close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Tankefelt Terapi – TFT – Teori og behandling

  Hvad er tankefelt terapi?

  Tankefeltterapi er en terapiform der fokuserer meget på fysisk behandling kombineret med at klienten fokuserer meget på sit problem.
  Imens klienten fokuserer på det de ønsker at blive behandlet for banker (det kaldes at banke, eller at tappe) på forskellige punkter der følger kroppens meridianbaner. Tankefelt terapi beskrives som en naturlig og medicinfri behandling, og efter sigende giver det hurtige resultater.

  Tankefelt terapi er en yderst effektiv terapiform. Behandlingen er unik, hurtig og effektiv og bruges til at komme over uønskede kropsreaktioner, tanker og tankemønstre. Grundtanken bag TFT bygger på teorien om, at vores tanker og oplevelser er placeret i et specielt felt i kroppen, vi kan kalde det et ”tankefelt” – Dette tankefelt fungerer lige som et elektrisk felt rundt om kroppen.

  Ideen er at man stimulerer meridianpunkterne i en særlig rækkefølge, hvilket kommer an på, hvad det er for et problem, traume, fobi og lignende, man ønsker at arbejde med. Denne stimulering fjerner ubalancen i tanker og følelser og kroppen genopretter sin normale balance. Ikke nok med, at kroppens naturlige balance bliver genoprettet, man styrker også kroppens evne til at helbrede sig selv.

  Geniet bag tankefelt terapi

  Behandlingsmetoden ”tankefelt terapi” er udviklet af den amerikanske psykolog, Dr. Roger Challahan. Han har brugt mere end tyve år af sit liv på at udvikle og tilpasse denne fantastiske terapiform. Dr. Roger Challahan er med sin banebrydende behandlingsmetode, blevet en utrolig anerkendt og vellidt psykolog.

  TFT – Behandlingen

  Når en klient skal behandles med tankefelt terapi, skal klienten fokusere og tænke på det pågældende problem, altså det problem, der ligger til grund for, at klienten har søgt hjælp ved en terapeut. Når klienten tænker på problemet, skal han/hun herefter stille ind på de ubehagelige følelser, der virker belastende for klienten. Disse følelser kan f. eks være en angst, vrede, sorg, jalousi, depression eller smerter af fysiske karakterer.

  Herefter skal klienten angive, på en skala fra 1-10, hvor meget følelserne er i relation til selve problemet (10 er maksimum ubehag). Nu bliver klienten så vejledt i at røre med to fingrer på nogle forskellige energipunkter, der findes på kroppen. Dernæst bliver klienten bedt om igen at tænke på problemet, hvis helbredelsen er lykkedes, kan klienten ikke længere tænke på problemet og de negative følelser er væk. Klienten er kommet af med sit problem og kan derfor ikke fremkalde den følelsesmæssige og psykologiske ubalance, som han/hun erfarede før behandlingen.

  Bivirkninger og smerter

  Under behandlingen vil du på ingen måde opleve smerter. Der bliver ikke anvendt nåle eller andre ubehagelige instrumenter – Du skal end ikke snakke om dit problem, hvilket ellers kan være efterfulgt af en hel del smerter og lidelse.

  Der forekommer heldigvis heller ikke bivirkninger af ubehagelige karakter – Den eneste bivirkning, der er, er en god én af slagsen, nemlig en afbalancering af ens autonome nervesystem.

  Tankefeltterapi og meridianbaner

  De meridianbaner man benytter indenfor tankefeltterapi, er de samme meridianbaner som benyttes indenfor akupunktur, og den eneste forskel er vel at hvor akupunktur benytter nåle der skal sidde i et stykke tid for at give den ønskede effekt, benytter tankefeltterapeuten at banke let på de punkter der kunne holde energien tilbage. På den måde skulle man løse energien op, og igennem et frit energiflow, flyder følelser og traumer også frit.

  Man kan beskrive tankefeltterapi på mange måder vil jeg tro, men den bedste jeg har hørt går noget i denne retning:

  En behandling med tankefeltterapi virker på den måde at man via en diagnosticeringsteknik fremkommer til et banke/tappe mønster for den enkelte klient, og når man tapper i den rigtige rækkefølge er det ligesom man benytter den korrekte kode til en bankboks, og låsen går op, eller sygdommen opløses som det vel bør hedde.

  Hurtig forløsning med Tankefeltterapi

  Man siger at tankefeltterap er en meget hurtig metode til behandling af psykologiske problemer, og jeg er tilbøjelig til at sige at det er rigtigt. Jeg har set nogle demo videoer, hvor resultaterne og det tempo de fremkommer med, er intet mindre end utrolige. Der kan opløses emotionelle traumer i løbet af minutter, men en fuld tankefeltterap behandling kræver op imod en til halvanden times behandling.

  En anden betydelig fordel ved tankefeltterapi skulle være at man her behandler den grundlæggende årsag til problemet, og ikke som mange andre steder hvor det blot er symptomerne på problemet der behandles.

  Efter sigende skulle man kunne benytte tankefeltterapi til rigtigt man forskellige typer af problemer, og jeg har hørt/læst om at det er blevet anvendt med succes ved rygestop, stresshåndtering, depressions behandling og ordblindhed for nu at tage nogle der er vidt forskellige.

  Er dit liv negativt præget af sorg, angst, depressioner eller andet – Tankefelt terapi, kan gøre dit liv værd at leve igen!


  Emner: Terapi | No Comments »

  Kommentarer