close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Mentaltræning

  Mentaltræning udgør forskellen mellem succes og fiasko

  Mentaltræning kan være netop det der gør dig til en vinder, og være den faktor der skubber dig det sidste stykke fra at blive iblandt de 10 bedste til at blive nummer 1 i din sport.

  I moderne sport er der som regel ikke den store forskel i fysikken og træningsmængden for de 10 bedste, så for at blive nummer 1 er du nødt til at finde noget ekstra som kan give deg den fordel der går at det er dig der vinder i den sidste ende.

  Mentaltræning er en vigtig ingrediens i idrætspsykologi

  Moderne idrætspsykologi har i mange år forsket i, og dokumenteret effekten af mentaltræning i form af visualisering og mentale triggere.
  Man har derfor forholdsvist længe vidst at mentaltræning kan hjælpe dine præstationer til at gå fra at være rigtigt gode til at være sublime, og det benyttes ikke længere blot indenfor sport, mentaltræning kan hjælpe dig til at blive bedre på stort set alle de områder hvor du ønsker at forbedre din præstation.

  Når du står foran en opgave, er din mentale indstilling meget vigtig i forhold til din tilgang til opgaven, og hvis du nemt kan se dig selv gennemføre din opgave, vil du helt sikkert opleve at selve det at udføre den givne opgave vil gå som smurt.

  Hvordan udføre mentaltræning?

  I og for sig sig er mentaltræning bare grundig forberedelse af dit indre og træning i at præstere dit ypperste på kommando, og det indebærer at du for at forberede dig selv, skaber en indre vished for at du sagtens kan klare opgaven.
  Din egen overbevisning om at du kan yde en fremragende præstation er en meget stor del af selve opgaven, og mentalt skal du danne et billede inde i dit eget hoved, hvor du ser dig selv gennemføre opgaven/ vinde løbet. Det væsentlige her er at du er fysisk afslappet, og ser dig selv realtime gennemføre den præstation som du ønsker.

  Mentaltræning kan gøre dig bedre til dit job

  Skal du fremlægge en præsentation på jobbet, er du bedre rustet hvis du har øvet dig på præsentationen, og hvadenten du gør det fysisk eller mentalt er nærmest ligegyldigt, for dit sind er ikke i stand til at skelne imellem det du forestiller dig at du gør, og det du rent faktisk gør.
  Det er samme egenskab man gør brug af i hypnoterapi, hvor du i dyb trance gennemlever en positiv situation for at forstærke den positive følelse du ønsker at erhverve dig.

  Mentaltræning er også selvhypnose

  I mit indlæg om selvhypnose kan du finde en teknik du kan bruge til at bringe dig selv ned i en yderst afslappet mental tilstand, og hernede vil dit sind reagere positivt på de tig du forestiller dig, så der udskifter du bare det jeg skriver om at gentage positive forslag med at forestille dig at du udfører det du træner til med succes.
  Jo flere følelser, lyde og kropsfornemmelser du kan forestille dig imens du gennemspiller opgaven for dit indre blik, jo bedre respons vil du opleve i virkelighedens verden.

  Ligesom når man træner muskler, vil flere gentagelser gøre dig stærkere mentalt, så øv dig så ofte du kan, og du vil se dine resultater blive mærkbart bedre over tid.
  Jo mere du gennemgår mentaltræning, jo bedre bliver du til det, og jo oftere du øver dig i at gå i trancetilstand, jo nemmere bliver det, og jo dybere påvirker du dig selv positivt.


  Emner: Psykologi | No Comments »

  Kommentarer