close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Alternativ behandling
 • Bindevæv

  Hvad Er Egentligt Bindevæv? Og Bindevævs-Massage?

  Som regel når man skal forklare hvad bindevævs-massage er, tænker folk generelt blot på almindelig massage hvor man masserer spændte og ømme muskler, således at man får løst op for ømheden. Det at massere bindevæv er dog noget helt andet, og for at forklare det, er jeg nok nødt til først at forklare hvad bindevæv er… Hvis jeg kan… 🙂

  Det er nemlig ikke helt nemt at forstå hvad bindevæv er, jeg måtte selv have forklaringen over flere omgange inden jeg forstod det. På en anden hjemmeside har jeg fundet følgende forklaring der egentligt gør det meget godt.

  ”Bindevævet inkluderer de mellemste og dybe lag i huden (læderhud og underhud), ligamenterne og den levende hinde, der dækker knoglerne. Bindevævet har forskellige funktioner, når det er hårdt, og når det er blødt. Det kan hjælpe muskler med at holde kroppen i faste stillinger, når det er hårdt, f.eks. når vi står stille og holder noget i udstrakt arm. Når bindevævet slapper af og er blødt, kan kroppen slappe af  f.eks. når vi sidder i en sofa eller ligger ned.”

  Når man udøver bindevævs-massage udsøger man bestemte reflekszoner i bindevævet, og stimulerer disse med en bestemt massage-teknik der består af både tryk, rulninger og stræk af huden og bindevævet. Denne form for stimulering af bindevævet, har en stærk indvirkning på lymfesystemet, og kan sætte gang i en udrensning af affaldsstoffer fra kroppen.

  Efterhånden som man bearbejder og afslapper bindevævet, opnår man at påvirke det autonome nervesystem, som igen påvirker de indre organers funktioner.

  Selvom vi alle har spændinger i kroppen, er der selvfølgelig stor forskel på hvor mange spændinger hver enkelt af os har, særligt hvis man har mange gentagne bevægelser i forbindelse med sit job, kan man have flere spændinger, og behov for massage. En metode til at løsne spændinger kunne også være meditation som kan sænke det generelle spændingsniveau, og derved mindske risikoen for ophobning af spændinger i musklerne.

  Efter min bedste overbevisning, beskriver denne artikel ikke til fulde bindevæv eller bindevævs-massage, men hellere en ikke fyldestgørende artikel, end en forkert.


  Emner: Alternativ Behandling | No Comments »

  Kommentarer