close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Personlig Udvikling
 • Du skal udfordre dig selv hver dag!

  Bryd igennem ubehaget og få det bedre med dig selv.

  De fleste af os har ikke problemer med at gøre ting der er positive, behagelige eller direkte dejlige.

  Men der hvor vi ofte render ind i problemer er når der er noget du godt ved at du bør se at få gjort, men som du skubber foran dig fordi det på en eller anden måde generer dig at skulle gøre det. Det kan være fordi du er typen der prokrastinerer fordi du så slipper for at gøre det ubehagelige så længe. Du kan læse meget mere om prokrastination på linket ovenover, og er du modig og villig, så tror jeg de fleste vil kunne lære en del om sig selv ved at læse og arbejde med det.

  Det her med at der er ting der er lette at gøre, og ting der er svære at få sig selv i gang med, handler også ofte om at det du godt ved at du bør gøre er du ikke så vant til at gøre, og derfor ender du med at skubbe det foran dig. Det med at det er uvant, handler ofte om at det er uden for din komfortzone.
  Når noget er uden for ens komfortzone, kan det være ekstra svært at få sig selv til at gennemføre det, men hvis du øver dig i at skubbe på, bliver det at udvide din komfortzone, og modarbejde din naturlige tendens til at prokrastinere langt lettere, ligesom med alt andet som vi foretager os regelmæssigt. Det bliver let genkendeligt, og vigtigst af alt, vi når frem til at forstå at vi ikke behøver at frygte det, for der sker ikke så meget ubehageligt på den anden side som vi frygtede.

  Summen af alt det her er at jeg vil anbefale dig hele tiden at arbejde hen imod nye mål. Hele tiden at søge at blive bedre, og hele tiden arbejde for at blive mere vidende og dygtig på dit område. Kort sagt så skal du udfordre dig selv konstant.

  Jeg ved godt at det kan være utrygt at skulle foretage sig noget nyt, men tro mig, det udvikler dig som person at du konstant udfordrer dig selv, og det udvider din verden helt enormt hvis du bliver ved med at lede efter, og komme op med, nye måder at udvide din horisont og din komfortzone på.

  Nu er det selvfølgelig ikke nok i sig selv at du sætter nye mål, for det i sig selv rykker ikke noget, men det gør det at du handler på dine tanker og ideer, og udfordrer dig selv. Du vil opleve at det sætter dig i nogle ubehagelige situationer, som en stor del af dig ikke ønsker at befinde sig i, men det er netop her du udvikler dig allermest som menneske og person. Det handler om at du når du skal gøre ting du ikke er vant til, er du ligesom Columbus ude hvor ingen andre har været før dig. Det er selvfølgelig groft simplificeret og vildt overdrevet, men for dit sind, og din indre udvikling er det lige præcis sådan det kan opleves.

  Succesfulde mennesker ved at jo sværere det er at få sig selv til at gennemføre noget, des vigtigere er det for ens personlige udvikling. Eller som vi ofte siger når talen falder på nlp, ”når du gør det du altid har gjort, får du de resultater du altid har fået” Og dens modsætning som egentlig er kernen i det jeg taler om ”Hvis du ønsker andre resultater end du plejer at få, må du gøre noget andet end du plejer at gøre”

  Du skal være opmærksom på at når du begynder at udvide din komfortzone, og gøre ting du normalt ikke ville gøre, vil du opleve at dit sind, dine tanker, og stort set hele din krop, hellere vil tilbage til at gøre ting den kender og er vant til. Det skyldes det ubehag der er forbundet med det ukendte, og indeni dig vil du opleve følelser i stil med irritation, frustration, forvirring og rastløshed, men hemmeligheden er at hvis du skubber på, så vil de følelser langsomt forsvinde, og den velkendte følelse af velbehag og veltilpashed ved ting du kender og er vant til, vil også indfinde sig på det nye område du lige nu har det ubehageligt ved.

  Så når du arbejder med at presse dig selv videre, og udvide din komfortzone, så er de ubehagelige følelser faktisk din omverden og din krop der fortæller dig at du er på vej til at udvikle dig som menneske, og lære nye måder at agere og opleve på.
  Den ubehagelige følelse, er den sikreste indikator du nogensinde vil opleve på at du er på vej til at udvikle dig selv, og når du vælger at presse på trods ubehaget, vil du komme ud større og mere vidende på den anden side.

  Det gælder indenfor alle dele af livet, og tro mig det bliver aldrig let, hvis du bliver ved med at presse dig selv, for dine udfordringer bliver bare det større og sværere efterhånden som det du startede med bliver til barnemad.


  Emner: SelvUdvikling | No Comments »

  Kommentarer