close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Hypnose
 • Klinisk hypnose

  Hvad er klinisk hypnose, eller hvad er hypnoseterapi

  Klinisk hypnose er en metode hvorved man kan skabe intens fokuseret opmærksomhed, samtidigt med at man udøver decideret hypnoterapi, hvorved man får den type behandling der kaldes klinisk hypnose.

  Forskellen imellem hypnose og klinisk hypnose er at betegnelsen hypnose også indeholder det showprægede scenehypnose som er underholdning og ikke indeholder den terapeutiske vinkel som er indbegrebet af klinisk hypnose.

  Klinisk hypnose er altså terapi, og vel noget af det nærmeste man kommer psykolog hypnose uden at der decideret behøver at være en psykolog involveret. Det betyder dog ikke at der ikke kan være en psykolog inde over behandlingen, faktsik er det også klinisk hypnose når en psykolog benytter hypnose som en del af sit arbejde.

  Grunden til at en psykolog vælger at benytte hypnose som en del af sin behandling er at når man er i dyb trance tager man ikke så grundigt stilling til hvad der foregår, simpelthen fordi man ved at det vil være til ens egen fordel ikke at gøre det. Det er svært at forklare det kort, men det er lidt ligesom når man drømmer, der kan der også ske sjove ting, som man i sin normale vågne tilstand ville afvise som ikke realistiske, eller umulige. Den skelnen imellem hvad der er muligt, hvad der er korrekt eller bare det at se kritisk på de ting der sker under klinisk hypnose er fuldkommen tilsidesat grundet trancen.

  Den type af trance, eller rettere den dybde af trance kaldes somnambulisme, som kan oversættes til søvngængertilstand, som jo er ret tæt på drømmetilstanden, hvilket igen understøtter tanken/teorien om at du ikke tager kritisk stilling.
  På den måde kan klinisk hypnose arbejde langt dybere og mere ubesværet med dybe traumer, da din bevidste deltagelse er tilsidesat, og du frivilligt deltager på dit normalt ubevidste niveau.

  Klinisk hypnose er altså hypnoterapi, og kan benyttes til rigtigt mange former for terapeutisk arbejde. Med klinisk hypnose kan man finde den egentlige årsag til et traume, ud fra den overbevisning at dit ubevidste sind husker det hele, uanset hvor dybt det ligger begravet, og hvor uvidende du i din dagsbevidste tilstand er omkring det.

  Hvordan lærer man klinisk hypnose?

  Hvis du ønsker at arbejde med klinisk hypnose, så skal du selvfølgelig først og fremmest have en hypnose uddannelse, og derudover skal du lære terapeutiske teknikker, eller en decideret terapeutisk linie der kan kombineres med hypnose tilstanden.

  Der er mulighed for at kombinere de to, i forbindelse med flere af de forskellige hypnoseuddannelser med speciale indenfor terapeutiske teknikker. Faktisk findes der såvidt jeg ved ikke nogen der underviser i hypnose herhjemme uden at den terapeutiske vinkel er inde over. Al hypnose med en terapeutisk vinkel, er jo klinisk hypnose, eller hypnoterapi, og al hypnose uden er blot hypnose.

  Hvad kan man bruge klinisk hypnose til?

  Klinisk hypnose kan benyttes til at arbejde med dybe traumer, men i en del tilfælde med svære fobier er det også nødvendigt med klinisk hypnose for at kunne opløse tilstanden, og selv med rygestop hypnose er der af og til klienter der ryger fordi de har forbundet deres rygning med en følelsesmæssigt stærk oplevelse, og kun vil kunne gennemføre et rygestop  ved hjælp af klinisk hypnose.


  Emner: Hypnose | No Comments »

  Kommentarer