• Rygestop og Coaching ved Janno
 • Generelt om Angst – Generaliseret angst

  Hvad er angst?

  Før i tiden kaldte man generaliseret angst for bekymringsangst, og det beskriver det vel egentlig meget godt. Man betegnes som at have generaliseret angst når man har en lidt for livlig og villig tendens til at bekymre sig, over ting der objektivt set er ret ligegyldige.

  Alle former for angst bunder oftest i risikoen for at blive syg eller sågar dø, men i modsætning til det man kalder panikangst, som kommer i anfald, er denne angst mere eller mindre til stede hele tiden, deraf det nye navn generaliseret angst.

  Angsten kan minde lidt om stress, og er ikke altid lige let at definere som angst for en læge, særligt fordi den der lider af generaliseret angst, som regel ikke selv oplever det som unormalt. De har det jo sådan langt det meste af tiden.

  Symptomer på generaliseret angst

  Den følgende liste over symptomerne kan godt virke lidt overvældende stor, men bare rolig, man har stort set aldrig dem alle, og da slet ikke på en gang.
  Det man kan sige er kendetegnende for en person med generaliseret angst er at man bekymrer sig det meste af tiden, både på egne, men også på andres vegne.

  Man kan også kalde disse symptomer for generelle angst symptomer, da angst som regel giver sig udtryk på disse måder, de store forskelle kan ligge i panik- angst og døds- angst eller hvor der er tale om anfald af angst, som kan virke overvældende, men symptomerne er stadig de samme, de forekommer bare langt mere akut.

  Hvordan behandler man det?

  Som med de fleste former for angst er der også for generaliseret angst muligheden for at behandle med terapi, eller medicin. For at tage det sidste først, så er der normalt tale om at man benytter antidepressiv medicin, der findes flere forskellige typer, men dem vil jeg ikke kloge mig på, det er et læge speciale, ikke mit speciale.

  Jeg vil langt hellere forklare dig lidt om den teurapeutiske side af behandling, som jeg klart er en tilhænger af. Det er jeg fordi når du arbejder terapeutisk er der ingen genveje som der ved medicinsk behandling, hvor du kan ordinere en tablet der undertrykker symptomerne, og patienten får det bedre, men man er ikke helbredt, og har det kun bedre så længe man tager medicinen.

  Terapi som behandlingsform derimod er tvunget til at gå ind og finde og behandle roden til dit problem, for du kan ikke terapeutisk skjule et symptom, du har ikke andre muligheder end at arbejde direkte med sygdommen. Der er naturligvis tilfælde hvor patienten for overhovedet at kunne åbne sig til behandling er nødt til at tage noget angstdæmpende medicin, så de kan også benyttes som en kombinations-behandling.

  Hypnose til behandling af generel angst

  Min oplevelse af generaliseret angst, og alle former for angst faktisk er at angsten ikke er virkelig, eller rettere den trussel/fare der udløser angsten er altid en illusion, og hvis den ikke er, så kan man ikke rigtigt karaktisere angsten som en sygdom, da en virkelig fare er noget man skal tage alvorligt.

  Men… netop fordi det er indbildt fare vi snakker om, er jeg af den overbevisning (og erfaring) at hypnose kan være rigtigt effektivt i behandling af angst, og jeg vil anbefale denne behandlingsform til hver en tid. Du som har angst kan med fordel vælge et hjemme hypnose program, da du på den måde ikke risikerer at du ubevidst kæmper imod trancen af frygt for at hypnotisøren manipulerer med dig. Det skal du vide at han/hun ikke kan gøre imod din vilje, alt andet du har hørt eller læst om dette er direkte forkert.

 • Angst Masterclass