close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Alternativ behandling
 • Kranio Sakral Terapi

  Kender du Kranio Sakral Terapi?

  På trods af det terapeutisk klingende navn, handler kst som det også omtales ikke om decideret terapi i form af samtaleterapi som vel er det de fleste forbinder med ordet terapi, her er der mere tale om kropsterapi.

  Kranio sakral terapi blev opfundet af en amerikansk læge ved navn William Sutherland der i begyndelse af 1900 tallet studerede osteopati og kraniets knoglestruktur. Sutherland mente at alle former for traumer, emotionelle såvel som fysiske traumer påvirkede kroppens knoglestruktur og forplantede sig til kraniets knogler. Han navngav derfor sin teknik ”livets åndedræt” (Breath of Life) og det er den teknik vi i dag kender som kranio sakral terapi.
  Indenfor kranio-sakral terapi mener man at det er muligt at det er muligt at genoprette kroppens naturlige balance ved at manipulere med kraniets knogler ved hjælp af ret lette tryk i rette rækkefølge.

  Kranio sakral terapi er en sympatisk terapiform

  Som du nok kan læse har kranio sakral terapi en holistisk indgangsvinkel til behandling og terapeutens fornemmelse af knoglernes bevægelsesmønstre og sammenhæng afgør hvordan behandlingen skal hjælpe kroppen til at genoprette eget helbred.

  I 1983 offentliggjorde en anden osteopat Dr. John Upledger og en neurolog ved navn Ernest Retzlaff en undersøgelse de havde forestået igennem en årrække på Michigan state university i USA hvor de havde studeret og forfinet sutherlands kraniosakralterapi.
  Upledger gik videre med kranio sakral terapien og grundlagde senere upledger institute hvor han begyndte at undervise andre i teknikken som siden har bredt sig ret hurtigt og er blevet rigtigt populært indenfor holistisk behandling.

  Det jeg vil konstatere er at kranio sakral terapi i min verden er en meget sympatisk terapiform, som er opbygget ud fra det faktum og den antagelse at kroppen altid vil hele sig selv, og det eneste vi behøver at gøre er at facilitere de bedste muligheder for selvhelbredelse, i lighed med at støtte en brækket knogle ved at give det en skinne, det er ikke skinne der heler, den assisterer blot, kroppen heler sig selv.

  Pointen er at kroppen altid vil søge helbredelse og balance, og derfor synes jeg personligt om tanken bagved kranio skaral terapi.


  Emner: Alternativ Behandling | No Comments »

  Kommentarer