close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Personlig Udvikling
 • Dårlige Undskyldninger Hæmmer Din Personlige Vækst

  Undskyldninger er egentligt bare løgne vi fortæller os selv, sådan at vi ikke at blive konfronteret med ubehagelige sandheder. Men så længe vi ikke ser dem for det de er, vil vi aldrig blive i stand til at komme videre i livet. Når vi undskylder noget, søger vi ikke at løse situationen og finde ind til de underliggende sandheder, men nærmere at skjule symptomerne og feje sagen ind under gulvtæppet. Et virkeligt vigtigt skridt i din personlige udvikling er at stoppe dig selv i de dårlige undskyldninger, og konfrontere hvad det end er de dækker over, med mod og mandshjerte. (Kvindehjerter virker ligeså fint.)

  Her er nogle eksempler på de mest almindelige undskyldninger, og de sandheder de som regel dækker over:

  Tid: Det Har Jeg Ikke Tid Til

  Når du hører dig selv sige sådan, så vær ærlig, og se i øjnene, at det ikke er hele sandheden. Den rene sandhed er at du ikke har prioriteret det du ikke har tid til højt nok, og derved heller ikke afsat tid til det. I virkeligheden siger du: Den opgave er ikke vigtig nok for mig til at sætte tid af til den.

  ”Jeg har ikke tid til at motionere”, ”Jeg har ikke tid til et forhold”, ”Jeg har ikke tid til overs til at starte mit eget firma” Udtalelser som dem dækker bare over at du ikke prioriterer disse situationer højt nok i dit liv, og jo mere realistisk du ser på den slags udtalelser, og indser hvad de i virkeligheden betyder, jo mere realistisk er du omkring dig selv og dit liv. Helt ærligt er det jo ikke sandt at du ikke har tid til de ting, du har valgt hvad du vil bruge tid til, og i det lange løb vil du få bedre resultater og større livsglæde, hvis du er realistisk og ærlig overfor dig på dette område.

  Det er skægt at tænke på at rigtigt mange mennesker kommer med den slags kommentarer om tid, samtidigt med at de sætter timevis af dagligt til marginale aktiviteter som tv-kigning, eller tilfældig surfing på internettet. Hvis du ikke har tid til at motionere, så har du egentligt heller ikke tid til at se tv hver aften. Det du i virkeligheden siger er at du ikke prioriterer motion, og det er lettere at sige at man ikke har tid, end at indrømme at man ikke rigtigt gider det.

  Tag dette med dig fremover: Ingen er et offer for deres omstændigheder, hvis du ikke kan lide hvor du er i livet, står det dig frit for at lave forandringer, kun dit mod bestemmer hvor radikale forandringerne kan være.

  Det Kan Jeg Ikke Finde Ud Af!

  Det er en af de værste og dårligste undskyldninger der findes. Jeg ved ikke hvordan man laver en hjemmeside, jeg kan ikke skrive noget nogen gider læse, jeg er ikke i stand til at få et bedre job.
  Lad mig stille et spørgsmål: Er du i stand til at lære på niveau med de fleste andre mennesker?
  Er du stoppet med at lære nyt? (I så fald er du gået i stå, skynd dig at gøre alt for at begynde at lære igen, en aktiv hjerne lever længere og gladere)
  Tænk hvis du i en alder af  8 mdr. havde besluttet dig for ikke at lære mere, så havde du stadig kravlet rundt når du skulle noget. I stedet for på forhånd at beslutte at du ikke kan finde ud af noget, så vær realistisk og forstå at alt kan læres, det er blot et spørgsmål om indsats, og sandheden bag at du ikke kan er snarere at du ikke gider. Med andre ord, indrøm dog overfor dig selv at du er for doven til den aktivitet du vælger fra, eller du prioriterer anderledes.
  Det Har Jeg Ikke Råd Til

  Hvis der er noget du ønsker dig, er det ikke en gyldig undskyldning at du ikke har råd. Du har altid mulighed for at tjene de ekstra penge, eller mulighed for at finde det billigere et andet sted. Sandheden bag ”det har jeg ikke råd til” er i virkeligheden ”Det er ikke attraktivt nok for mig til at jeg gider gøre en ekstra indsats” At tjene de nødvendige penge er blot et spørgsmål om tid her i vores del af verden i hvert fald. Hvis du virkeligt ønsker dig noget der er uden for din normale økonomiske formåen, handler det igen om at prioritere, og hvis omtalte køb prioriteres højt nok, er det blot et spørgsmål om tid og indsats.

  Lad Ikke Dårlige Undskyldninger Styre Dit Liv

  Hvis du oplever dig selv bruge en af disse dårlige undskyldninger, skal du øjeblikkeligt rette den, og erstatte den med den sande version af den. Det kan godt føles underligt i starten, men med tiden bliver du dygtigere, og tro mig, det er befriende at være ærlig overfor sig selv, for ikke at tale om alle de muligheder for ægte personlig vækst som det åbner for. F.eks. hvis du ser realistisk på din manglende vilje til at lære nyt, kunne du sige til dig selv, at selvom det kræver meget at lære, ville du kunne lære det, hvis du prioriterede det højt nok, og lagde dig selv en smule i selen for det.

  Det er nemmere for egoet at bebrejde andre mennesker eller omstændighederne for ting der ikke går som man ønsker. Men så længe du gør det, og benytter undskyldninger, vil du aldrig kunne løse de underliggende problemer, fordi årsagen til problemerne er udenfor vores kontrol. Ala: ”Det var ikke min skyld” Normalt en udtalelse man forventer fra børn, men vi har alle sammen benyttet den, også længe efter vi stoppede med at være børn. Det er simpelthen nemmere at skyde skylden på andre eller på udefrakommende omstændigheder udenfor vores kontrol, end at se ærligt på sit liv, og tage bevidste beslutninger. Det er nødvendigt for at leve et sandt og ærlig liv, at kigge ind under overfladen, og identificere de virkelige problemer, eller opgaver som jeg hellere vil kalde dem.

  Mennesker er ikke istand til at kontrollere tiden, men vi er istand til at kontrollere hvad vi burger den tid vi har til. Vi kan ikke kontrollere hvilke informationer der kommer vores vej, men vi kan kontrollere hvordan vi forholder os til dem, og vi kan vælge at søge i retning af informationer vi kan bruge til noget konstruktivt. Vi kan ikke styre penge, men vi kan vælge at beskæftige os med ting der gør os bedre i stand til at tjene penge. Ved at kontrollere de ting vi selv har indflydelse på er det muligt at skabe stort set alle de resultater vi kunne ønske os.

  Lad ikke dit ego stå I vejen for din personlige vækst som menneske. Find modet inde i dig selv, og se sandheden og de dårlige undskyldninger i øjnene. Forstå at kun den som selv kan se at det han gør er forkert, vil lede efter den rigtige måde, han der ikke ser noget forkert, er heller ikke motiveret til at rette det. Hvis du selv kan se at du er doven, umotiveret, uvidende eller lignende, er du pludseligt i den situation at du med din viden, kan vælge at ændre forholdene og skabe de resultater du ønsker i dit liv. Du er i det lange løb bedre tjent med at være ærlig overfor dig selv, jo før du begynder, jo længere kan du nå.


  Emner: SelvUdvikling | No Comments »

  Kommentarer