close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Coaching
 • Moderne Coaching er ikke blot Teknik

  Nu til dags er coaching ikke det samme som det man kaldte at coache for efterhånden en del år siden. Sådan udvikler vores sprog sig, og den tidligere coaching kaldes nu for træning.

  Der er stadig en del teknik forbundet med det at coache, men indlevelse i coachees situation og evnen til at lytte indad, sådan at man bedre kan stille de såkaldte opklarende spørgsmål som får coachee til at finde sine egne svar indeni, er væsentlige egenskaber der skal udvikles for at man kan blive en god coach.

  I en moderne coaching situation vil man på sin coach uddannelse have lært at det handler om at guide klienten til at udvikle sig i den retning de selv ønsker. Retningen vil være fastlagt sammen med dig som klienten i en tidligere session hvor i sammen har været igennem livshjulet, og fundet frem til dine egentlige mål, og hvad der kan give dig den følelse du ønsker at opnå med de resultater du skaber efterfølgende.

  Det er væsentligt at coachen lægger sine egne planer, tanker og følelser omkring dig og dine mål til side, og udelukkende arbejder henimod at du finder dine egne mål, og opsætter dine egne delmål, samt udformer dem til deciderede opgaver du skal udføre. Samtidigt kan coachen hjælpe dig med at putte en deadline på hvornår du skal have gjort hvad, og i kan i fællesskab opstille mål der skal udføres inden næste session.

  Personligt ansvar for egen udvikling kan man godt kalde den proces der er grundlaget for coaching. Det kan godt være at du går til en coach for at få hjælp, men den dygtige coach hjælper kun med at guide dig rundt i dit eget indre univers, sådan at alt hvad du foretager dig som følge af coachingen kommer indefra, og ikke er noget du ikke ville kunne finde igen hvis du ville.

  Rigtigt meget af hvad vi som mennesker foretager os i løbet af en dag, er vanepræget og baseret på rutiner, for det er nu engang sådan at menneskets sind er bygget til at arbejde. Men selvom det kan lyde kedeligt er det faktisk en fantastisk hjælp for dig der virkelig ønsker at rykke dig i din personlige udvikling. For hvis du kan få dig selv til hver dag at forsøge at skubbe til din personlige udvikling, kan det med tiden blive til en indgroet vane, sådan at du hver dag uden at behøve at arbejde særligt hårdt for det, vil føle en indre trang til at arbejde med din egen udvikling.

  Meget firkantet sagt, men samme mønster gør sig gældende når det handler om at bide negle, det er en vane du har lært dit sind, og når vaner først har sat sig fast i sindet, kan de være svære at bryde, og des længere de sidder fast, des sværere bliver de at nedbryde hvis man måtte ønske det.

  Det samme gør sig gældende for en ryger, jo længere tid personen har røget, des sværere bliver det for den pågældende at gennemføre et rygestop med succes.

  For at bryde en vane, skal du enten have det jeg kalder en ahaa-oplevelse hvor det på et dybere plan går op for dig at det du foretager dig faktisk er imod dine grundprincipper, og du i virkeligheden ikke ønsker at gøre det, en anden måde at bryde vanerne er ved hjælp af hypnose hvor du i fællesskab med din hypnotisør ”indkoder” nye handlemønstre som er mere i overensstemmelse med din målsætning for hvordan du selv ønsker at leve.
  På den måde har du lagt grunden til forandring, og det at nedkæmpe din fysiske krops vane reaktioner er ikke nær så svært som de mentale vaner.

  Det er det samme der gør sig gældende når mange af mine rygestop coaching besøgende herinde oplever at de stopper med at ryge let og ubesværet efter en rygestop hypnose session, eller måske oplever at de tænker anderledes efter at have læst endelig ikke ryger rygestop bogen.


  Emner: Coaching | No Comments »

  Kommentarer