rygestop.

  Man mener at udtrykket stammer fra Amerikansk, og det lignende ”Cold Tyrkey” som jo egentlig betyder kold kalkun, og i en humoristisk dansk undersættelse er det så endt op med at hedde en kold tyrker, som jo lyder tæt nok til at de fleste burde kunne se sammenhængen med kold tyrker udtrykket.

  Der er jo masser af muligheder for at finde hjælpemidler til rygeafvænning, så hvorfor mener jeg så at en kold tyrker er det bedste middel til hurtig og effektiv tobaksafvænning.

  Jo ser du, i forbindelse med at du ryger, fylder du din organisme med en masse gift, specielt i form af nikotin som er en ret stærk gift, dog knap så stærk når den bliver indtaget i form af røg, som hvis du injicerede den som narkomaner gør med narkotika.
  Jeg ved at nikotin er en ekstremt stærk gift, så stærk har jeg ladet mig fortælle at hvis man tog nikotinen fra en cigaret, og gjorde det flydende, samt sprøjtede det ind i blodet, netop som en narkoman ville gøre med heroin, så ville man dø i løbet af få øjeblikke.

  Det er den ene ting ved nikotin, den anden er at det rent faktisk ikke er så voldsomme fysiske afgiftningssymptomer man får ved en kold tyrker, faktisk er de stort set ikke noget man mærker, men de psykiske symptomer derimod er ret voldsomme. Men kan du se realistisk på en kold tyrker og hvad den i virkeligheden indebærer, og ikke indebærer, så er den det fuldkommen logiske alternativ til rygning, og det letteste rygestop der findes.

  Jeg ved godt at dette ikke helt giver mening for den der har prøvet at stoppe flere gange, men jeg kan ikke sige ret meget andet til det, end at det er korrekt, det behøver bestemt ikke at være svært at stoppe med at ryge. Faktisk kan det være enormt let, og en kold tyrker afgifter dit system ret hurtigt, så det blot er en vane du skal vælge at holde dig fra, og dey er da ikke så svært… er det vel?

  Du kan naturligvis kombinere en kold tyrker med et nikotin produkt ala plastre, piller eller hvad du nu foretrækker, men så skal du være opmærksom på at det er vigtigt at du er indstillet på at afvænne dig fra dem senere hen.

  Mit råd hvis du skal stoppe med at ryge, så vil jeg råde dig til enten at stoppe, eller ej. Det er helt klart at foretrække, fordi nedtrapning kan medvirke til at gøre det sværere at stoppe, fordi man under nedtrapningen risikerer at rygetrangen bliver endnu stærkere som følge af den formindskede tilførsel af nikotin til kroppen.

  Hvis du søger hjælp til at stoppe, og ikke tror at du af dig selv vil kunne gennemføre en kold tyrker afvænning, kan jeg anbefale at du benytter rygestop hypnose, da den behandling vil hjælpe dig til at gennemføre et rygestop uden problemer eller svære afgiftnings symptomer. Da jeg selv er hypnotisør, kan jeg ikke rigtigt undgå at anbefale rygestop ved hypnose, men du skal stadig selv medbringe din motivation, da ingen kan få dig til at gøre noget imod din vilje, i hvert fald ikke når vi taler hypnose.

  Prøv med en rygestop bog

  En anden mulighed som jeg bestemt også kan anbefale er en af de mange rygestop bøger der hjælper dig til at forstå hvad der sker i din krop og i dit hoved når du prøver at stoppe. Det handler blandt andet om at ordet at ”prøve” i sig selv jo ikke siger at du vil stoppe, det at prøve at stoppe er kun at gøre et forsøg, det at stoppe med at ryger er derimod mere definitivt.
  Der er rigtigt mange situationer i livet hvor vi bruger fraser i den stil, og i sidste ende sender du et signal til din underbevidsthed om at du ikke er 100% dedikeret til at stoppe.

  Når jeg taler med folk der overvejer at stoppe, og fortæller ting som dette, tror de fleste ikke rigtigt på hvad jeg tror, men det svar jeg giver dem hver gang er: læs ”Endelig ikke Ryger” en rygestop bog af Allen Carr som stoppede fra den ene dag til den anden, hvor han røg mere end 60 cigaretter om dagen, og han beyttede en kold tyrker.

  Du kan låne bogen på biblioteket, eller du kan købe den her!

  Grunden til at man nogle gange hører historier om at storrygere stopper fra den ene dag til den anden, uden hjælpemidler af nogen art, er netop af den person har taget beslutningen om at stoppe, og i hans sind er der ikke andre mulige udveje, det handler ikke om at han prøver, det handler om at han gør det, og dermed basta… hvis du forstår…

  Kan du lide det du læser, så giv en kommentar længere nede, fortæl andre om det ved at klikke her, eller benyt de sociale knapper over denne artikel!
 • Janno Anbefaler Rygestop Med Garanti

  Ønsker du et garanteret rygestop?
  Uden de store gener fra abstinenser?

  Jeg kan anbefale 2 produkter til rygestop, begge med pengene tilbage garanti, hvilket vil sige at du kan teste dem i 14 dage uden risiko for dig.

  Så glem de dårlige undskyldninger din underbevidsthed giver dig, og prøv et riskofrit rygestop.

  Det første produkt er "røgfri på 1 time" som er et fint hypnose/coaching rygestop program som er rigeligt for langt de fleste rygere der ønsker at stoppe.

  For stor rygeren der ønsker ekstra støtte til sit rygestop er der "Rygestop Masterclass" som går yderligere i dybden, og der arbejder du særligt meget med dine ryge vaner, samt din motivation.

 • Emner: Stop Rygning | No Comments »

  Kommentarer