close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Depression
 • Kom ud af din depression
 • Behandling for Depression

  Få din depression behandlet – Få dit liv tilbage!

  Ingen fortjener at være deprimeret, men alligevel er det en meget udbredt sygdom, der skal tages alvorligt. Når man er deprimeret er det ikke muligt bare at tage sig sammen og komme videre – Behandling af depression er nødvendig, hvis du ønsker at slippe af med din depression!

  Med behandling for depression har du chancen for at vinde livet tilbage. Lige nu sidder du måske og føler, at din fremtid ser forfærdelig sort ud, din hverdag er trist og du har ikke lyst, eller mod på at leve videre – Hvad skulle du dog også det for, din fremtid er alligevel dyster og ligegyldig, tænker du. Og dette er helt almindelige tanker hos en deprimeret person, men det behøves bestemt ikke at være sådan – med behandling for din depression kan du få lysten til livet tilbage.

  Behandlinger i form af terapi, medicin, eller begge dele, kan give dig glæden ved livet tilbage, så du igen kan se en mening med nutiden og fremtiden. Højst sandsynligt ser det hele mørkt og uoverskueligt ud lige nu, men der er skam en mening med livet – Lige nu ligger den bare begravet under din depression. Den rigtige behandling/hjælp kan grave meningen med livet frem igen.

  Man behandler depression forskelligt alt efter hvor stærkt ramt den syge er. I de lettere tilfælde er det fuldt ud nok at behandle ved samtaleterapi, men i sværere tilfælde er antidepressiv medicin nødvendigt for at få kontrol over følelserne og humøret lidt i vejret.
  En samtaleterapi kan handle om livsstil, symptomer på depression, hvordan det tackles og eventuelle ændringer her der kunne ændre livet til det bedre og fjerne de depressive tanker.

  Hvilke behandlingsmuligheder er der?

  Der findes flere forskelle former for behandling af depression og det er også forskelligt, hvilken behandlingsform, der virker bedst fra person til person, fra depression til depression.

  Det kommer meget an på personen og graden af depression, hvilken behandlingsform der har den bedste effekt. En meget let form for depression kan ofte afhjælpes med god støtte fra venner og familie og en smule terapi.
  En let eller moderat depression kan behandles med psykoterapi, eller medicinering og i nogle tilfælde kan det være nødvendigt både med terapi og medicin. Ved en let/moderat depression er det tit nok med psykoterapi.

  Lider man derimod af en meget alvorlig depression er medicin højst sandsynligt nødvendig. Der er forskning, der viser, at psykoterapi og medicin, sammen, er den hurtigste form for behandling af depression, i forhold til, hvis man ”kun” bliver behandlet ved hjælp af en én af metoderne.
  Ved en meget alvorlig depression er der risiko for, at man taber sig så meget, at det går hen og bliver farligt for ens helbred, man kan også komme så langt ud, at man ender med selvmordstanker – Ved en så alvorlig depression kan indlæggelse på en psykiatrisk afdeling være den bedste løsning.

  Af øvrige metoder der har vist sig at have ikke ubetydelig positiv indvirkning på depression, er motion, lys og kost.

  Fysiske udfoldelser, og det at få hjertet til at slå hurtigere og blodet pumpet rundt i kroppen, udløser endorfiner (hjernens belønningskemi)der som de fleste nok ved har en positiv indvirkning på humør og velbefindende.

  Behandling for depression med Lys

  Lysbehandling, handler om de gavnlige virkninger på krop og psyke man får fra solens livgivende stråler.
  Det handler ikke bare om lys, men om dagslys og sollys, så det er vigtigt at du ikke bare tror at en stærk pære er godt nok, for selvom den giver masser af lys, er det lys uden den rigtige lystemperatur.
  En decideret lyslampe, eller megen udendørs aktivitet er måden at gøre det på.

  Man har også fundet ud af at hjernens kemi er ændret under en depression, og den rigtige kost kan stimulere kroppen til selv at udvikle de stoffer der kan modvirke depressive tanker.
  Produktionen af stoffet serotonin kan stimuleres alene igennem kosten, ved at øge indtagelsen af kulhydrater, stivelse og sukkerstoffer.
  Som du kan læse kan behandling for depression ske på et utal af måder, så vælg den metode der passer bedst til dig, men sørg for at blive behandlet og få det bedre igen.

  Er du deprimeret fordi du er stresset?

  Mange tilfælde af depressioner kunne have været undgået, hvis man havde været bedre til stresshåndtering – det ses nemlig ofte, at stress er en af årsagerne til, at mange mennesker får en depression. Hvis du frygter, at du lider af stress, eller en depression, bør du hurtigst muligt søge hjælp. Jo før, jo bedre!

  På internettet kan du også tage en stress test, der kan give dig en fornemmelse for, hvor alvorlige dine stress symptomer er. Hertil skal det dog nævnes, at en test (depressionstest og stresstest) aldrig kan bruges til at stille en præcis diagnose, derfor er det vigtigt, at du altid rådgiver dig med din læge, eller psykiater.

  Inden behandling for depression – Lige nu er alt sort og uoverskueligt, du orker intet og din fremtid føles lige så usikker som din nutid, men du skal vide, at det er muligt at vende ulykken til lykke. Med den rigtige behandling kan du få kontrollen og livet igen!


  Emner: Depression | No Comments »

  Kommentarer