• Stress på Arbejdspladsen

 • Stress på arbejdspladsen – hvad er det?

  Der findes et hav af årsager til, at folk bliver stressede. Oplevelser som dødsfald i familien, skilsmisser, tidspres i det private, alvorlig sygdom og hverdags skænderier med ens nærmeste kan være medvirkende til, at nogle mennesker udvikler stress. Men stress på arbejdspladsen ses også tit som en afgørende årsag til stress.

  Stress på arbejdspladsen kan være særdeles ødelæggende, både for de ansatte, lederne og selve virksomheden.
  Når man udsætter folk for et pres, der er alt for stort, går man langsomt ind og ødelægger dem, deres selvtillid og deres selvværd. Stress kan have alvorlige konsekvenser i form af psykiske lidelser, f.eks. depressioner og angst, der i værste fald kan føre til selvmordstanker og handlinger. Har du stress, eller stress symptomer skal du kontakte din læge, så du kan få den rigtige hjælp og eventuel behandling.

  Men hvornår bliver presset for stort og uoverskueligt? – Det gør det, når mængden af arbejde og dertilhørende opgaver bliver så stor, at du bliver nødt til at bruge dit privatliv på det/dem. Den tid du ellers havde til dig selv, din familie og dine daglige pligter bliver pludselig omdannet til tid, du er nødt til at bruge på dit arbejde. Når mængden af arbejde bliver for stort og du ikke længere føler, at du slår til, hverken på arbejdet, eller i dit privatliv er det, at du er i fare for at udvikle arbejdsrelateret stress.
  Stress på arbejdspladsen bør for alt i verden undgås – et godt og sundt arbejdsmiljø er at foretrække for alle partere.

  Stress på arbejdspladsen – også der, hvor du arbejder?

  Hersker stressen og den dårlige stemning på din arbejdsplads, så se om du kan samle nogle kollegaer, der har det på samme måde. Sammen kan I gå i dialog med ledelsen og forhåbentligt finder en brugbar løsning, der tilgodeser alle involverede partere. Der findes mange muligheder for jer og jeres arbejdsplads – I kan f.eks. kontakte en stresscoach, der professionelt og effektivt går ind i jeres dialog, hjælper jer frem til en holdbar løsning og kommer med aktive løsninger til, hvordan I kan minimere stressniveauet.

  Stress på arbejdspladsen – hvad kommer det af?

  Stress på arbejdspladsen kan komme af et alt for højt tempo, for høje ambitioner og forventninger, mobning, manglende indflydelse og uddannelse, dårlig støtte fra ledere såvel som kollegaer, overvågning, overarbejde, pressede deadlines/aftaler, risiko for vold, dårlig rollefordeling, skifteholdsarbejde og ”alenearbejde”. Dette er selvfølgelig kun nogle udvalgte årsager til stress på arbejdspladsen. Der findes andre og det er ikke alle faktorerne, der behøver at være til stede før der opstår stress på arbejdspladsen.
  Stress på arbejdspladsen – Er du ramt af arbejdsrelateret stress, så kontakt din læge allerede i dag!

  Er hverdagen på din arbejdsplads præget af stress og en dårlig stemning, med professionel hjælp kan du skabe et bedre arbejdsmiljø for dine ansatte!

  Kan du lide det du læser, så fortæl andre om det ved at klikke på knapperne herunder!


 • Gæste post

  Dette er en gæste post som ikke er skrevet af mig! Du kan også få lov til at skrive her på sitet hvis du skulle have lyst til det. Gæsteblogging er underlagt visse regler som du kan finde her.