close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Personlig Udvikling
 • Husker du at udvide din Komfortzone?

  Hvis man skal udvikle sig som menneske er det vigtigt at man er opmærksom på at man for at skabe virkelig forandring er nødt til at bevæge sig uden for sin komfortzone. Det er sådan set et must hvis man vil udvikle sine kompetencer og skabe positive forandringer i sit liv.

  Langt de fleste mennesker har det ikke godt med at fjerne sig fra deres komfortzone, og det med god grund. Din komfortzone kan defineres som at du gør de ting du er vant til, og tryg ved, hvorimod du når du bevæger dig ud af din komfortzone pludselig kan finde dig på gyngende grund, simpelthen fordi det du foretager dig er uvant, og derfor utrygt.

  Den bedste måde til at udvide sin komfortzone kan variere fra person til person. Der er dem der bare kaster sig ud i noget nyt og ukendt, og ser hvor de lander bagefter. Så er der dem der skal skubbes lidt for at tage bare et lille skridt i den ukendte retning, og langsomt men sikkert udvider de deres komfortzone. Selv er jeg en person der nok er lidt midt imellem, og jeg udfordrer jævnligt mig selv ved at gøre ting jeg ikke er vant til.

  Det at du hele tiden bevæger dig udover det du er vant til, gør at du efterhånden som yderpunktet kommer længere væk fra det centrum du er vant til, bliver den del af dit liv du er komfortabel med hele tiden større. Og det giver flere muligheder. Du sætter faktisk selv grænsen for dine muligheder og for hvor langt du er i stand til at udvikle dig som person. Jo større komfortzone, des flere muligheder for personlig udvikling og vækst.

  Jeg ved godt at personlig udvikling hænger mange mennesker langt ud af halsen, og andre slikker det i sig som en kat slikker mælk i sig. Men hvis du tænker over det, er alt nyt, alt der er anderledes personligt udviklende. Det være sig nye arbejdsopgaver på jobbet, såvel som det at gennemgå et rygestop. Begge dele udvikler dig , og gør dig til et andet menneske, et lille skridt ad gangen.

  For mange af os handler personlig udvikling om at finde noget man er passioneret onkring, og så virkelig gå dybt ned i det emne, til det punkt hvor man bliver så specialiseret på det emne at det bliver en del af ens personlighed.

  Det at man er rigtigt god til noget man selv finder interessant, kan gøre underværker for dit selvværd. Selvtillid og selvværd er ikke det samme, men de hænger alligevel lidt sammen, og øger du dit selvværd, vil det få positiv indflydelse på din selvtillid. Jeg kan kun råde dig til at arbejde med dit selvværd, din selvtillid og din generelle selvfølelse som nogle kalder det.

  Udvid din komfortzone og få et rigere liv

  De fleste mennesker udlever ikke deres potentiale, alene af den grund at de ikke tør handle, eller spørge om hjælp, simpelthen fordi risikoen for en afvisning eller et nej opleves som en langt værre situation.
  Når man spørger ind til hvorfor de ikke tør spørge, viser det sig at de fleste allerede forventer en afvisning, og derfor hellere end opleve den afvisning affinder sig med ikke at komme videre.

  Rigtigt mange har en drøm om at opnå et eller andet resultat, og de starter ud med fyr og flamme. Et eller andet sted i processen, hvor de måske er begyndt at se små resultater begynder fokus at skifte fra det de drømmer om, til at deres fokus handler om frygten for at miste den smule de har opnået. På den vis ender rigtigt mange mennesker med at holde sig selv tilbage fra at opnå deres drømme, udelukkende fordi den smule de har vil de ikke risikere.

  Men tro mig, jeg taler af erfaring, folk der lader sig begrænse af deres egen frygt, og ikke tør bryde ud af deres egen komfortzone, opnår ikke imponerende resultater, og slet ikke den type resultater drømme er lavet af.

  Kender du i øvrigt begrebet ”din komfortzone”? Jeg bruger det jo en del, så vi må vel hellere lige definere det.
  Din komfortzone er at du gør ting i din hverdag som du er vant til, og derfor komfortabel med at gøre. Men de fleste mennesker der beskæftiger sig med menneskelig psykologi ved at hvis du vil videre med dit liv, er du nødt til at udvide din komfortzone, og det gør du ved at foretage dig ting der skræmmer dig lidt.

  Efterhånden som du udvider din komfortzone vil du opleve dit liv forandre sig, og dig med det.

  En øvelse der vil få de fleste mennesker til at krumme tæer og føle sig lidt utilpas, er at opsøge afvisningen eller det uundgåelige nej… Men som de fleste der har gjort det, vil du også opleve at det faktisk ikke gør så ondt når du ændrer din holdning til det, og endnu vigtigere så får du faktisk slet ikke så mange nej’er som du frygter.

  Er du hemmeligt forelsket? Har du en drøm om et samarbejde med en person du ikke føler dig på højde med, men mere ser som et forbillede? Er der ting du normalt går langt uden om alene fordi du frygter afvisning?

  Hvis du stillede dig selv den opgave at gå ud i verden, og gøre 5 ting du frygter, og forventer vil blive afvist, ville du bestemt ende med at flytte din komfortzone. Du skal inden du går i gang, se realistisk på verden, og forstå at når folk siger nej, handler det oftere om dem selv, og deres verden end det handler om dig.
  Tag ikke beslutningen for andre, men tag udfordringen op og gå efter de frygtede afvisninger, det vil gøre dig bedre til at håndtere dem, og bedre til at spørge om ja’erne.

  Der kan jo være mange grunde til at folk afviser din henvendelse, og beder du eksempelvis din udkårne om en date, så kan et nej jo betyde så mange ting…
  Personen kan uden dit vidende være afsat allerede, forelsket i en anden, eller på vej til at flytte til en anden landsdel… Der kan være mange flere grunde, og det behøver ikke nødvendigvis at reflektere hvem du er at du bliver afvist. Faktisk vil jeg påstå at langt de færreste afvisninger handler om dig.

  Kender du Henry Ford og Thomas Edison?

  Du kan antage den holdning Henry Ford benyttede sig af. Han bad sine udviklingsfolk om at opfinde en bestemt motortype jeg ikke lige kan huske, og da de kom tilbage efter tusindvis af forsøg og sagde at det var umuligt, sagde han bare at selvfølgelig kunne det lade sig gøre, de havde bare ikke fundet den rigtige metode… og han fik ret!

  Et andet eksempel var Thomas Edison der opfandt den elektriske pære efter noget i retning af 10.000 forsøg der havde fejlet. Cirka halvvejs i processen blev han interviewet af en journalist som spurgte ham om ikke det var svært t have lavet 5000 fejlslagne forsøg på sin opfindelse, hvorefter Thomas Edison Svarede noget i retning af: ”jeg har ikke lavet 5000 fejl, jeg er blot 5000 tests tættere på løsningen og det resultat jeg ved kan lade sig gøre.”

  Bemærk hvordan ingen af de 2 tvivlede et sekund på at det kunne lykkes, og med den indstilling kommer man bedre igennem livet, det være sig som iværksætter såvel som menneske.

  Gør som de bedste, gå efter fejlene, og udvid din komfortzone, og husk lige at du kan udfordre dig selv på alle områder af dit liv.


  Emner: SelvUdvikling | No Comments »

  Kommentarer