close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Terapi

  Hvad er terapi?

  Indenfor terapiens verden anvender man flere forskellige psykologiske metoder, der skal hjælpe klienten til et bedre liv, et større forståelse for sig selv og omverdenen. Terapi kan hjælpe dig med at forstå dine reaktionsmønstre, din væremåde og din sociale omgang med andre mennesker. Med terapi får du nogle værktøjer, der kan hjælpe dig til at handle mere hensigtsmæssigt i dit liv.

  Terapi går ud på, at klienten snakker med en psykolog, psykoterapeut eller lignende. Terapeuten fungerer som klientens troværdige. En man kan fortælle alt uden at føle skam, eller være flov over den situation man står i. En terapeut lytter, vejleder og hjælper dig over på den anden side. Den side, hvor livet igen blomstrer og den tunge byrde, der før lå dig på sinde er væk.

  Terapi kan bruges til mange ting og i mange forskellige situationer. Terapi kan gøre det ubevidste bevidst, så det er muligt at bearbejde alt det, der ligger og syrer og bobler i din ubevidsthed.

  Der kan være mange formål med terapi, men oftest er det overordnede mål, at man har en at betro sig til. En professionel person, der har de psykologiske redskaber, der skal til for at nå helt ind i dit sind, hvor uroen og ufreden hersker, så der igen kan herske harmoni og balance i dit sind, din krop og dit liv.

  Der findes rigtig mange former for terapi. Nogle af de mest kendte er kognitiv terapi, nlp terapi og parterapi.

  Hvorfor vælge terapi?

  Terapi kan hjælpe alle mennesker, og det er meget forskelligt, hvilke årsager, der ligger til grund for, at man vælger at gå på opdagelse i terapiens forunderlige verden. En ting er dog sikkert, din grund til at søge professionel hjælp er mindst lige så god som de andres.

  Mange synes, at det er en fallit erklæring at søge hjælp, hvilket er en helt forkert opfattelse – Det er derimod en stor fejl ikke at søge hjælp. Der er ingen grund til at blive i et stort, dybt sort hul, når muligheden for at komme op til overfladen, er lige for næsen af en.

  Terapi kan bruges på mange forskellige måder – Måske ønsker du at opnå en større forståelse af dig selv. Du ønsker at udforske og udvikle dig selv. Terapi kan hjælpe dig til at få en større indsigt i, hvem du er, hvad du indeholde og hvor meget du egentlig har at byde på.

  Et terapiforløb kan også hjælpe dig, hvis du har oplevet noget traumatisk. Det kan være, at du står midt i en skilsmisse, eller at du har mistet en, der stod dig nær – Måske står du midt i dit livs største krise nogensinde. Hele verden virker fremmed, dem, du holder af virker fremmede, dit eget ”jeg” virker allermest fremmed.
  De mest almindelige hverdagsting er pludselig blevet uoverskuelige projekter, der hele tiden bliver udskudt, til den dag, hvor du igen har overskuddet, lysten, glæden og livet i behold. Men hvornår kommer den dag, ja kommer den nogensinde? – Terapi kan frembringe denne længeventede dag, lysten, glæden, overskuddet og livet.

  Terapi giver dig chancen for at komme videre – Få livsglæden igen og mærk, hvor vidunderligt det er, når kroppen og sindet balancerer.


  Emner: Terapi | No Comments »

  Kommentarer