close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Panikangst

  Panikangst – angsten, der kom som et lyn fra en klar himmel – Kom af med din angst

  Hvad er panikangst

  Panikangst er en sygdom, hvor man med ét rammes af en intens angst og rædsel meget lig dødsangst, dette sker samtidigt med, at man oplever flere forskellige og meget ubehagelige kropslige symptomer. Uden at man ved det helt præcist, regner man med at mellem 1 – 5 procent af alle danskere oplever panikangst mindst én gang i deres liv.

  Symptomerne på panikangst

  Får man et anfald af denne pludselige angst, vil man erfare at det er et anfald, hvor man oplever en svær angst, der kommer meget pludseligt og helt uden nogen form for varsel. Angsten eller frygten kommer sammen med en række kropslige symptomer, såsom hjertebanken, rystende hænder og en ordentlig svedetur.

  Ofte kan man også opleve, at man bliver helt tør i munden, man får åndenød og nogen kan lige frem fornemme en følelse af, at de bliver kvalt. Tit får man også svære smerter i brystet, der også kan føles som en trykken i/på brystet, man kan gå hen og blive svimmel, få kvalme og en irriterende uro i maven. Dét, der især kendetegner et anfald af panikangst er, at den ramte frygter at det er hjerteanfald, at man skal dø eller man er bange for at miste ens selvkontrol og deraf lave en stor skandale.

  Det er dog ikke alle, der rammes af panikangst, der oplever alle symptomerne, men oplever man at have mindst fire af symptomerne og har man været udsat for tre eller flere anfald på en måned, så er det muligt at stille denne diagnose. Dog stilles denne diagnose ikke, hvis anfaldet har været forbundet med en virkelig fare eller en fysisk belastning. Det er vigtigt, at man bliver undersøgt af sin læge, da flere forskellige kropslige sygdomme kan ligne panikangst.

  Årsager til panikangst

  Mange mennesker er tilbøjelighed til at reagere med særdeles kraftige reaktioner på angst, når man oplever belastninger af særlig karakter. Til at starte med kan det være små og ellers ubetydelig tilfældigheder, der er årsag til et panikanfald – Dog ses det ofte, at har man først haft et anfald, har man nemmere ved at få flere og flere. Grunden til dette er, at man med tiden printer disse uhensigtsmæssige reaktioner på anfaldene ind i ens indre system.

  Et eksempel på dette kan være, at man oplever et angstanfald til eksamen, man flygter uvilkårligt ud af eksamenslokalet, heraf forsvinder din eksamensangst /præstationsangst for en stund – lige ind til næste gang, du skal til eksamen. Du har nemlig nu lært dig selv og din krop, at eksamener er farlige og ubehagelige.

  Ved behandling af panikangst er det yderst relevant, at man når ind til disse indlæringer, så man kan modvirke dem og dermed bekæmpe angsten. Hvilket er en af ideerne ved kognitiv terapi.

  Kom af med din panikangst og oplev fornøjelsen ved at præstere, søg hjælp allerede i dag.

 • Angst Masterclass


 • Emner: Angst Frygt Fobier | No Comments »

  Kommentarer