close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Coaching
 • Coaching er ikke Terapi

  Coaching er et effektivt værktøj der oftest bruges til at guide og støtte klienter til at fokusere på og skabe fremskridt hen imod fremtidige mål.

  Hvis du søger at komme over en grim oplevelse i dit liv, en oplevelse der holder dig tilbage, er du bedre tjent med decideret terapi, og en af de ting jeg i det tilfælde kan anbefale er hypnose og hypnoterapi.

  Men nu skal det her jo ikke handle om hypnose, men om coaching, så jeg vender lige tilbage til emnet.

  En af Danmarks kendteste coaches, Sofia Manning, beskriver på sit site at ”coaching sammensætter det bedste fra psykologiens verden med menneskekundskab, forretningsforståelse, spiritualitet og filosofi og tilbyder dig en effektiv vej til det liv, du ønsker.”

  Jeg vil tilføje at nutidens coaching ligner det man førhen kaldte supervision, og mange af teknikkerne er da også de samme, dog moderniserede og opdaterede til nutid. Grundlæggende handler det om at en coach stiller spørgsmål, og du kommer selv med svarene på hvordan du kommer videre med dine problemer og opgaver.

  Har du først indset at du har brug for hjælp for at kunne leve op til, og opnå de drømme du har, er du nået langt, og du er formentlig klar til at kunne udnytte de evner en personlig coach er i besiddelse af.
  Coachen er klar med støtte og hjælp til at forme dit liv, støtte i form af at du har en udenforstående person til at vurdere og evaluere dine fremskridt med, og hjælp i form af de opklarende spørgsmål der får dig til at finde ind til løsninger og fremgangsmåder du ikke tidligere havde overvejet.

  En af de rigtigt store forcer der er ved coaching er at, en god lifecoach eller personlig coach kan hjælpe dig til at erkende at du har et langt større potentiale end du går rundt og tror i hverdagen. Samtidigt fungerer god coaching som bindeled for dig imellem hvor du er nu, og der hvor du godt kunne tænke dig at være i fremtiden.

  Coaching er som overskriften påstår, og de fleste nok godt ved, ikke terapi. Coaching er dialog, en dialog der tager sit udgangspunkt i din situation og dine mål, for derved at hjælpe dig til at se de ting du normalt oplever i et andet lys, for derved at kunne se andre muligheder for at komme fra der hvor du er, til der hvor du gerne vil være.

  Om coaching er noget for dig kan du kun selv afgøre, men er du motiveret til at forbedre din nuværende situation, og har du accepteret at der ikke er nogen der kommer og leverer dig det perfekte liv ud af det blå, så kunne du helt sikkert have gavn af coaching.
  Og hvem ved, måske du bliver lige så imponeret over coachingen som jeg er, og ender med at tage en coach uddannelse engang i fremtiden.


  Emner: Coaching | No Comments »

  Kommentarer