close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Coaching
 • Personlig Coach

  Tidligere var coaching et ord man kendte mest fra sportens verden, og betydningen af det var en noget anden end den er i dag.
  Når man dengang talte coaching mente man egentlig instruktion eller undervisning, og ikke som det er i dag, hvor coaching mere er en form for guidning af fokuspersonen, sådan at den enkelte kan finde sine egne svar på de ting han ønsker at rette til i sit liv.

  En god personlig coach vil altid starte med indledende øvelser hvor man tjekker at vi går efter den rigtige løsning på det problem eller den opgave du er kommet for at få hjælp med.
  Noget af det første man gør efter den indledende samtale, er at udfylde et livshjul hvor du skal definere din tilfredshed med hvert enkelt af de livsområder der vil blive, eller er, berørt af det arbejde vi er ved at påbegynde.

  Ved hjælp af livshjulet kan vi sikre os at det du ønsker at ændre, virkelig også vil kunne give dig de resultater du i virkeligheden ønsker. Når jeg skriver i virkeligheden er det fordi man ofte kan komme ud for efter at have lavet et livshjul, at klienten ændrer sin holdning, og man ender med at arbejde lidt anderledes end det problem eller den opgave klienten kom ind ad døren med.

  Efter hver session er der små opgaver der skal være klaret inden næste session med den personlige coach, Og undervejs i forløbet vil du ende med at opstille delmål, som hvis du opfylder dem, ikke vil kunne undgå at bringe dig nærmere på det endelige resultat.
  Det gode ved personlig coaching er at du føler dig ansvarlig for at udføre de ting i aftaler, da langt de fleste mennesker er langt lettere at motivere når andre skal se resultaterne, end når det ”bare” drejer sig om dem selv.

  Hver gang du møder din personlige coach efter den 1 sesssion, vil i starte med at gennemgå hvad i aftalte sidst, og coachen vil følge op på de opgaver i havde planlagt.
  Hvis det ikke er lykkedes dig at gennemføre dine opgaver, vil coachen sammen med dig gå lidt dybere ind i hvorfor du ikke har foretaget dig det aftalte.

  Du skal ikke være bange for at din coach skælder dig ud for ikke at leve op til aftalerne, for er det et fornuftigt menneske du går til coaching hos, vil personen også forstå at vi alle har vores eget at slås med, og hans opgave er bare at få dig til at indse hvad der bremser dig, og hjælpe, støtte og guide dig efter bedste evne sådan at du kan overvinde de forhindringer du møder.

  Her på falderebet vil jeg gerne efterlade dig med et par gode citater, som er taget fra hukommelsen, så formuleringen kan være lidt off,  men meningen er god nok.:

  ”Du misser 100% af de chancer du aldrig tager” – Michael Jordan
  ”At vove er at miste fodfæstet for et kort øjeblik, ikke at vove er at miste livet” – Ukendt (måske Kirkegaard)


  Emner: Coaching | No Comments »

  Kommentarer