close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Slankekure
 • Slankekur Kostplan

  Slankekur kostplan

  Er det på tide, der sker noget? Vil du virkelig gerne tabe dig, men mangler du inspiration og gode råd til at tabe sig? Læs med her, forhåbentligt får du lysten og gåpåmodet tilbage – og husk på, at det faktisk er muligt, at tabe sig, men ting tager tid.

  For dig, der ønsker at smide det overskydende fedt er en effektiv slankekur kostplan måske vejen frem. En god kostplan til vægttab skal være enkel, let at følge og være med til at sikre et varigt vægttab.

  Sund og enkel kost og færre kalorier, end du forbrænder…

  Når man skal tabe sig er det vigtigt, at man skaber et energiunderskud, hvilket betyder, at man skal sørge for at færre kalorier, end man forbrænder. Et underskud på ca. 500 kalorier dagligt er optimalt. Hvis du ønsker et holdbart og sundt vægttab er det vigtigt, at du kombinerer dit indtag af grøntsager, kød/fisk og brød således, at du indtager færre kalorier, end du forbrænder på en dag. Det er selvfølgelig forskellige fra person til person hvor stort dit kaloriebehov og forbrænding er, og derfor er det også individuelt, hvor mange kalorier du har brug for dagligt, og hvordan din slankekur kostplan skal/bør se ud.

  Men sådan generelt, kan vi godt sige, at en slankekur kostplan, der giver ca. 1200 kalorier dagligt, er en kostplan som mange vil kunne tabe sig af.

  Et eksempel på en kostplan

  Din morgenmad, gerne kl. 07.00: 2 dl. Havregryn og fibrecornflakes og skummetmælk, eller et enkelt rundtenom rugbrød med mager ost. En grovbolle, eller fiberholdigt brød med fedtfattig pålæg (max 3 procent fedt), honning eller marmelade.

  Du bør spise dit morgenmåltid så tidligt på dagen som muligt. Det giver dig en god start på dagen. Husk at drikke masser af vand og tag din vitaminpille.

  Dit første mellemmåltid, ca. 2-2,5 time efter din morgenmad: Et stk. fiberholdigt brød med en lidt cheasy smørreost, et stk. frugt. Du kan også nøjes med blot at spise frugten – Det er op til dig, og kommer selvfølgelig an på, hvor sulten du er.

  Din middagsmad, gerne 2-2,5 time efter dit mellemmåltid: Et stk. rugbrød med pålæg, kyllingebryst, kalkun, let leverpostej eller æg. Til din frokost skal du også spise 125 gr. Grøntsager (du kan vælge at fordele disse over dit morgenmåltid, mellemåltid og frokost).

  Til eftermiddag spiser du følgende: Et stk. fiberholdigt brød med lidt cheasy smørreost og et stk. frugt. Du kan også nøjes med et enkelt stykke frugt.

  Din aftensmad: Max 125 gr. Fedtfattigt kød, max 125 gr. brune ris, grove pasta, eller kartofler og minimum 250 gr. grøntsager.

  Når mørket falder på: Et stk. frugt.

  Så er der vist ikke meget andet at sige, end god appetit – Jeg håber, at denne slankekur kostplan også virker for dig, eller blot har inspireret dig til et sundere liv. Husk på, at sund kost og motion er vejen frem!


  Emner: Slankekur | No Comments »

  Kommentarer