close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Personlig Udvikling
 • Positiv Tænkning

  Hvorfor bruge tid på at tænke positivt

  Der er rigtigt mange mennesker der griner ad folk der taler om positiv tænkning, og hvorfor mon de gør det? Nu er det jo mig der skal besvare spørgsmålet, så du skal på forhånd vide at dette er mit personlige synspunkt, både på dem der taler negativt om positiv tænkning, og på begrebet selv.
  Når det er sagt, vil jeg også gerne understrege at der helt sikkert ikke kun er en grund til at folk er negative omkring positiv tænkning, men min erfaring med dem jeg har diskuteret emnet med, er den samme hver gang indtil videre.

  Folk er af den opfattelse at positiv tænkning og positiv psykologi er en og samme ting, og da mange benytter begrebet i forbindelse med at visualisere et dejligt liv, og så bare vente på at det sker, har det fået et dårligt ry. Pointen med visualisering i min verden, er at det skal hjælpe på din motivation til at arbejde hen imod dit mål, men visualisering alene gør det ikke.

  Du skal arbejde på at tænke positivt

  Hvis man visualiserer, og bevidst arbejder med positive tanker og handlinger i forbindelse med målsætning, og i samme forbindelse arbejder bevidst og så målrettet som man magter for at nå sit mål, vil netop det at tænke positivt gøre at det føles nemmere at udføre arbejdet. At arbejde med positiv tænkning alene gør ikke særligt meget, i hvert fald ikke til at begynde med. Men er man derude hvor man ikke magter at motivere sig selv, vil gentagne visualiseringer af at man gør arbejdet, sammen med positive tanker omkring det at gøre arbejdet, med tiden hjælpe en til at komme i gang. Af en eller anden grund er nogle af os inderst inde bange for at handle, selvom vi godt ved at uden handling sker der ikke så meget.

  Problemet er ofte prokrastination

  Det kaldes også for at prokrastinere, og handler om at man hele tiden finder gode undskyldninger og grunde til at man kan vente med at gøre arbejdet. Man finder kort sagt hele tiden på et eller andet man lige skal nå, og inden man har set sig om er dagen omme, og man nåede stort set intet.

  Det er en slags angst for at lykkes, og det kommer ofte af en enkelt eller 2 oplevelser af fiasko, som er blevet forstærket over tid, og som udgør det egentlige problem.
  Noget du skal have for øje er at du i den sidste ende er den eneste der kan motivere dig selv til at komme i gang, og jeg kan foreslå dig at starte i det små, gerne meget småt, og så dagligt eller ugentligt udvide din arbejdsmængde.
  Du kan læse meget mere om prokrastination her.

  Jeg taler af erfaring, da netop det med at prokrastinere har været et stort problem for mig. Efter at have kæmpet med problemet i årevis, og gået igennem stress behandling undervejs, som følge af min egen følelse af at være ubrugelig, og en fiasko.

  Du kan også lykkes med positiv tænkning

  Måden det lykkedes for mig at knække den nød, og komme op i omdrejninger, var at gøre lidt hver dag, uanset hvad, jeg gjorde det til det vigtigste i mit liv. I starten kom der ikke nogen resultater ud af mine anstrengelser, (udover at jeg blev god til at rose mig selv for små ting) men det var ikke pointen, ikke til at begynde med, men med tiden blev det en positiv vane at jeg hver dag skulle lave en vis mængde arbejde, og over tid blev det også det rigtige arbejde jeg udførte.
  De resultater jeg skabte, og stadig skaber hver dag, er beviset for at det virkede, og de reddede om ikke mit liv, så min selvtillid og mit selvværd.

  Hvis du begynder at arbejde med positiv tænkning, og stiller et lille mål op for dig selv, så lille at du nemt kan nå det, og så langsomt øger din indsats på daglig basis, vil du stille og roligt opbygge en følelse af at du har succes, og du kan bryde din tendens til at prokrastinere. Det er vigtigt at du holder for øje at du SKAL nå dit daglige mål, hver dag, og uanset hvilke undskyldninger eller grunde du kan komme med, så skal du vide at det blot er din gamle uvane med at prokrastinere der taler. Bare hold fast i det daglige arbejde uanset hvad der ellers sker, og i løbet af måneder vil du begynde at opleve en forandring til det bedre.

  I starten er det stort set ligegyldigt hvor småt og latterligt målet kan virke, det handler om at skabe momentum, at komme igang med en daglig rutine der hedder at du gennemfører det du sætter dig for. Over tid bliver dine daglige gøremål større og større, og det er netop hele formålet.
  Tænk også på at hvis du virkelig føler at det er et stort problem for dig, hvad vil du så miste ved at bruge lidt energi hver dag i nogle måneder på at forsøge at få sat fut under dig selv?

  Husk at jeg krydser fingrene for dig, og tænker positivt om at du lykkes med det her.


  Emner: SelvUdvikling | No Comments »

  Kommentarer