close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Sundhed og Helse
 • Biofeedback

  Hvad er Biofeedback?

  Det ovennævnte spørgsmål ”hvad er biofeedback” har jeg fået på email 2 gange indenfor et par mdr eller 3, så da jeg har måttet undersøge det, kan jeg liges¨godt skrive om biofeedback her, så burde nogen andre også kunne finde det.

  Biofeedback er en teknik hvormed man kan påvirke de autonomt regulerede fysiologiske processer i kroppen. Det var den korte og kedelig version af hvad biofeedback er… og på dansk betyder det at man med biofeedback kan påvirke eller manipulere de fysiske processer i kroppen der ikke er styret af viljen.

  Det vil sige at man kan arbejde med afhængighed i form af rygestop behandling, og reducere stress reaktioner og derved give bedre stresshåndtering. Det er bare nogle af de eksempler på hvad biofeedback kan benyttes til, men lad os lige snakke lidt om hvordan det fungerer.

  Biofeedback udnytter meridianbanerne

  Fra akupunktur, akupressur, kinesiologi og lignende teknikker ved vi at kroppen består af energier der løber igennem meridianerne, og når energien bliver blokeret opstår der fysiske reaktioner udvendigt, altså kropslige reaktioner. Det svarer lidt til de impulser vi alle kender og anerkender som sender en impuls om at føle smerte til hjernen når du banker tåen ind i et stoleben. Hvis du ikke kunne få dette (bio)feedback fra foden og op til hjernen, ville du ikke mærke smerten, for som man efterhånden har forstået eksisterer smerten ikke fysisk, men er en impuls der styres af hjernen.

  En biofeedback maskine kan sende impulser igennem disse baner, og man kan derved finde blokeringer og ”opløse” dem. Disse små elektriske impulser hjælper kroppen til selv at genoprette sin naturlige tilstand, som selvfølgelig altid vil være et perfekt helbred.
  Biofeedback udnytter altså kroppens egne signalbaner, som er det vi kalder kroppens nervesystem til at diagnosticere og helbrede.

  Det påstås at hvis du har fået en blokering der forhindrer helbredelse af et specifikt område i din krop, vil netop biofeedback, kunne assistere kroppen til at genåbne kommunikationen imellem din hjerne og det skadede område, og derved give din krop mulighed for at helbrede sig selv.

  Kroppen healer sig selv med biofeedback

  Grundlæggende handler biofeedback om at manipulere eller snyde hjernen til at tro at der er perfekt forbindelse, og dermed starte healing og selvoprettelse, og teknikken er opstået ud fra den teori at selvom man ikke bevidst kan styre alle kroppens funktioner, kan kroppen læres at regulere dem som man ønsker.

  Et af de første eksperimenter der er forgænger til denne teknik gik ud på at patienter med forhøjet blodtryk blev målt for deres blodtryk mere eller mindre konstant, og ved at bede patienten om at sænke sit blodtryk, ved at slappe af på forskellige måder, og så rose dem når de ramte noget rigtigt, igen og igen, endte omtalte patienter med lavere blodtryk, uden egentlig at kunne forklare hvad de gjorde.
  Der ud fra er der så tænkt videre, og via eksperimenter er man kommet frem til biofeedback eller bioresonans som det også kaldes.


  Emner: Sundhed Sygdom | No Comments »

  Kommentarer