close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Slankekure
 • Slankepiller

  Slankepiller (diætpiller)

  Der var engang, hvor frodige kvinder var standarden. Der var anerkendt at have fyldige, bløde og runde former. Jo fyldigere en kvinde var, jo højere var hendes sociale status også. En frodig kvinde symboliserede rigdom, livskvalitet og fest og farver.

  Disse kvinders kroppe var meget anderledes i forhold til nutidens idealer. I dag skal vi alle sammen helst være super tynde. Vi skal alle sammen ligne supermodeller – et ideal, der for rigtig mange mennesker er meget svært at leve op til, men et ideal som rigtig mange ønsker at opnå. Denne besættelse af den ”perfekte” krop ligger til grund for en helt ny videnskab – spiseforstyrrelser, slankepillerne og andre slankemidler.

  Hvem kan have gavn af at spise diætpiller?

  Diætpiller er bestemt ikke noget man bare propper i munden! Det er en yderst skræmmende udvikling, der er sket – purunge piger og drenge køber og indtager disse diætpiller, fordi de ønsker at smide et par kilo inden bikinisæsonen starter. At tro, at slankepiller blot kan indtages efter lyst og behov er en fuldstændig forvrænget indstilling.

  Diætpiller er primært til svært overvægtige personer med et BMI på 30+, der ikke kan tabe sig på almindeligvis og som er i risikozonen for svære livsstilssygdomme.

  Personer, der lider af hjertesygdomme, diabetes, forhøjet blodtryk og andre lignede lidelser, bør bestemt heller ikke benytte sig af slankepiller.

  Hvis ikke du lider af svær overvægt, bør du altså ikke kaste dig ud i diætpillernes enorme univers. I stedet kan du på internettet finde en masse gode råd til at tabe sig på en sund og nærende måde. Husk på, at sunde mad opskrifter og motion har hjulpet rigtig mange til et stabilt vægttab.

  Et godt råd er, at du ALTID rådfører dig med din læge, inden du beslutter dig for at stifte bekendtskab med alverdens slankemidler. Det kan meget vel være, at der findes et bedre alternativ.

  Former for diætpiller og bivirkninger

  Overordnet set findes der tre forskellige former for diætpiller: receptpligtige slankepiller, slankepiller uden recept og naturlægemidler/kosttilskud.

  Hvis du virkelig gerne vil tabe dig, skal du være klar over, at slankemidler ikke virker alene – Et holdbart og sundt vægttab kræver, at du er villig til at ændre din livsstil. Du skal lægge dine kostvaner om og du bør dyrke noget motion. Slankemidler bør udelukkende kun bruges som substituerende hjælp til et meget stort vægttab.

  Og ja, der findes bestemt bivirkninger ved brug af slankepiller – Nogle mere alvorlige end andre. Der kan f.eks. nævnes kramper, diarré, hjertebanken, forhøjet blodtryk, forstoppelse, hovedpine, søvnløshed og der er endda også rapporteret om dødsfald i forbindelse med diætpiller.

  Findes der slankepiller der virker?

  Ja og nej – slankepiller virker kun så længe, at du også lægger dine kostvaner og motionsvaner om. Du kan altså ikke bare indtagepiller uden at ændre din livsstil, hvis du vil have en slankepille der virker, skal du også være klar til, at de sunde mad opskrifter fylder mere i dit køleskab, end chokoladen og sodavandet.

  Et godt råd til dig, der gerne vil supplere dit vægttab med slankepiller er, at du undersøger, hvilke former og mærker, der er på markedet. Og du bør undersøge dem rigtig godt – find eventuelt individuelle anbefalinger og erfaringer af dem på internettet. Du bør selvfølgelig også rådføre dig med din praktiserende læge. Han/hun kan vejlede dig ang. hjælp til vægttab, slankemidler, sund kost, motion og lignende.

  Bliver jeg så slank i en fart?

  Diverse slankepilleproducenter lover alverdens mirakler, hvis blot du benytter dig af deres produkter, men så nemt og fantastisk er det nu ikke altid. Det er rigtigt, at slankepiller kan hjælpe dig med at gå ned i vægt hurtigt, men det er ikke den sundeste og mest hensigtsmæssige måde at gøre det på. Ting tager tid, og det gør et sundt og stabilt vægttab også.

  Du skal spise sundt og dyrke motion. Har du et meget højt BMI (30+), kan du med god grund vælge at supplere med slankepiller. I stedet for at fokusere på de kilo du smider, skal du i stedet fokusere på din nye livsstil – Læg mærke til, hvordan du med tiden får det meget bedre, din krop forvandler sig og dit humør stiger, ligeledes forhøjes følelsen af livskvalitet. Du skal holde fast i troen på dig selv og dit vægttab, hvis du fokuserer for meget på din vægt bliver det ekstra hårdt at komme igennem hele processen, fordi det som sagt tager tid at tabe sig.

