close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Personlig Udvikling
 • Kommunikation og Personlig Udvikling

  Både kommunikation og personlig udvikling lyder meget simplere end det er, men hvis jeg kan love dig en ting, er det at hvis du arbejder både med din kommunikation og din personlige udvikling vil din hverdag uundgåeligt forandre sig, og det til det bedre.

  I det følgende vil jeg efter bedste evne forsøge at forklare dig hvad du kan opnå ved at bruge energi på at blive bedre til at kommunikere, og derved fordre din egen personlige udvikling.

  At din hverdags kommunikation vil forandre sig er en logisk følge af at du lærer andre måder at kommunikere med dine omgivelser på, og efterhånden som du lærer mere om kommunikation, vil du også blive langt mere bevidst om hvordan vi kommunikerer både verbalt og non-verbalt.

  Non-verbal Kommuniation og Personlig udvikling: eksempel

  Ansigtsudtryk, toneleje og kropsholdning er alle måder vi kommunikerer på, og for de fleste mennesker på et forholdsvist ubevidst niveau.

  Lad mig prøve at forklare det med et eksempel fra min egen hverdag, omend det er en del år siden, er det ikke anderledes end I dag.

  Da jeg var yngre, var jeg efter nogle skader I mine knæ, ikke I stand til at spille fodbold fordi tacklinger oftest efterlod mig mere eller mindre ukampdygtig, og derfor fordi jeg virkeligt nød fodbold, valgte jeg at reagere på en artikel i en avis, hvor der var mulighed for at tilmelde sig et fodbolddommerkursus.

  Som fodbolddommer gør man det bedst ved at være meget bevidst om især sit eget kropssprog, da det for en stor del handler om I mange tætte situationer at udvise sikkerhed, og derved overbevise spillerne om at man har styr på tingene.
  Som du nok kan forestille dig er det noget sværere at protestere når dommeren udstråler autoritet og 100% sikkerhed omkring sin beslutning.

  Derfor lærte vi en del psykologi, og som det nysgerrige menneske jeg er, læste jeg selv en del bøger om det ved siden af de ekstra kurser vi fik.

  Jeg blev hurtigt yderst opmærksom på hvor meget en rank holdning, og et smil betyder for hvordan folk opfatter en, og hvordan man omvendt ser på en person med ludende skuldre og slæbende fødder.

  Det er ikke nemt at blive fuldt ud bevidst om disse ting, men de er vigtige hvis du ønsker at forbedre din kommunikation og personlige udvikling.

  Min første tur ned ad Nørrebrogade med rank krop, frisk gang og et smil til dem jeg mødte glemmer jeg aldrig. Den tur har siden haft stor indflydelse på min personlige udvikling.

  Jeg fik udelukkende smil retur, og søde piger jeg før dårligt havde turdet kigge på, så jeg lige I øjnene med et stort smil på. Det var virkelig et af de øjeblikke der var med til at åbne mine øjne for særligt den non-verbale kommunikation.

  Verbal kommunikation og personlig udvikling

  Verbal kommunikation handler om langt mere end bare ord.

  Et tydeligt eksempel kan du selv afprøve på ret simpel vis.

  Næste gang du skal have en telefonsamtale hvor du mener at det er vigtigt at du lyder positiv, prøv at foretage den uden at sidde ned, bevæg dig I stedet lidt rundt I det rum du nu befinder dig I, men hold focus på din samtale, smil gerne, og lav ikke andet imens, for det vil også klart kunne fornemmes I den anden ende.

  Alene det at du står/går lidt vil virke positivt, og et smil kan faktisk høres på dit toneleje.

  Både din kommunikation og personlige udvikling vil blive forbedret af begge disse små men bevidste ændringer.

  Der er så mange små ændringer I vores måder at kommunikere på som kan, og vil forbedre din hverdag, og udvikle dig til et mere velfungerende menneske end du er I forvejen. Det allervigtigste er at du øver det, indtil det bliver naturligt for dig at gøre den slags ting.

  At forbedre din kommunikation med andre mennesker, vil automatisk give fremskridt indenfor personlig udvikling.

  Er du interesseret I at vide mere, er der masser af andre artikler her på sitet, og på nettet generelt hvor du vil kunne finde interessant læsning indenfor emnet.

  Her er en video og et par gode links til spændende sider om netop kommunikation og personlig udvikling:

  Mindtools.comSteve Pavlina

  Er der andet du ønsker at høre mere om, eller har du I øvrigt kommentarer til denne artikel så skriv endelig I kommentarfeltet herunder.


  Emner: SelvUdvikling | No Comments »

  Kommentarer