close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Hypnose
 • Hypnose mod angst

  Din angst og dine fobier kan blive afhjulpet med hypnose

  Angst opleves ofte som en indre uro, hjertebanken og anspændthed. Angst, frygt, nervøsitet og fobier kan være svære at skille ud fra hinanden, og det har sin årsag. Alle ovennævnte er stærkt beslægtede lidelser og dybest set handler det hele om vores naturlige tendens til overlevelse, eller som det også kaldes dødsangst.
  Der findes rigtigt mange former for angst, og selvom du får en diagnose, lad os sige at du får at vide at du lider af panikangst, så vil du kunne finde flere steder hvor de symptomer du oplever er de samme som ved en anden angst lidelse.

  Der er en del mennesker der lider af en eller anden form for angst, og lærer at leve med at de har visse begrænsninger. Det er, og bør, ikke være nødvendigt, og jeg vil anbefale dig at hvis du lider af angst, eller blot mistænker at du gør, søger en eller anden form for hjælp i form af behandling for din angst.

  Grundene til at vi bliver angste kan være meget forskellige fra person til person, men det handler altid om at en situation er blevet fejltolket inde i hovedet, og angsten er vores sind der hjælper os med at undgå den fare det tror eksisterer. Det er en smule indviklet at forklare, men når man udvikler angst, så er det vores indbyggede forsvar imod fare der træder ind og skaber ubehagelige følelser, som en måde at fortælle personen at han skal holde sig væk fra farezonen så at sige. Med tiden og gentagelser af det scenarie der skabte den første oplevelse, forstærkes angsten, og medmindre man modvirker angsten med en eller anden metode til behandling, vil angsten vedblive med at komme i lignende situationer.

  Angst er vigtigt og sundt

  Man kan også sige at det at du lider af en eller anden form for angst er en kærlighedserklæring til livet, for det betyder jo at du gerne vil overleve, og dit sind samarbejder med dig. Rent faktisk er angst i sidste ende et udtryk for at du fungerer korrekt, bortset fra at dit sind har mistolket en oplevelse som farlig, selvom den objektivt set ikke er det.

  Vi har alle brug for angsten, for ellers ville vi formentlig ikke overleve synderligt længe, og et angstberedskab hjælper med netop det. Din opvækst har stor betydning for hvordan du er som person, og det gælder både for angst og hvem du er, hvordan du tænker og så videre.
  Vi udvikler os, og vores personlighed formes igennem vores opvækst, og lever du som blommen i et æg, vil du blive et sundt og godt menneske, men langt de fleste (nok over 95%) oplever en eller anden form for psykisk pres, stress eller måske du har haft mange nederlag igennem dit liv, hvilket også påvirker både selvtillid og selvværd.

  Behandling af angst

  Det er muligt at angribe behandling af angst på en del forskellige måder, og selvom jeg anbefaler hypnose, er det ikke nødvendigvis den bedste behandling for dig. Eksponeringsterapi er for eksempel en udmærket måde at behandle angst og fobier på.

  Eksponeringsterapi er kort fortalt blot hvis man nu skal behandle en højdeskræk, så tager man en høj stige, og går et trin op ad gangen, og føler man sig utryg går man et skridt ned så der kommer nogenlunde ro på igen, lidt uro skal der være, så man kan få fremskridt, når roen er rigtigt god på den nye højde, prøver man et skridt opad igen, og sådan lærer man stille og roligt at tackle sin angst, ved at vise sindet at det ikke er farligt, et trin ad gangen.

  Hypnose mod angst

  At behandle angst med hypnose vil typisk være en form for hypnoterapi der går ud på at bringe dig følelsesmæssigt i forbindelse med oprindelsen til din angst, og så ved hjælp af en tidslinieteknik bringe dig tilbage til før oplevelsen, hvor man så fortæller det barn der som oftest er tale om, at det vil ske, men samtidigt forsikrer barnet om at det vil gå godt, og at der ingen fare er. Beviset for det lille barn, er at du sidder i min stol og bliver behandlet som voksen, og du er her stadig, så det må jo være gået godt. I hypnose kan vi hoppe lidt frem og tilbage imellem nutid og fortid, og derved lære sindet at den fare det troede var tilstede, ikke er hverken realistisk eller virkelig. Rigtigt udført, med det rette niveau af trance, er det en ret effektiv behandling jeg ofte har haft succes med, både til hypnose angst behandling og fobi behandling.
  Så vidt jeg husker har der kun en enkelt gang været behov for mere end en behandling, det er oftest rigeligt. Og det er grunden til at jeg anbefaler hypnose mod angst.


  Emner: Hypnose | No Comments »

  Kommentarer