close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Gestaltterapi

  Hvad er gestaltterapi?

  Gestaltterapi handler om at finde frem til, hvem du virkelig er. Det handler om, at du skal komme endnu tættere på dig selv. Det handler om at forøge din livskvalitet. Se dig selv, som den du virkelig er, uden en masse flotte ord, aktiviteter og travlhed til at beskytte dig. Jo nemmere og mere enkel du fremstår, jo mere rigtigt og autentisk bliver du og dit liv.

  Gestaltterapien forholder sig til det enkelte individ. Det mennesker, der ønsker at opdage eller genfinde sine egne ressourcer og egenskaber, for derefter at gøre dem til en naturlig del af en selv og ens liv.

  Forløbet, formålet og resultatet

  Forløbet går ud på, at du skal (gen)finde troen på dig selv, dine styrker, egenskaber og svagheder. Du skal tage ansvar for dig selv og det liv du lever. Dette er en vigtig proces, som du går igennem sammen med din gestaltterapeut.

  Via gestaltterapi lærer du dig selv bedre at kende. Du får gjort op med dine gamle handle- og levemønstre, de mønstre, der forhindrer dig i at leve et så lykkeligt liv som muligt. Du får nye mønstre, og nye værktøjer, der gør hele din udvikling og proces nemmere og hurtigere.

  Gestaltterapi – Hvad er vigtigt?

  Det vigtigste indenfor gestaltterapi er, at man lever i nuet og, at man er i konstant kontakt med sit indre og sin krop. Det handler om at få en dybere og bedre forbindelse mellem kroppen og psyken. Du skal lære altid at afslutte uafsluttede situationer, gør du ikke det, vil de forstyrre dit liv og din lykke. Du skal tage ansvar for dit liv, acceptere hvem du er og stå ved det.

  Gestaltterapien slagord kunne meget vel være, ”Du er dig og jeg er mig!”.

  Vi er alle unikke…

  Gestaltterapi er en oplevelsesorienteret psykoterapi, der har til formål at styrke det enkelte individ, som værende et unikt og levende menneske, der har ansvar for sit eget liv og sin egen gøren og laden.
  I gestaltterapi er individets følelser i højsædet, hvorimod disse spiller en væsentlig mindre rolle indenfor andre psykologisk terapiformer, f.eks. narrativ terapi.

  Gestaltterapi arbejder med klientens drømme, fantasier, følelser og kroppen. Gestaltterapien mener, at disse kanaler viser vejen til klientens ubevidste sider.

  Fortiden og nutiden…

  Det handler om at få det hele stykket sammen til en helhed, en gestalt. Gestaltterapi forholder sig til din aktuelle ”her og nu” situation. Den er oplevelsesorienteret, men samtidigt også eksperimenterende.

  Din fortid vil altid være en del af dig, men nu handler det om at forbedre din nutid!

  Gestaltterapi – Oplev dig selv, dine styrker og din lykke!


  Emner: Terapi | No Comments »

  Kommentarer