close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Alternativ behandling
 • Akupunktur – Den Ældgamle Asiatiske Videnskab

  Indholdsfortegnelse for denne artikel

  Akupunktur bruges både som bedøvelse og som helbredende nåle. At få akupunktur vil sige at du får stukket nåle ind i kroppen, og alt efter hvor de stikkes ind, og hvilken tykkelse de har, samt hvor dybt de stikkes giver de forskellige effekter.

  Men det grundlæggende er kroppens meridianbaner, som er 12 ”linier” der går igennem kroppen, og hvis du er syg, er de blokerede, og din energi kan ikke flyde frit igennem meridianerne.

  Der findes over 300 punkter på kroppen som en akupunktør benytter sig af, for at stimulere den enkelte meridian, og nålene går helt fra de små nåle på omkring 3 cm. Og helt op til lange nåle over 20 cm.

  Alt efter hvad du fejler skal nålene sidde i kroppen i kortere eller længere tid, og behandleren vil undervejs stimulere nålene ved at bevæge dem en smule, enkelte akupunktører benytter vist også strøm til stimuleringen, men den metode er jeg ikke stødt på før…

  Akupunktur Stammer Fra Asien

  De fleste oplever akupunkturen som en kinesisk videnskab, men den er nok nærmere asiatisk, altså fra asien som verdensdel, og ikke kun fra landet Kina. Men Kineserne er dog den nation der siges at have de ældste og fineste optegnelser omkring akupunktur, så hvem ved, måske er det i Kina det er opfundet?

  Hele akupunkturens videnskab er baseret på de 12 meridianbaner der går igennem kroppen, og opretholder vores energi og sundhed, og blokeres en af de baner et bestemt sted, kan energien ikke flyde, og vi bliver syge i forhold dertil. Der er lavet flere kliniske forsøg omkring Akupunktur, og man har fundet indtil flere sygdomme, der bevisligt kan hjælpes med Akupunktur.

  Der hvor akupunktur har sin virkelige styrke er dog ved den bedøvende effekt man kan frembringe ad den vej, efter sigende er der flere steder i østen, hvor de opererer under akupunktur bedøvelse. Ved at stikke nåle ind bestemte steder på kroppen, kan man provokere kroppen til at udløse endorfin i større mængder end normalt, og endorfin er kroppens egen naturlige morfin.

  Man mener også at netop endorfinerne er den effekt man benytter sig af ved akupunktur til rygestop. Man kan benytte akupunktur imod rigtigt mange dårligdomme såsom: Tennisalbue, rygproblemer, hold i nakken, gigtbetingede sygdomme, mave og menstruationssmerter, samt til stimulering af immunsystemet.

  Herudover er akupunktur effektivt i forbindelse med akutte smerter opstået ved ulykker, eller sportsskader.

  Hvorfor Bruge Akupunktur?

  Når du tænker på akupunktur, så tænk ikke kun på det som et alternativ til almindelig medicin, det er også udmærket som et supplement til den almindelige medicinske behandling.
  Der er rigtigt mange der først vender sig imod akupunkturen som en sidste udvej, i stedet for at benytte den oplagte mulighed at supplere den almindelige behandling.

  Det er også en mulighed at behandle almindelige lidelser såsom smertetilstande, hormonforstyrrelser og psykologiske lidelser såvel som ved rygestop. Disse behandlingsformer er i de fleste tilfælde al den behandling du behøver, og den sker uden at du behøver at fylde dig selv med piller eller andre kunstigt fremstillede medikamenter.

  Når du benytter akupunktur, vil du normalt kunne vurdere om der er en positiv effekt af behandlingen allerede efter de første 1-2 behandlinger, nogen gange allerede efter en behandling. Hvor mange behandlinger du behøver for fuld helbredelse, er individuelt fra lidelse til lidelse, og patient til patient. Ting der spiller ind her, er f.eks: hvor længe har du haft den pågældende lidelse, (som i hvor godt sidder den fast, hvor rodfæstet er den) Hvor mange smerter/ hvor store gener har du? Alt sammen ting der belyses i den indledende samtale med akupunktøren.

  Når du leder efter en akupunktør eller en anden alternativ behandler, gør du klogt i altid at tjekke at behandleren er en registreret alternativ behandler (RAB) det øger sandsynligheden for at du bliver behandlet etisk korrekt og fagligt forsvarligt betydeligt. Grunden til at jeg skriver øger, og ikke eliminerer er at jeg personligt ikke har tjekket behandlerne, og derfor heller ikke vil skrive noget jeg reelt ikke har undersøgt. Men efter al sandsynlighed er RAB godkendte behandlere helt trygt at benytte.


  Emner: Alternativ Behandling | No Comments »

  Kommentarer