close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Hypnose
 • Selvhypnose

  Selvhypnose – hvorfor og hvordan, skridt for skridt.

  Selvhypnose som værktøj til personlig udvikling er både unikt og meget effektivt. Efterhånden som du lærer at udføre og arbejde med selvhypnosen, vil du opdage at det rent faktisk ikke er så svært at praktisere.

  Som oftest oplever folk selvhypnose og hypnose som noget man kan benytte til rygestop hypnose, til tv shows og i forbindelse med vægttab, eller slankekur. Når jeg i flæng benytter både selvhypnose og hypnose i dette indlæg, skal du ikke lade dig forvirre, det handler blot om at dybest set er al hypnose, selvhypnose. Der er kun en der virkelig kan bringe dig i trance, og det er dig selv, hvis du ikke vil i trance, kan ingen tvinge dig.

  Efterhånden er der rigtigt mange steder hvor du kan købe færdigt lavede og rimeligt professionelt indspillede mp3 filer som man kan downloade, og starte med at øve hypnose eller selvhypnose.
  Det er dog væsentligt for mig at pointere at jeg er af den opfattelse at den type programmer går lidt på kompromis, for da jeg tog min hypnose uddannelse og imens jeg selv praktiserede aktivt, lærte jeg at du opnår klart de bedste resultater når dit hypnose manuskript er tilpasset den individuelle person, og ikke blot et generelt manuskript der forsøges solgt som one size fits all.

  En anden ting er at en stor del af den trance uddybende metode, er at benytte berøring som ankring af afslapningen, og som et hjælpemiddel til at få klienten i dybere og dybere trance efterhånden som sessionen foregår. Du kan naturligvis godt bruge auditive, og/eller indre visuelle ankre, men min erfaring er at fysisk berøring er endog rigtigt effektivt hvis udført rigtigt.

  Grundlæggende så handler selvhypnose og andre metoder til personlig udvikling om det samme, nemlig at identificere de steder hvor du (ubevidst) modarbejder dig selv, og ændre dine handlinger så de i stedet underbygger de mål du ønsker at opnå. Alternativt handler det om at ændre dine overbevisninger så de i stedet for at hæmme dig og holde dig tilbage, vil de støtte dig, og skubbe dig fremad hen imod dine drømmes mål.

  Derfor er der ikke nogen der kan lave en mp3 selvhypnose fil der adresserer lige præcist dit behov, og når du køber en hypnose mp3 fil skal du i det mindste være dig det bevidst.Hvis du derimod går til en rigtig levende hypnoterapeut vil du være endog meget bedre stillet, og her vil i sammen kunne finde frem til at indspille en faktisk seance som du senere kan benytte til at skabe hurtigere trance, og arbejde med dig selv imellem sessions.

  Hvis du virkelig ønsker at arbejde med selvhypnose, er der vel 2 muligheder, og de involverer dig selv begge 2.
  Den bedste måde at få en selvhypnose mp3, eller en hypnose mp3, er hvis du selv indspiller den, sådan at den passer på netop de ting du ønsker at ændre, og sådan at løsningen er tilpasset 100% til dig og din natur.

  Hvordan du indspiller din selvhypnose mp3 fil, vil du ikke kunne finde svar på her, så det må du finde andetsteds, men herunder har jeg lavet en guide til selvhypnose, og hvis du følger den, og øver dig regelmæssigt vil du inden længe være rigtigt god til selvhypnose, og så vil du også få resultater af dit arbejde med dig selv.

  Guide til selvhypnose skridt for skridt.

  Forberedelse:

  Lav en liste over de mål du ønsker at opnå, formuler dine mål positivt, og opstil dem med det vigtigste mål øverst, og det mindst vigtige mål nederst. Sørg for at dine mål er identificerbare, altså vid med dig selv hvordan og hvornår du har nået målet.

  Lav herefter en liste med de positive forslag du ønsker at ”pode” dig selv med. Husk det skal være specifikke instruktioner, Du er i trance og skal ikke forstyrres af tvivl om hvad der menes.

