close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Araknofobi

  Araknofobi, angst for edderkopper, lær om edderkoppefobi her!

  Hvis du er bange for edderkopper, så lider du af araknofobi (også kaldet edderkoppefobi). Jeg taler ikke om at du er bange for en edderkop du er rimeligt sikker på er giftig og dødbringende for mennesker, men sådan bange for alle typer edderkopper.

  Når man lider af araknofobi er man ofte ret hæmmet i rigtigt mange situationer, og det karakteristiske ved en der lider af araknofobi er at reaktionen på at se en hvilken som helst edderkop, er fuldkommen ude af proportion.
  Der findes kun ganske få typer af edderkopper der er farlige for mennesker, og dem er der selvfølgelig god grund til at have stor respekt for, så selvom du er bange for den type, så er du som jeg skriver højere oppe ikke ramt at araknofobi af den grund.

  Normalt vil selv en edderkop der kunne være farlig for mennesker, være mere bange for dig, end du for den. Det gælder selvfølgelig ikke for araknofober. Så længe vi taler danmark behøver du ikke være bange for at blive bidt af en edderkop, det værste du kan blive udsat for herhjemme er normalt at en edderkop kan bide så det svier.

  De fleste fobier opstår fordi hjernen misforstår en situation, og sætter lighedstegn imellem edderkopper (i dette tilfælde) og fare, og når man så ser en edderkop, så slår sindet ”alarm” som vi jo er indrettet til, men da det er en misforståelse, så er der pludselig opstået en fobi.
  Dette er selvfølgelig en smule firkantet sat op, men den generelle sammenligning burde være til at forstå.
  De fleste araknofobi klienter jeg har haft igennem tiden, har højest sandsynligt, ud fra det jeg har kunnet stykke sammen under forsamtaler, ”arvet” deres fobi fra forældre, søskende eller nære bekendte. Der sker simpelthen det at imens man er barn er man jo let påvirkelig, og ser og oplever man ofte nok at en man ser op til bliver bange hver gang de ser en edderkop, så arver man den tilbøjelighed, og ender så med at få den samme fobi.

  Symptomer forbundet med araknofobi

  Når man lider af araknofobi er normen at man er meget opmærksom på steder hvor der kunne findes edderkopper. Hvor normale mennesker måske en smule tilfældigt render ind i et spindelvæv, går edderkoppefobikeren slet ikke hen, da han allerede længe inden det når dertil har identificeret stedet som et sted med stor risiko for edderkopper.

  Der er visse fysiologiske reaktioner forbundet med araknofobi, også kaldet araknofobi symptomer, og de følger det samme mønster der gælder for de fleste fobier.

  Symptomerne:

  Araknofobi behandling – Behandling af Araknofobi

  En araknofobi kan du slippe af med enten med hypnose behandling, kognitiv terapi eller en anden form for eksponeringsterapi.
  Araknofobi er som oftest ret let at fjerne med hypnose, og det kan som oftest gøres på en enkelt behandling. Eller sagt på en anden måde, jeg har kun en gang oplevet ikke at kunne fjerne en araknofobi på en enkelt behandling, men det vidste sig da også at der lå meget mere nede bagved, da jeg insisterede på at det ikke kunne være hele problemet.

  En anden effektiv metode til at fjerne en edderkop fobi er kognitiv terapi eller eksponeringsterapi hvor du gradvist bliver udsat for din angst på et niveau hvor du er rimeligt bange, men dog ikke er på vej i panik. Ved jævnligt at nå det punkt i din angst, vil det samme sted efter et stykke tid, føles mere normalt, og du skal hele tiden længere frem i processen førend angsten når samme niveau.

  Så er du bange for edderkopper, så behøver du ikke at fortvivle, du kan nemt hjælpes af med din araknofobi.

 • Angst Masterclass


 • Emner: Angst Frygt Fobier | No Comments »

  Kommentarer