close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Stress
 • Stress Behandling

  Har du en sund krop og psyke kan du klare rigtigt mange udfordringer uden at det vælter dig, men er du stresset, er du ude af balance, og kan langt lettere bringes til fald.

  Stress behandling er derfor vigtigt både for din sundhed, men også for at din hverdag kan fungere lidt roligere og uden det konstante pres det er at være stressramt.
  Stress er kroppens nødværgefunktion, og er designet til at give ekstra kræfter og overskud til en presset situation. Og til det formål er den funktion i kroppen uvurderlig, men…

  Behandling af fight or flight stress

  Nu om dage er de fleste af os sjældent, hvis ikke aldrig i en direkte livstruende situation som vi behøver at fjerne os fra i en vis fart, og derfor er alarmberedskabet ikke rigtigt nødvendigt. Men psyken er så forunderligt indrettet at det vi oplever som en fare, (uagtet hvorvidt det objektivt set er farligt) vil bringe kroppens alarmberedskab i højeste gear.

  Det er her fight or flight reaktionen bliver aktuel. Kæmp eller flygt som det kan oversættes til på Dansk er/var ekstremt vigtig for os mennesker i en mere primitiv verden hvor alskens farer kunne lure i form af vilde dyr, eller bestialske fjender. Nu til dags har vi sjældent behov for så drastisk en reaktion, men vores sind har ikke justeret og kroppen reagerer på alle farerne, uanset om de er virkelige, realistiske, indbildte eller virkelige farer.

  I arbejdssituationer hvor vi begynder at føle pres i form af en mulig risiko for at miste arbejdet, som for mange er deres identitet, oplever kroppen det som et faresignal, og sætter kroppen i alarmberedskab. Det er det alarmberedskab man kalder stress, og det kan være nyttigt i små doser, men kroppen er bestemt ikke bygget til hele tiden at være i den kemiske situation der opstår under stress.

  Problemet med konstant alarmberedskab er at den adrenalin der udskilles ved stress, ikke når at nedbrydes, og den bliver heller ikke brugt til at løbe skrigende bort eller lignende. Det kan din krop ikke holde til i det lange løb. Så langvarig stress angriber altså ikke kun psyken, men også kroppen som bliver slidt langt hurtigere i denne situation.

  Lær håndtering som stress behandling

  Med korrekt stressbehandling evt. i form af stresscoaching vil du blive langt dygtigere til stresshåndtering, og ved at fjerne dig fra de situationer der udløser din stress, vil du blive i stand til bedre at kontrollere dine følelser på det område.

  Det er naturligvis altid en mulighed at du behandler dig selv med denne hypnose stress behandling, som jeg bestemt kan anbefale ikke blot som forebyggelse, men også som decideret behandling af stress, gerne som supplement til medicinsk behandling.
  Er du alvorligt ramt af stress, så læs lidt længere ned på siden og find en bedre, mere dybtvirkende og omfattende stress behandling baseret på mindfulness, eller klik her hvis du ikke kan vente.

  I en periode med megen stress begynder det at få indflydelse på hele dit liv, for med megen adrenalin i kroppen vil du ende med ikke at kunne sove, og det føles oftest som om dine tanker kværner løs og du ikke kan slappe af.

  Med stressbehandling kan du fjerne stress fra dit liv, og hurtigt komme i gang med igen at forbedre din søvn, samt genopbygge kroppens sundhed.
  Alene det at kunne sove igennem om natten er ekstremt vigtigt, både fordi det er her din underbevidsthed behandler dagens begivenheder og putter dem i de rigtige kasser so to speak. Men også fordi det er vigtigt at være udhvilet hvis man vil have en god dag hvor man fungerer optimalt, og har det mentale overskud til at leve livet.

  Gør som frøen eller få behandling for din stress

  Vidste du i øvrigt at sætter du en frø ned i kogende vand, springer den ud hurtigere end lynet, men sætter du den samme frø ned i koldt vand og bringer det langsomt i kog, vil frøen blive siddende og ende med at dø.

  Den analogi er fin til sammenligning med hvordan langvarig stress fungerer. Hvis du ikke lytter til din krops advarselssignaler, vil din stress komme til at fylde mere og mere, for til sidst at være så voldsom at du ikke kan fungere i en normal hverdag længere.

  Det er derfor vigtigt at du er opmærksom på stress symptomer og forholder dig til dem, ligesom du gør klogt i at få stressbehandling hvis du begynder at udvikle stress. Og husk at jo hurtigere du påbegynder en behandling, jo letter kan du hjælpes, og des før får du det bedre igen.

  MBSR Stress Behandling på 1. klasse

  Har du endnu ikke udviklet stress, er der al mulig grund til at holde et vågent øje med symptomerne på stress, og det er ligeledes en god ide at være forberedt ved aktivt at forebygge stress inden det kommer. Er det først blevet et decideret problem kan jeg anbefale Mindfulness Baseret Stress Reduktion (MBSR) som er bevist effektivt imod stress problemer.

  MBSR er udviklet som et kursus i mindfulness, af Jon Kabat Zinn, og har igennem en årrække bevist sin fantastiske effekt indenfor reducering af stress. Det er den forkromede løsning der bare virker, men forvent at den ændrer mange ting i dit liv i en mere glad, positiv og rolig retning.
  Ja, jeg fristes næsten til at sige at det er et kursus i at blive lykkelig, men prøv det og døm selv da kurset kommer med 100% tilfredshedsgaranti.

  Vær opmærksom på risikoen for negativ stress og søg stress behandling hellere en gang for meget end en for lidt.

 • Mindfulness Baseret Stress Reduktion


 • Emner: Stress | No Comments »

  Kommentarer