  Find et sted hvor du kan sidde uforstyrret imens du udfører din selvhypnose, Ingen børn, ingen telefoner, og ingen andre måder folk kan forstyrre dig på. Aftal med din familie at du skal have ro og tid for dig selv, så de ikke ved en fejl kommer til at forstyrre dig.

  Afslapning:

  Sæt dig rigtigt godt til rette og forestil dig at du ved hver indånding indånder fred,ro og balance ind i hver eneste celle i din krop. Og for hver udånding giver du lidt mere slip på dagens spændinger, og lader din krop synke dybere og dybere ned i underlaget.

  Find så et punkt på væggen foran dig, lidt højere placeret end du sidder og fokuser på det, indtil dine øjne føles rigtigt tunge, hvilket du gerne må bekræfte for dig selv. Når du næsten ikke kan holde dem åbne længere, så luk dem og fordobl din afslapning.

  Des mere afslappet du føler dig, jo mere kan du fordoble din afslapning for hvert åndedrag.
  Tricket er at jo mere intenst og levende du forestiller dig at afslapningen indtræffer, jo mere er din krop nødt til at følge med, den kan nemlig ikke kende forskel på det der virkeligt sker, og det du forestiller dig ske.

  For hver gang du afslapper din krop, så sig ”dybere og dybere” til dig selv, og på et tidspunkt vil du så opleve at du er så afslappet at du glemmer dig selv, og dine omgivelser. Når det sker, så forestil dig at du fordobler din afslapning, igen og igen.

  Tæl nu langsomt til 20 for dig selv, og forestil dig at du for hvert tal tager et skridt nedad en behagelig trappe, ned til et roligt sted, roligere og mere behageligt end noget andet sted du kender til, igen forestil dig at for hvert skridt bliver du dobbelt så afslappet.

  Selvhypnose:

  Nu gentager du så de positive forslag du har skabt, højt for dig selv, eller tænk det for dig selv… Nogle mennesker føler ikke at de kan tale højt uden at ødelægge deres trance, og er det tilfældet for dig, så tænk højt inde i dit hoved. (Det er også en god mulighed at du har optaget en lydfil med dine forslag, som du kan afspille på repeat for dig selv på dette tidspunkt)

  Gentag dine positive forslag mindst 5 gange, og lidt mere intenst og fyldt med forventning om et positivt resultat for hver gang. Husk at bekræfte invendigt at du ønsker dette, læg alle de positive fælelser i dit mål som det er dig muligt.

  Når du er færdig med at gennemføre selve hypnosen og er tilfreds med dine positive forslag, så væk dig selv langsomt, mens du tæller dig selv ”op” fra 20 til 1, og undervejs stille og roligt begynder at bevæge dine lemmer, kulminerende i at du til sidst siger til dig selv at når du når til 1 vil du åbne dine øjne og være frisk og veloplagt og have det ”helt fantastisk” 🙂

  Det er vigtigt at du vedbliver med at bekræfte overfor dig selv hvor godt og nyttigt det var at arbejde med selvhypnose, for igen, dit sind tror på det du bilder det ind, og det i sig selv vil forstærke effekten af din selvhypnose session.

  Gentag denne øvelse dagligt, og helst på rimeligt samme tid, sådan at du skaber en rytme, der kan blive til en vane, for som du sikkert godt kan se, er vi mennesker og vores sind rigtigt glade for det vante, og ikke så vild med at skulle forandre os. Det gælder mere og mere efterhånden som du bliver ældre, og det bliver en vane at leve som du nu gør.

  I løbet af få uger vil du opleve at du har skabt en ny vane, og selvom du ikke mærker at du ændrer dig fra dag til dag, så vil du efter lidt tid kunne begynde at se forandringerne, ganske som hvis du havde været i fitness centret hver dag i flere uger, så ville forandringerne også stille og roligt blive tydelige.


  Emner: Hypnose | No Comments »

  Kommentarer