close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Projektledelse

  Indholdsfortegnelse for denne artikel

  Hvad er projektledelse

  Projektledelse – få de nødvendige værktøjer og metoder, der gør det muligt at opnå jeres fælles mål
  Projektledelse går ud på at skabe et fælles mål for et fælles projekt – Hvordan får vi udført vores projekt bedst muligt, hvem skal stå for hvad og hvordan skal hele forløbet være. Med projektledelse har man en ledelse, der står for alt, der omhandler projektet. Det er ledelsens ansvar at sørge for, at alle parter ved, hvad og hvordan de skal gøre, hvilke deadlines skal overholdes og lignende.

  Projektledelse kræver altså en projektleder, der har evnen til at bevare overblikket og sørge for, at alt foregår som planlagt.
  Med projektledelse får du et værktøj, der har til formål at sætte den rette retning på udviklingsarbejdet. Det er vigtigt med en dygtig ledelse, men vær opmærksom på, at god projektledelse også drejer som om kommunikation og om at sætte alle de forskellige faglige kompetencer i spil.

  De fire faser i projektledelse..

  Når det nye projekt skal sættes i gang, kan du inddele projektledelse i fire faser, som projektlederen skal forholde sig til.

  Første fase går ud på at målsætning og projektforberedelse. I denne fase handler det om, at lederen får foretaget alle de vigtige analyse, der kan danne et grundlag af viden, der senere kan bruges til at arbejde ud fra, når man komme længere ind i processen. Udover dette skal projektets rammer sættes, de fornødne ressourcer skal tildeles og de rette medarbejdere skal findes. Som leder er det vigtigt, at du har valgt, hvilken ledelsesform du vil benytte dig af og at der er styr på projektets rammer.

  Anden fase kan kaldes for ”projektopstart” og planlægning. Projektledelse går her ud på, at lederen sørger for at alle, der er en del af projektet, er informeret omkring målet, midlerne, processen og deres roller, vigtige deadlines og samarbejde. Derudover skal der være styr på, hvilken rækkefølge tingene skal ske i, hvad der skal se og hvem, der skal udføre dem. Her er det vigtigt, at lederen er oplysende og engageret – På den måde engagerer man bedst muligt alle de andre, der er del af projektet. Sørg for at deadlines er synlige.

  I tredje fase skal projektet realiseres. Arbejdsplanen skal organiseres og alle er ordentligt informerede omkring deres arbejde. Sørg for, at arbejdsplanen hele tiden er synlig.

  I fjerde fase evalueres selve forløbet og det endelige resultat.

  Opnå dine mål, hver gang

  Der findes mange kurser og uddannelser, der tilbyder undervisning i projektledelse, præsentationsteknik med mere – Disse kurser/uddannelser er gode for dig, der ønsker at opnå det bedst mulige resultat.

  Projektledelse er for dig, der sætter pris på, at der er styr på sagerne.


  Emner: Ledelse Business | No Comments »

  Kommentarer