close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Social Angst – Social Fobi

  Hvad er social fobi?

  Social angst, også kaldet social fobi, er angsten for at være sammen med andre mennesker. Har man sødan en angst er man meget tilbøjelig til at gøre alt for at undgå socialt samvær. Når man har angsten, kan man sagtens have lyst til at være sammen med andre mennesker, men fordi man føler sig klodset og ligegyldig, ender det oftest med, at man vælger at trække sig. En person, der lider af denne angst/fobi er tit meget bange for, hvad andre mennesker tænker om en.

  I værste fald kan man være så påvirket af sin angst og frygt, at man ikke kan gennemføre en uddannelse, eller klare at have et arbejde. Mange, der lider af social angst kan også have meget svært ved at finde en kæreste, da man ikke har modet til at kontakte en person af det modsatte køn.

  Ca. fem til syv procent af alle mennesker lider af social- fobi eller angst, nogen i højere grad end andre. Oftest begynder ens socialangst i teenageårene, men den kan også sagtens komme senere i livet.

  Årsager til social angst

  Chancen for at blive angst er på sin vis medfødt, men det har også særdeles stor betydning, hvorvidt man er vokset op i et miljø, hvor man har følt sig angst og utryg.
  Præstationsangst og panikangst er andre former for angst, der også kan virke hæmmende for ens liv og udvikling. Lider du af angst, af den ene eller anden form, så bør du være opmærksom på, at det er muligt at komme i behandling, så man igen kan komme videre med sit liv.

  Hvordan stilles diagnosen ”socialfobi”

  Hvis du lider af social angst vil du opleve, at du konstant føler, at alle andre mennesker lægger mærke til dig og vurderer dig på en kritisk måde. Alt dette kan medføre, at du hele tiden undgår at spise i større forsamlinger, du er bange for at tale, når andre kan høre dig og du har ikke lyst til at gå ud med din nye kæreste. Hvis du begiver dig ud i situationer som disse, vil du oftest blive meget nervøs – Du ryster på hænderne, rødmer og følelsen af at skulle kaste op skyller ind over dig. Mennesker med angst oplever tit, at de har flere forskellige angstformer på samme tid og nogle oplever også at have depressionssymptomer.

  For at diagnosen ”social angst/socialfobi” kan stilles, skal man frygte, at andre kritiserer en og man skal være bange for at opføre sig pinligt. Man vil normalt undgå at komme i en situation, hvor man føler, at andre mennesker er opmærksom på en. Har man social angst vil man også opleve at have flere forskellige symptomer, f.eks. hjertebanken, tørhed i munden og kvælningsfornemmelse.

  Symptomerne

  Denne angst type har udover de allerede nævnte specialsymptomer alle de symptomer der relaterer til angst som i den følgende liste:

  Åndedrætsbesvær
  Hjertebanken
  Svedeture
  Kvalme
  Uro/rumlen i maven
  Trykken for brystet – Evt. smerter i brystet
  En sovende/død fornemmelse i dele af kroppen
  Svimmelhed
  Tørhed i munden
  Angst for at blive sindssyg
  Frygt for at miste selvkontrollen
  Rysteture – Kraftig eller let skælven
  Kvælningsfornemmelser
  Situationen føles uvirkelig

  Dette er som beskrevet de normale symptomer forbundet det at være angst, du behøver ikke at lide af dem alle, og da alle fysiske følelser er forbigående, så vid at du kan ikke have dem hele tiden, glæd dig over de rolige øjeblikke, og søg hjælp til angstbehandlingen.

  Hvis du mistænker eller ved at du lider af generaliseret angst, social angst, social fobi eller nogen som helst form for angst, så søg hjælp til at få tacklet dit problem – Angst er alt for hæmmende til at det er værd bare at leve med. –  Få hjælp i dag!

 • Angst Masterclass


 • Emner: Angst Frygt Fobier | No Comments »

  Kommentarer