close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Coaching
 • Kognitiv Coaching

  Den mest ekstremt løsningsorienterede form for coaching er kognitiv coaching. Denne coaching form er coaching kombineret med den kognitive samtale.
  At kognitiv coaching er effektivt er ikke bare noget man påstår, men der er rent faktisk lavet seriøse undersøgelser der påviser effektiviteten af kognitiv coaching.

  Når du bliver uddannet til kognitiv coach, vil du blive fagligt klædt rigtigt godt på. Pointen med uddannelsen er at du skal blive både en coach, men også en samtalepartner for dine klienter således at du kan hjælpe, støtte og guide dem til først og fremmest at blive bedre til at klare dagligdagens udfordringer, udnytte deres egne potentialer og som det er i langt det meste coaching skal du hjælpe dine klienter til at nå deres drømmes mål.

  I forbindelse med deres uddannelse har en kognitiv coach gennemgået en hel del træning i grupper, hvorunder de enkelte deltagere har coachet hinanden, både som en del af uddannelsen, for at få erfaring med metoden, og som en personlig udvikling der altid følger med en uddannelse der handler om at arbejde med mennesker.

  Eleverne på denne coach uddannelse vil skulle lære, og øve den kognitive terapi form, og grundlæggende coaching. Herudover skal de lære at strukturere og styre en samtale sådan at tiden ikke bliver spildt af en eventuel snakkesalig klient.
  Det at lære at strukturere en samtale, gælder ikke blot for den enkelte session, men er også en evne man skal besidde for at kunne køre forløb der foregår over uger eller måneder. Enhver form for personlig coaching skal struktureres, da man ellers vil risikere at klienten ”overtager” kontrollen med samtalen.

  Der vil selvfølgelig også være en del opgaver der skal udføres som hjemmeopgaver, og på langt de fleste coach uddannelser er ugentlige træningsaftener en mulighed og en fordel man bør benytte sig af sådan at man får den bedst mulige uddannelse.

  Evnen til at skabe konstruktive og målrettede samtaler kan læres, og med erfaring bliver det hele tiden nemmere at lytte aktivt, samt at identificere begrænsende tanker og overbevisninger som skal adresseres undervejs.

  Er kognitiv coaching uddannelse noget for dig?

  En uddannelse inden for kognitiv coaching er nok ikke den rette uddannelse for de fleste mennesker, men arbejder du med eller indenfor det følgende er du sikkert kvalificeret, og du ville under kunne drage fordel af at tage en kognitiv coach uddannelse.

  De fleste færdigt uddannede coaches, er medlem af en erfa-gruppe eller lignende, og da det er vigtigt i det hele taget at netværke, vil jeg anbefale enhver coach at finde ligesindede at netværke og erfaringsudveksle med.
  Du behøver ikke nødvendigvis at holde din erfaringsudveksling indenfor de egentlige kognitive coaches. Der findes mange forskellige former for coaching uddannelser, og en nlp coaching uddannelse kan såmænd være lige så god som en hvilken som helst anden coach uddannelse.

  Enhver form for personlig coach eller lifecoach er i besiddelse af de grundlæggende teknikker der udgør egentlig coaching, men søger du en specifik form for coach, det kunne være en stress coach, så skal du være opmærksom på at det kan være helt specielle teknikker der er bohov for at kunne hvis man agerer som stress coach eller kognitiv coach.


  Emner: Coaching | No Comments »

  Kommentarer