close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Coaching
 • Livshjulet – Med et Livshjul kan du få Bedre Resultater

  Indholdsfortegnelse for denne artikel

  Livshjul som det bruges i coachingI målsætning og coaching kan du skabe bedre resultater med et livshjul.

  Livshjulet er et af de stærkeste, simpleste og mest effektive redskaber til målsætning og øget livskvalitet jeg kender. Med et livshjul der er korrekt udfyldt, kan du få et overblik over hvordan dit liv ser ud lige nu, og hvor det vil være klogt at du sætter ind for at opnå forbedringer i den retning du måtte ønske.

  Tanken bag hjulet

  Livshjulet jeg viser dig her er godt nok på engelsk, men det burde være til at forstå for de fleste. Du har altså en cirkel der er inddelt i lagkager, (som oftest 8 lagkager, men der er ingen regler) og hver af disse lagkager repræsenterer et område i dit liv. Det kan være familie; arbejde, økonomi osv. alt efter hvad der er interessant i forhold til det mål du arbejder med.
  Færdigudfyldt vil livshjulet give dig et her og nu billede af de vigtige områder i dit liv, hvilket samtidigt giver dig et ret klart billede af hvor det vil være smart at sætte ind med en ekstra indsats.

  Hvordan virker det?

  Og hvordan fungerer livshjulet så i praksis, hvordan arbejder du med det? Det får du en forklaring på her.

  Du analyserer dig frem til de områder der har indflydelse på det mål du arbejder med p.t. Så tegner du en cirkel, og inddeler den i lagkager, en til hvert område du har fundet frem til. Forestil dig så at centrum af cirklen er 0% og yderkanten af hvert felt er 100%, og spørg så dig selv/din klient hvor stor tilfredshed der er med hvert punkt, og udfyld punktet derefter.

  Altså hvis du er fuldt ud (100%) tilfreds med et punkt udfylder du hele feltet, og er du 50% tilfreds, udfylder du halvvejs imellem centrum og yderkanten. Når du har færdigudfyldt dit livshjul, er det tid til at analysere og reflektere over resultatet. Det i sig selv kan være en interessant øvelse, og undervejs spørger du så dig selv, om det at øge din tilfredshed med dette område vil bringe dig tættere på dit mål.

  Svaret på det spørgsmål, stillet til alle de lagkager du har lavet, fortæller dig hvor det er du skal sætte din energi ind for at komme videre hen imod det mål du arbejder med. Altså hvis du har erklæret dig tilfreds med dine familie relationer, men utilfreds med din økonomi og din vægt, så skal du kigge nærmere på de 2 sidste områder, og finde ud af hvilke handlinger der bringer dig nærmere en forbedret økonomi, og tættere på den vægt du ønsker.

  Det allerbedste er at finde et område som når du forbedrer det, også øger tilfredsheden på andre områder af dit livshjul, men det er en længere og helt anden historie som du må tage op med din coach.

  Prøv at lave dit eget livshjul, lær dig selv bedre at kende, og bliv mere effektiv i din målsætning.


  Emner: Coaching | No Comments »

  Kommentarer