close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Kognitiv Terapi og Depression

  Kognitiv terapi for depression – Hvorfor?

  Lider du af en depression? Kognitiv terapi er en behandlingsmetode, der har hjulpet et utal af mennesker igennem deres depression.

  Man er, hvad man tænker – Dette er en sandhed, der har været kendt i årtier. Det handler om at have en sund livsstil, der bygger på sunde og konstruktive tanker, men hos en depressiv person er disse gode og positive tanker erstattet af mørke og dystre tanker, hvor alt er negativt. Kognitiv terapi som behandling for depression kan hjælpe dig til at få et konstruktivt og sundt tankemønster.

  Depression behandling med kognitiv terapi

  At behandle depression med kognitiv terapi handler f. eks. om at ændre negative og destruktive tankemønstre, ændre den uhensigtsmæssige adfærd, der udløser disse tanker, bearbejde traumatiske oplevelser og minimere den psykiske smerte, aktiv problem løsning, opbygge et bedre selvværd og sociale egenskaber, akut afhjælpning af eventuelle selvmordstanker og reducere risikoen for tilbagefald.

  Med kognitiv terapi får du også nogle uvurderlige redskaber, som du kan bruge hele livet igennem. Redskaber, der kan hjælpe dig med at finde og bevare roen i sindet.

  Der er forskel på at være i dårligt humør, eller deprimeret

  Det er meget normalt, at man oplever perioder i livet, hvor humøret er skidt og man føler sig dårligt tilpas. Denne sindstilstand er måske konsekvensen af en trist oplevelse – Måske er man blevet forladt af kæresten eller man er blevet fyret fra sit drømmejob. Det er følelser, der ikke kan undgås, men det er ikke skadeligt og det er ikke det samme som at være deprimeret.

  En depression er til gengæld en meget alvorlig sygdom, der i de fleste tilfælde kræver behandling. Kognitiv terapi depression behandling er en yderst overlegen behandlingsmetode, netop når det handler om depressioner, angst, stress og fobier.

  Hvad skal du gøre, hvis du har depression? Kognitiv Terapi?

  Hvis du er så uheldig, at du har fået en depression, bør du hurtigst muligt kontakte din læge. Din læge kan meget hurtigt hjælpe dig videre i systemet, så du får den helt rigtige hjælp og vejledning. Der er så utrolig mange behandlingsmuligheder, hvilket kan gøre det hele til en meget stor og uoverskuelig proces – og det er bestemt ikke det, du har brug for, hvis du er deprimeret, derfor bør du lade din læge gøre det ”hårde arbejde”.

  Når man er deprimeret mister man hurtigt kontrollen over ens eget liv, ens egen hverdag. Man mister livsglæden, overskuddet og lysten til at fortsætte. Alt virker trist, deprimerende og ligegyldigt. Ingen er tjent med at leve med en depression – Kognitiv terapi for din depression kan være vejen. Vejen, der bringer dig over på den anden side. Siden, hvor solen igen skinner og livet er værd at leve. Spørg din læge til råds angående kognitiv terapi depression.

  Bare det, at du kan åbne en smule op og indvie andre i din deprimerede hverdag er et meget stort skridt at tage!

  Spørg altid din læge til råds, måske er kognitiv terapi imod depression den perfekte løsning for dig, dine pårørende og din fremtid!


  Emner: Terapi | No Comments »

  Kommentarer