close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Klaustrofobi behandling

  Klaustrofobi eller angst for lukkede rum.

  Får du det dårligt når du er i et indelukket rum, et rum hvor du ikke umiddelbart kan se ud? Eller er du måske bange for at gå ind i sådan et rum? En elevator? Et kosteskab?

  Hvis ja, så lider du højest sandsynligt af det der kaldes klaustrofobi.

  Hvad er klaustrofobi?

  Klaustrofobi er som du kan høre på navnet en fobi som giver sig udtryk at en person udvikler angstsymptomer såsom bankende hjerte, direkte frygt og lignende, du har sikkert prøvet at være bange før, men for en fobiker er denne angst ofte så alt overvældende at de ikke kan overvinde den, også selvom de godt kan se at der rent objektivt ikke rigtigt er noget at være bange for i situationen.

  Det der sker er at personens sind har forbundet det at være i et lukket rum, med en frygt for aldrig at kunne komme ud igen, og hvad deraf følger. Det betyder at dit ubevidste sind totalt overtager kontrollen, og den medfølgende angst dominerer fuldkommen til at niveau hvor personen er fuldkommen ude af stand til at handle sig ud af situationen.

  Behandling af klaustrofobi

  Kognitiv terapi og hypnose er de i mine øjne bedste metoder til behandling af klaustrofobi, eventuelt i kombination med hinanden, hvor de kan være utroligt effektive. En psykiater ville højest sandsynligt søge at behandle med angstdæmpende medicin, men i mine øjne (Jeg er ikke medicinsk uddannet) er denne type af behandling i bedste fald symptombehandling, og jeg mener nu engang at det optimale må være at finde årsagen og kurere den.

  Symptombehandling oplever jeg i værste fald er det samme som at tisse i bukserne for at få varmen, det hjælper et kort øjeblik, men derefter er det et stort problem, at være både våd og kold. Selv vellykket symptombehandling tager kun fat i selve det at du er angst, og for mig at se er det ikke en varig løsning, dit problem er der stadig, og du vil skulle tage medicinen lige så længe du lider af sygdommen. Jeg synes det er bedre at adressere årsagen, og helt fjerne klaustrofobien for derved at undgå at skulle tage medicin måske for resten af livet.

  Der er mange grader af klaustrofobi, og flere niveauer af angst, og dermed også mange forskellige former for angst der kan puttes ind under dette navn. Symptomerne kan gå lige fra at være et svagt ubehag du sagtens kan leve med, til en altoverskyggende, nærmest invaliderende angst.

  Jeg kan kun sige at du gør klogt i at behandle din klaustrofobi med hypnose hvis den på nogen måde hæmmer dig i din hverdag, der er ingen grund til at leve med en fobi der nemt kan behandles.

 • Angst Masterclass


 • Emner: Angst Frygt Fobier | No Comments »

  Kommentarer