close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Neuro Linguistisk Programmering - NLP
 • Hvad er NLP Terapi

  Hvad kan man bruge nlp terapien til

  Man kan bruge nlp terapi til mange ting, så længe det handler om hvordan din hjerne opfatter og behandler de informationer den får, og man kan også bruge det til at ændre overbevisninger, samt blive mere bevidst om hvor man arbejder ud fra antagelser i stedet. Tidslinieterapi er også meget brugt indenfor nlp, og kan være ganske effektivt hvis man er modtagelig overfor metoderne.

  Hvis du kunne have interesse i at lære mere om hvad du kan benytte NLP-terapi til, er der flere muligheder. Personligt har jeg nok taget den dyreste vej til at lære mere om nlp, og hvordan man kan benytte det som terapeutisk værktøj, den dyre vej er at tage en uddannelse indenfor emnet, kontra det blot at læse sig til viden og prøve sig frem.

  De 3 bogstaver N, L og P står for Neuro, som handler om det neurologiske aspekt som er hvordan din hjerne arbejder, Linguistisk som handler om dit sprog og hvordan du bruger ord og toneleje, samt psykologi som vist ikke behøver nærmere forklaring. I nlp arbejder vi med alle sanserne, brugen af sproget og vores adfærd.

  NLP Terapien udnytter også din forestillingsevne

  Noget jeg ofte har forklaret er at hvis du forestiller dig noget, og involverer så mange af dine sanser som muligt, vil din hjerne og dit sind ikke kunne skelne det fra ting der virkeligt sker, og det er netop et af grundelementerne der gør at nlp’en har en effekt. Man kan bruge det til mange forskellige ting, både det arbejde med at fjerne en fobi, eller give dig redskaberne til at håndtere panikangst er ting hvor det virkeligt kan hjælpe dig til at få forbedret din livskvalitet.

  Du skal være modtagelig

  Man må nok sige at indenfor terapi kræver det at personen er modtagelig og åben for at forandre sig, ganske ligesom det er indenfor hypnose og hypnoterapi eller enhver anden form for terapi, det er hele ideen med at få terapi, at forandre sig.
  Alle former for terapi og psykoterapi kræver din medvirken, og er du ikke helt sikker på at du vil ændre dig, så vil nlp terapi sikkert heller ikke gøre det for dig.
  Det at være motiveret til forandring er første skridt indenfor alt terapeutisk arbejde, og med nlp teknikker kan du arbejde med at forbedre din motivation, og så at sige lære din hjerne at du ønsker at være motiveret i en bestemt retning.

  Ligesom med hypnose kan nlp hjælpe dig til at ændre dine følelser på et meget specifik område, og rigtigt brugt er det et meget stærkt redskab. Jeg synes dog også at jeg har oplevet at teknikkerne har deres begrænsninger, og på mange måder er inferiøre til hypnosen, som du sikkert kan læse at jeg har en forkærlighed for.

  Hypnose NLP og Coaching er vejen frem

  Hvis du spørger mig, er hypnose kombineret med nlp terapi og coaching er en rigtigt god metode til at få en selv fyret godt op i forbindelse med målsætning, og da jeg selv har en nlp hypnose kombineret uddannelse, samt efterfølgende en coach uddannelse er det klart at det er det jeg anbefaler. Men du må ikke tro at jeg prøver at sælge dig en behandling her hos mig, for det gør jeg mig ikke i længere, så behandleren må du finde andetsteds.

  Arbejder med dine følelser, dine tanker og din krop

  I nlp terapi arbejder terapeuten med dine sanser, dit sprog og din adfærd.

  Forkortelsen nlp står faktisk for Neuro – Lingvistisk psykologi, hvilket på godt gammel dansk, betyder hjerne/sprog psykologi.

  Nlp indeholder rigtig meget, men kort sagt er det en metode, der skal lære dig, hvordan din hjerne faktisk fungerer.

  Det er meget normalt, at mennesker oplever problemer med det samfund vi lever i, de pligter vi har, det ting vi skal nå, det pres, der er, de roller, vi skal spille og alle de forventninger, der stilles til os og ikke mindst vores egne forventninger og ønsker. Faktisk ses det oftest, at visse mennesker kæmper allermest med sig selv. Disse mennesker mangler måske motivation i dagligdagen, retning og formål – For disse mennesker er nlp terapien en rigtig god mulighed. I denne terapiform lærer man at motivere sig selv, man bliver bedre til at kommunikere, får en større gennemslagskraft, man bliver bedre til at finde nye veje og ressourcer, man tænker klarer og ens handlinger bliver mere konstruktive.  Nlp er faktisk en meget enkel og særdeles praktisk psykologisk terapiform, som fokuserer på dine handlinger, mål og ressourcer.

  Hjernen og sanserne

  Nlp terapi kan behandle selv de dybeste og mest fortrængte følelsesmæssige problemer – problemer man for længst har glemt, men som stadig ligger og ulmer i det ubevidste.

  Den mest naturlige måde din hjerne bearbejder information på, er ved at bruge sanserne – Du forestiller dig et problem eller en krise, og vil oftest opleve dette som en indre snak med dig selv, hvilket viser sig i billeder, følelser og lyde. En nlp terapeut arbejder med denne indre snak og dine sanser.

  Er livet gået i stå? – Få hjælp til at komme videre

  Hypnose er en anden alternativ metode, der kan bruges til at komme din krise til livs. Via hypnose kan terapeuten åbne op for dine fortrængte minder og oplevelser, så du igen kan få glæde af livet.

  Står du midt i en krise og har du brug for hjælp, så skal du vide, at mulighederne er mange – Kognitiv terapi, Nlp terapi og hypnose, er nogle af dem.

  Kombiner nlp terapi med en coaching uddannelse

  Er du interesseret i den alternative verden og drømmer du om at coache andre mennesker til at få et bedre liv? – Med en nlp coach uddannelse får du den relevante uddannelse, der gør det muligt for dig at hjælpe andre.

  Kom videre i livet, oplev lykken igen – Nlp terapi hjælper dig over på den anden side!


  Emner: NLP | No Comments »

  Kommentarer