close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Personlig Udvikling
 • Begræns arbejdstiden og nå mere

  Denne artikel er en del af en serie af artikler der starter med at du prokrastinerer her

  Find Og Fjern De Mentale Begrænsninger

  En måde mange mennesker mentalt blokerer for fremskridt i forbindelse med en given opgave er at de associerer opgaven med følelsen af at de når de arbejder med opgaven, berøver sig selv for andre glæder i deres liv.
  For at gennemføre denne opgave, er du nødt til at stoppe med alle fornøjelige aktiviteter i dit liv? Siger du til dig selv at for at gennemføre denne opgave, bliver jeg nødt til at foretage et valg, Lange timer med meget arbejde, ingen tid til familie og venner, mit liv vil blive kedeligt i en lang periode mens jeg arbejder med denne opgave?

  Helt ærligt, det er ikke metoden til at motivere dig selv, til at gennemføre det du har sat dig for, snarere er det en metode der garanterer at du aldrig vil lykkes. Alligevel er det en ofte benyttet metode hos mennesker der har drømme de gerne vil virkeliggøre. At forestille sig lange og hårde arbejdstimer fuldkommen blottet for hygge og velbehag, er en fantastisk metode hvis du ønsker at garantere overspringshandlinger.

  Løsningen er heldigvis ikke langt væk, du skal blot gøre det diametralt modsatte, nemlig sørge for at sikre at der er positive, skægge og kærlige stunder i din hverdag, og så kan dine arbejdsopgaver i forbindelse med opgaven puttes ind i de ledige stunder. Det kan godt lyde lidt som om at det vil sinke projektet, men i det lange løb, sikrer det at du forbliver motiveret, at du ikke giver op fordi det er for kedeligt.

  Hvis du på forhånd har sat tid af til familien, vennerne, fysisk aktivitet, og dine eventuelle hobbies, vil du have sikret dig at dit liv ikke går i stå, og når du samtidigt sætter tid af til at arbejde på din drøm, vil du faktisk kunne opleve at de timer du arbejder, vil du være mere motiveret end tidligere, og selvom det ender med færre timer end du egentligt havde forestillet dig, vil de timer du arbejder kaste så meget mere af sig, at det stort set ikke betyder ret meget.

  Det er faktisk sådan at de mest produktive mennersker indenfor hvilket som helst område, bruger mere tid på ferie og hygge, og mindre tid på decideret arbejde end en egentlig arbejdsnarkoman. Ved at gøre din arbejdstid til en begrænset del af dit liv, vil du opleve at du når du arbejder vil være langt mere fokuseret og koncentreret i de timer du rent faktisk arbejder, simpelthen fordi du på forhånd ved at det er begrænset hvor længe du må arbejde.

  Studier har vist den optimale arbejdsuge for lange de fleste mennesker er et sted imellem 40 og 45 timer. Længere arbejdsuger har faktisk vist sig at indvirke negativt på motivationen og produktiviteten, og ved flere arbejdstimer, får langt de fleste faktisk produceret mindre. Hvad ville der ske hvis du rent faktisk kun tillod dig selv et bestemt antal timer pr. uge til at arbejde? Hvis jeg nu sagde til dig, du må kun arbejde 10 timer i denne uge?
  De fleste ville virkeligt føle at de havde travlt, de ville glemme følelsen af at de berøvede sig selv noget godt, og rigtigt mange ville faktisk opleve at deres verden blev vendt på hovedet. I stedet for at føle at arbejdet tog tid fra fornøjelser, ville du sikkert opleve at dit arbejdsliv blev begrænset, og du ville næsten automatisk være mere fokuseret og produktiv i de timer du måtte arbejde. Pludseligt ville ”jeg vil have tidligere fri” blive til ”Jeg har ikke tid nok til at arbejde, din motivation ville være skyhøj, og du ville glemme alt om overspringshandlinger.

  Jeg kan også anbefale at du en dag om ugen, har totalt fri fra arbejde. En dag ugentligt, hvor du ikke er tilladt at arbejde overhovedet. Det er en rigtigt god måde at genoplade batterierne, og motivere dig selv til den kommende uge. En fast ugentlig fridag, vil motivere dig yderligere i retning af fokus og koncentration når du så må arbejde. Hvis du ved at du ikke må arbejde i morgen, vil du være mindre tilbøjelig til at udsætte en lille opgave, og du vil i stedet opleve at du stjæler dig til et par ekstra timer, sådan at du lige kan nå det sidste inden din fridag. Hvis du på den anden side ved at du skal arbejde igen i morgen, og dagen efter, og dagen efter… Vil arbejde synes endeløst, og opleves generende. Man vil hele tiden sidde med tanken at man egentligt burde lave noget produktivt, og du vil inden længe begynde at prokrastinere fordi det vil hjælpe dig til at skaffe lidt hygge tilbage i dit liv.

  Sidste del af denne serie handler om timeboxing og hvordan du udnytter tiden bedre


  Emner: SelvUdvikling | No Comments »

  Kommentarer