close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Neuro Linguistisk Programmering - NLP
 • Med NLP kan du Øge din Selvtillid

  Tag ved lære af dine fejl

  Vi begår allesammen fejl, men måden vi reagerer på de fejl er kilden til selvtillid.
  Sunde velfungerende mennesker anerkender at de begår fejl, og de lærer af deres fejltagelser. Hvis du selv vil være en sund og velfungerende person, bliiver du også nødt til at anerkende dine fejl, og lære af dem, på den gode måde… Her kan den viden jeg har om NLP hjælpe dig til at øge din selvtillid

  Måden dine forældre reagerede på de fejltagelser du begik som barn har afgørende indflydelse på din selvtillid og hvordan du dealer med dine fejl hele livet, medmindre du lærer dig selv en anden måde at reagere på. Hvis du af dine forældre fik ubetinget accept og kærlighed, (Det gør de færreste desværre) ville det helt sikkert have betydet at du ville turde mere, og samtidigt have det bedre med dig selv end de fleste voksne mennesker har.

  Og modsætningen: Hvis dine forældre ofte kritiserede dig, og skældte dig ud hver gang du ikke gjorde ting rigtigt, så sidder du nok fast i et problem der hedder manglende selvværd og selvtillid. Tro mig, jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv været igennem møllen, og siden jeg lærte om NLP har jeg arbejdet meget med mig selv, og gør det stadigt hver eneste dag…

  Skift dit fokus og få mere selvtillid

  Tænk lidt over det her… Hvis du har svært ved at indrømme når du begår fejl, er det så en indre værdi der støtter dig? Eller er det faktisk en hæmsko i dit liv?
  Jeg vil æde min gamle hat på at det hæmmer dig på mange områder… Det er egentligt ikke så svært, du skal bare se på det på en anden måde… Altså du skal fokusere på noget andet når du begår en fejl.

  NLP in action

  Lad os tage et eksempel: For at vælge noget nemt, som jeg samtidigt gerne så mange mennesker begynde på… Det at bande… Det lyder faktisk ikke særligt pænt når folk har mange bandeord i deres ordforråd… Jeg ved godt at de fleste bander en hel del, men det gør det jo ikke rigtigere eller rarere at høre på… 🙂 Hvis du nu en dag besluttede at du ikke ville bande mere, tror du så at det bare ville stoppe? Jeg mener selvom du pludselig selv kan høre at du bander meget, og at det lyder grimt, så ligger den opførsel dybt i dig, og det er ikke nok bare at beslutte at du vil stoppe med at bande, det kræver en indsats at lære det, at lære af dine fejl… 🙂

  Gør sådan her i stedet, se det er NLP!

  Beslut med dig selv, at du vil lykkes med det her, UANSET HVAD…
  Ok, det lyder ret nemt, men det er det egentligt også, og så ikke alligevel ikke. Det kræver ikke så meget, men det kræver at du bliver ved… og ved… og ved… og dermed øger din selvtillid.
  Så hver gang du opdager at du bander, fra det øjeblik du har besluttet at du vil stoppe, skal du standse dig selv, sige noget i retning af: ”Jeg ønsker at have et pænt sprog, og en nydelig tale…” I starten når du gør det, vil du føle dig dum, og det vil være særligt svært når der er andre mennesker til stede, men hvis du beslutter UANSET HVAD, er du nødt til at gøre det, selv hjemme hos svigerforældrene… Og skægt nok vil du opleve at det kan blive helt sjovt at arbejde med sig selv på den måde, mange mennesker vil kigge underligt på dig, nogle vil spørge hvad det er du laver, og en hel del, vil begynde på det samme… for det lyder ikke pænt når folk bander.

  Hold fast, og du vil lykkes

  UANSET HVAD strategien, kan være lidt provokerende I starten, men hvis du er determineret på at du vil ændre dig selv på et punkt, så er glæden, at du ikke kan undgå at forbedre dig på det punkt du har valgt at ændre dig, og det gir både større selvtillid, og deraf følger bedre selvværd. Selvværd er noget man kan skabe, ved at sætte værd på sig selv… Og selvtillid kommer af at lykkes med noget… Sjovt nok ikk?


  Emner: NLP | No Comments »

  Kommentarer