• Rygestop og Coaching ved Janno
 • Selvværd og Selvtillid

  Selvværd og selvtillid er ikke noget nogen mennesker bare er født med, det er som oftest et resultat af vore vilkår under vores opvækst, altså et resultat af det miljø der har været i dit hjem, eller et resultat af bevidst selvudvikling. Hvis du ønsker et liv fyldt med glæde, succes og følelsen af at du kan hvad du vil, har du brug for selvtillid, og i endnu højere grad selvværd, det vil du få, hvis du lægger en masse energi i din selvudvikling.

  Selvværd og Selvtillid kommer ikke af sig selv

  Se dig selv som en succes

  Hvis du ser dig selv som et værdifuldt menneske, og sætter pris på dig selv, vil du automatisk have selvtillid, da det jeg beskrev grundlæggende er det selvværd handler om. Den kombination af følelser giver et stærkt selv image, og styrker dine overbevisninger om, og din tro på dig selv.

  Faktisk er det en realitet at måden du ser dig selv på, altid vil have en stærk indflydelse på både dine tanker, og dine handlinger, på dine følelser, dine handlinger, og dermed dine resultater.

  Er du et offer uden selvtillid og selvværd?

  Så hvis du lider af mangel på selvtillid, vil dit inderste billede af dig selv være billedet af en fiasko, af en ”taber” og du vil ikke føle dig værdig til succes, og højst sandsynligt vil du føle dig som et offer for omstændighederne, og forfulgt af uheld. (det her er et af de værre af disse tilfælde, alt kan gradbøjes.)

  Hvis du på den anden side har et højt selvværd, vil dit inderste billede af dig selv, være præget af optimisme, du vil se og opleve dig selv som værdifuld, og dermed vil du også skabe en høj grad af selvtillid. Du vil have en oplevelse af der er et mål, og en mening med dit liv, og langt de fleste af dine handlinger vil være præget af positivitet.

  Når man har et højt selvværd, så oplever man ikke at have fiasko, man oplever at man har fundet en måde der ikke virker, og det er tydeligt beskrevet af Thomas Edison da han blev interviewet i forbindelse med hans opfindelse af den elektriske pære. Efter at have forsøgt at få den elektriske pære til at virke 3000 gange uden held, spurgte en journalist ham noget i retning af om det ikke var hårdt med alle de fiaskoer, og Edisons kølige svar oser af selvværd, og selvtillid. Han svarede blot, noget i retning af ”jeg har ikke fået fiasko, jeg har med succes fundet 3000 måder det ikke virker på, og er 3000 forsøg tættere på at lykkes.”

  Har du et mål til bedre selvværd og selvtillid?

  bedre selvværdUd fra disse informationer vil jeg tillade mig at konkludere at personer med et stort selvværd, og høj selvtillid, oplever at der er et formål med deres liv, og de ting de foretager sig giver mening for dem. Når noget ikke lykkes for denne type mennesker, ser de som regel køligt på resultaterne af deres anstrengelser, og leder efter måder de kan rette lidt på deres fremgangsmåde, således at de får andre resultater for til sidst at lykkes.

  Det er derfor troværdigt at konstatere at du har brug for et mål med dit liv, fordi det simeplethen er en vigtig del af et bedre selvværd end gennemsnittet.

  Eller “punker” du dig selv til lavt selvværd og selvtillid?

  lavt selvværdPersoner med et lavt selvværd derimod, oplever sig tit forfulgt af uheld, og når de ikke lykkes bruger de deres indre dialog til at punke sig selv, og får derved endnu værre og lavere selvværd, de er som regel deres egen værste kritiker, og dermed deres egen værste fjende. Når de forsøger sig igen, er det oftest med de samme handlinger, og de samme resultater som følge af det.

  Så nu vil du sikkert gerne have ”hemmeligheden” om hvordan du skaber højt selvværd, og stor selvtillid?
  Ok, grundlæggende handler det om at acceptere dig selv som du er, og derefter handler det om at ændre de overbevisninger, og den manglende tro på dig selv som er skyld i din manglende tro på dig selv…

  7 Trin Til Øget Selvværd, Og Større Selvtillid.

  1. Accept

   Accepter sin situation, kun sådan kan du komme videre. Accepter din fortid og dine svagheder.

  2. Styrke

   Bid mærke i dine styrker, Find dine stærke sider, og undlad at punke dig selv når du ikke lykkes.

  3. Vær objektiv og realistisk

   Lad vær med at tage dig selv så alvorligt, alle kan begå en fejl, og det er ikke jordens undergang.

  4. Identificer dine værdier

   Elsk dig selv mere, vi er alle unikke, og vi har alle et formål, og en værdi, prøv at identificere dine værdier, og dit formål.

  5. Gør succes til en vane

   Pris dig selv når du lykkes, uanset hvor lille en bedrift du lykkes med, så pris dig selv for det, succes er en vanesag, væn dig selv til følelsen af succes.

  6. Skab motivation med visualisering

   Visualiser din succes, prøv med følgende øvelse, forestil dig at du står foran den person du gerne vil være, den dig der har succes i livet, højt selvværd, og stor selvtillid.
   Studer den person, læg mærke til hvordan han/hun går, står, bevæger sig, trækker vejret osv. osv. og når du har en klar fornemmelse for den person, forestil dig at du går ind i den anden dig, se med succesens øjne, føl det store selvværd, den høje selvtillid, og mærk hvordan det er at have selvtillid og selvværd.
   I starten vil det være svært for de fleste, og føles provokerende, men hold fast, det bliver lettere, og det ændrer dig indefra.

  7. Sæt opnåelige mål, og fejr dem

   Og endelig det sidste trin, sæt mål for dig selv, start med at sætte små let opnåelige mål, og beløn dig selv hver gang du lykkes med et mål, uanset hvor lille et mål det er, så er du i gang med at lære dig selv at være succesfuld.
   Det styrker ens selvtillid at opnå et mål, og jo mere man gør, jo mere gør man det…

  Arbejd regelmæssigt og ihærdigt med disse 7 trin, gør det og du er godt på vej til at øge dit selvværd og din selvtillid, gør det til en liv eller død sag for dig, og skab det liv du fortjener for dig selv.

  Husk at ingen er nogensinde kommet sovende til stor succes, og sørg for konstant at arbejde med din tilgang sådan at du udvikler dig, giv aldrig op, så er du garanteret succes, samt øget selvværd og selvtillid.