close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Personlig Udvikling
 • Lev positivt eller negativt – det er dit eget valg

  Skrækkampagner er den nye måde at få folk til at stoppe på, og for de mennesker der bliver motiveret til at gennemføre et rygestop, er det en rigtig god ting. Men hvad med alle dem der ser billederne, hører de skræmmende ord, og fortsætter med at ryge?

  Det at det laves som en oplysningskampagne er ikke meget, hvis overhovedet, anderledes end en effektiv reklamekampagne. Det man ved om reklamekampagne er at man ved tilstrækkeligt mange gentagelser påvirker folks underbevidsthed, og ad den vej søger man at tilføre sit produkt eller firmanavn et positivt snit hos mennesker.

  Når man benytter samme metode, men samtidigt spiller på frygt og sygdom, så leger man lidt med ilden som jeg ser det. Alle de mennesker der ser og hører reklamerne igen og igen, men som alligevel ikke stopper med at ryge, har fået deres underbevidsthed programmeret til at vide med sikkerhed at de bliver alvorligt syge hvis de fortsætter med at ryge. Reklamebranchen er fuldt ud bevidst om at det er sådan tingene fungerer, og spørg du enhver hypnotisør, og han/hun kan bekræfte at det er sådan tingene hænger sammen.

  Jeg vil ikke påstå at jeg har det rette svar, men jeg er af den overbevisning at man med en positiv kampagne om hvor dejligt det er at blive ikke ryger igen, ville kunne påvirke stort set det samme antal mennesker. Vis nogle lykkelige eks-rygere, og fortæl nogle positive og livsbekræftende historier om hvordan rygestop redder liv, og gør mennesker sundere i det hele taget. Sådan en kampagne ville ikke gøre noget negativt ved de mennesker der fortsætter med at ryge, men i stedet ville den levere et positivt budskab til deres underbevidsthed om hvor dejligt det vil blive når og hvis de vælger at stoppe med at ryge, og de positive billeder ville være godt for dem, eller i det mindste ikke påvirke dem positivt.

  Jeg er som altid for den positive vinkel på tingene, og det er blandt andet en af grundene til at jeg ikke har købt en avis i mange år. Aviser og sladderblade for den sags skyld også, satser som udgangspunkt på sensationerne, og tager oftest den dramatiske indgangsvinkel på tingene, desværre er det bare sådan at der sælges flest aviser når sensationen er negativ.
  Dem der køber den type læsestof bombarderes med negativ påvirkning i voldsom grad, og da jeg gerne vil se verden igennem rene briller, og uden et filter som automatisk leder efter den negative vinkel stoppede jeg med at købe og læse den slags for mange år siden.

  Du må ikke tro at jeg er hellig eller noget i den retning, jeg mener blot at livet er lettere og sjovere for den der hele tiden ser efter den positive vinkel på tingene, og ikke som folk desværre gør mest, leder efter noget at beklage sig over. Det er ikke altid det lykkes for mig, men jeg sorterer med hård hånd, al den negative påvirkning ud af mit liv, og det har igennem årene kostet mig en del bekendtskaber, da jeg ikke gad at høre dem brokke sig 90% af tiden.

  Jeg ved godt at det er folks eget valg om de vil brokke sig eller smile til verden, og det respekterer jeg til fulde, (Selvom jeg mener at det er forkert, mener jeg også at det er den enkeltes eget valg) men jeg har også et valg om hvorvidt jeg vil lade min underbevidsthed påvirke i negativ retning, helt på samme måde som du selv med min fulde velsignelse kan vælge hvad du måtte ønske at fokusere på.

  Jeg siger ikke at du skal gøre som jeg gør, eller at du skal gøre noget bestemt, mit mål er blot at åbne dine øjne for at du har et valg, og samtidigt at gøre opmærksom på at hvis du ikke vælger, men blot flyder med strømmen, så vælger andre for dig, i den form de søger at påvirke dig. Hvis du ønsker den positive indgangsvinkel, er du nødt til at foretage et bevidst valg, og vende dig væk fra den negative side af tingene.

  Det er et emne som det her, positiv psykologi handler om, og det at programmere dig selv til at søge imod positiv tænkning er at vælge et positivt liv, men tro ikke at det bliver let, isør til at begynde med vil det være svært, men benytter du samme metode som i reklamerne, og vedbliver med at påvirke dig selv i en positiv retning, vil du med tiden som hjælper begynde at se resultater i dit liv, og blive gladere i din hverdag.

  Du ved sikkert at dine følelser påvirker din sindstilstand, og hvis du er glad, har du lettere til et smil. Men du skal vide at også virker den modsatte vej, og at hvis du gør en indsats for at smile mere og oftere, vil du ikke så ofte blive ked af det. Det er ligesom før, et spørgsmål om øvelse og tid, førend du rigtigt kan mærke en effekt.

  Hvis du er ked af det, så ryst det af dig, smil, dans eller hvad der nu kan gøre dig glad, du kan selv vende følelsen, og gør du det ofte nok, vil dit sind belønne dig ved oftere at støtte den følelse, da du viser det at du foretrækker den følelse. Det er igen et spørgsmål om vaner, sindet er nemlig sådan bygget op at det gør som det er vant til. Nogen beskriver sindet som dovent, og det er i hvert fald en god sammenligning.
  Følelser er i den sidste ende blot et spørgsmål om at din hjerne sender signaler i en bestemt retning. Den kan vælge den retning hvor du er negativ og ked, eller den kan vælge den retning hvor du er positiv og smilende, det er stort set det der afgør dine følelser på et givent tidspunkt. Dovenskaben handler om at sindet har en tendens til at gøre som det plejer, og det vil derfor stille og roligt vende sig til den side som du oftest vælger, hvis du da vælger og ikke blot flyder med livet.