  Slankepiller der virker er ikke for alle og enhver. Folk, der ikke er svært overvægtig bør virkelig ikke benytte sig af disse diætpiller. Der findes både alvorlige og ikke alvorlige bivirkninger ved brug af slankepiller. Det er selvfølgelig ikke alle, der oplever disse.

  Forskellige former for piller til vægttab

  Ingen diætpiller er ens, de virker alle forskelligt, men overordnet kan de kategoriseres således:

  Appetitnedsættende slankemidler: Går ind og påvirker din hjerne til at tro, at du er mæt. På den måde skal du ikke længere spise så meget, som du normalt gør, før du vil føle en mæthedsfornemmelse.

  Fedtblokeringspiller: Forsinker nedbrydningen af fedtet i tarmen. Minimum 30 procent af det indtagne fedt kommer ud af kroppen via afføringen, normalt ville det blive optaget i kroppen.

  Slankepiller der virker findes altså, men skal omgås med fornuft og forsigtighed, og i tæt samarbejde med din læge!

  Slankepiller uden recept – vejen til lykken, eller?

  Drømmer du om at tabe dig? Er en slankere talje lige dig? Der findes et utal af metoder, produkter, slankepiller, slankekure og opskrifter på sund mad, til dig, der gerne vil tabe dig. Men det svære er ikke, at finde en løsning, når du skal tabe dig – det svære er, at finde den rigtige slankeløsning. Den vej, metode, det middel og de slankepiller uden recept, der bedst matcher din levestil, dine ønsker og behov, dit temperament og din vilje.

  Slankepiller uden recept er svære at komme uden om i slankedebatten. Slankepiller uden recept har gjort et enormt fremskridt, sammen med andre remedier til et større og hurtigere vægttab. I 2002 købte de danske forbrugere slankemidler for mere end 35 millioner, hvilket må siges at være et svimlende højt beløb.

  At de danske forbrugere bruger så utrolig mange penge på slankepiller og andre slankemidler, vidner måske om, hvilken mentalitet og kultur vi lever under og i.

  Vi lever i en verden, hvor der konstant stilles krav, forventninger og forhåbninger, også når det kommer til vores udseende. Men husk på, at ønsket om at tabe sig, skal komme helt inde fra hjertet af, ellers lykkes det aldrig, ej heller, hvis du propper dig med slankepiller uden recept, eller med for den sags skyld.

  Brug dem med omtanke

  Ønsker du at tabe dig, kan du sagtens kombinere sund kost og motion med slankende piller, for et hurtigere og måske mere effektivt vægttab. Du bør bare altid være opmærksom på, hvad det er du fylder din krop med. Lige som du skal være nænsom med din kost, bør du også være nænsom med dine slankepiller, både dem uden recept, og dem med.

  Der findes rigtig mange slankepiller uden recept, både på internettet, men også ude i de virkelige butikker. Matas har f.eks. et bredt udvalg af slankepiller, lige så har mange helsekost butikker, men meget ofte vil der være en stor forskel på pillerne, der virkning og resultatet, alt efter om du køber dem i Matas eller i helsekost butik.
  Derfor er det vigtigt, at du er klar over, hvilket vægttab du ønsker og, hvilke remedier du vil bruge for at opnå det. På internettet kan du læse meget mere om de mange forskellige slankepiller og andre slankemidler.

  Inden du kaster dig ud i denne verden af indtryk og beslutninger, skal du vide, at slankemidler ikke virker alene. Du er nødt til at være villig til at ændre din livsstil. Du skal være klar over, at sund kost, motion og styrke er uundværlige i kampen mod vægten.

  … og der er gode råd til at tabe sig – det handler bare om at søge dem, søge hjælpen og vejledningen. Du kan eventuelt i samarbejde med en diætist udarbejde en kostplan til vægttab. Få en masse dejlige og alternative opskrifter på sund mad, gå en lang aftentur og mærk, hvordan du stille og roligt får det bedre med dig selv og din krop.

  Husk på, at det tager tid, lang tid at tabe sig. Et vægttab kræver forandringer. Slankepiller uden recept, eller med, bør kun benyttes med omtanke og må aldrig erstatte en sund og fornuftig kost!
  Din læge er vigtig… Vælger du at benytte dig af slankepiller, bør du gøre det i tæt samarbejde med din læge!


  Emner: Slankekur | No Comments »

  Kommentarer