  Der er en del sidegevinster til at have den positive holdning, du vil ubevidst komme til at synes bedre om dig selv i den sidste ende, og det vil automatisk øge dit selvværd. Du vil få flere positive oplevelser, ikke fordi der sikkert sker mere positivt i dit liv, men fordi du bliver bedre til at se når det sker. Det vil så gøre at du ser lysere på livet, og får mere mod til at leve hvilket vil øge din selvtillid. Den øgede mængde af smil, vil påvirke din hjerne til at producere flere endorfiner, som er kroppens belønningskemi, og det vil igen give dig større velvære.
  Jeg er også af den overbevisning at et positivt menneskes krop generelt er stærkere og mere modstandsdygtig overfor sygdomme, og får et mere velfungerende og stærkere immunforsvar. Jeg ved ikke om det er vejen til et lykkeligt liv, men for mig har det været et klart fremskridt, det skal dog siges at jeg ind imellem har tvivlet kraftigt, og været ved at opgive det hele, det at stå mit sinds modstand igennem, har dog været det hele værd, og nu om dage er det lettere og stadigt hurtigere for mig at komme igennem de svære perioder jeg tror det er svært at blive helt fri for.

  Jeg fik engang en ret god beskrivelse af hvordan hjernen fungerer, og den gik på at den vej signalerne oftest går, bliver ligesom en ofte benyttet jernbane holdt fri for skidt og snavs, og modsat vokser der spindelvæv og lægger sig støv og rust jo sjældnere en af hjernens signalbaner bliver benyttet. Det vil derfor være naturligt for den dovne hjerne at tage den fine allerede ryddede og blanke vej, frem for at skulle kæmpe med spindelvæv og andet skidt for at kunne sende et signal. Set med de øjne synes jeg det giver god mening bevidst og med fuldt overlæg at sørge for at den skinnede blanke vej, bliver den positive vinkel, og lade negativiteten samle støv og spindelvæv så ofte som muligt.

  Alt det jeg skriver her er ikke noget jeg har fundet på selv, det er blot min indgangsvinkel til livet, og jeg elsker at beskæftige mig med det, så jeg håber at du også kan bruge det til noget. Du er velkommen til at være uenig, det respekterer jeg til enhver tid, men jeg har været en tur ned ad begge veje, og for det det er værd, er min erfaring at den positive side af livet er klart den bedste.

  Star wars filmene, handler om det samme, dr. Jekyll og mr. Hyde gør ligeså, og enhver religion har et lignende grundbudskab. Du vil finde talrige andre eksempler på at det er sådan rigtigt mange kloge mennesker ser verden når og hvis du vælger at fokusere i den retning.
  Til slut vil jeg blot sige at jeg, for din skyld, håber at du vælger den positive vinkel på dit liv, og ”May the force be with you”

  Jeg ved godt at dette blev et lidt længere skriv, men det blev det fordi jeg startede med noget negativt, og det skulle jo lige vendes til noget positivt 🙂


  Emner: SelvUdvikling | 2 Comments »

  Kommentarer

  2 kommentarer til “Lev positivt eller negativt – det er dit eget valg”

  1. Christina Says:
   14/01/2011

   jeg synes det lyder fantastisk med det positive sind som den blanke vej og den negative som den der samler støv… men mit spørgsmål går lidt på hvordan man kan pratisere det sådan lidt realistisk.
   kort fortalt er jeg opvokset med dyb respekt for min far (er aldrig blevet slået eller lign)rent psykisk, da han er en stædig meget bestemt mand.. Jeg er så selv blevet en stædig ung dame og lader mig ikke hundse med og er jo ellers kommet langt i mit liv, men det er som om på parforholdets side at den negative styring tager overhånd og det er det mindste der kan “pisse mig af” hvordan forsøger man så at tænke i konkret positiv tænkning og gør “alt” til det gode???
   Jeg synes jo selv jeg har mange kvaliteter og er et godt menneske – men man skal jo lige feje foran egen dør førend andres skal “grisses”

  2. Janno Says:
   23/01/2011

   Hej Christina

   Jeg ville nyde at kunne give dig det lette svar, der gjorde at du kunne udføre og leve hvad du ønskede imorgen…
   Men så let er det nu heller ikke, det er ting der skal læres, erfares og leves… og den slags kan tage en rum tid, men en ting kan jeg love dig, hvis du arbejder på det hver dag, vil du gøre fremskridt, og efterhånden opleve at du forandrer dig indefra.

   Ting vi “lærer” i barndommen har en tendens til at sidde rigtigt godt fast i form af vaner og overbevisninger, men bare hold fast i at du ønsker forandring, og arbejd med det, så vil det også ske.
   For at svare direkte, er det realistisk set et stort arbejde over tid, men der er masser af terapeuter derude der kan hjælpe dig til at komme hurtigere fremad, og leve mere positivt.
   Held og lykke med det!

   Janno