close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Sundhed og Helse
 • Vitaminer og Mineraler

  Vitaminer og mineraler er livsnødvendigt brændstof til kroppen

  ”Uden mad og drikke duer helten ikke” den sætning har jeg hørt til vanvid igennem min opvækst, så nu hvor jeg selv kan opleve ting, vil jeg sige ”Uden vitaminer og mineraler duer kroppen ikke”

  De rigtige vitaminer og mineraler i de korrekte mængder er livsnødvendigt brændstof for at vores kroppe kan fungere optimalt.
  Kroppen er godt nok at fantastisk redskab, og selv uden de livsnødvendige næringsstoffer som de korrekte vitaminer og mineraler udgør, vil kroppen fungere for dig i meget lang tid, dog for nedsat kraft, (sygdomme) indtil den bryder afgørende ned.
  De forskellige vitaminer og mineraler har alle hver især deres egenskab sm de hjælper kroppen med, sådan at den kan fungere optimalt, og selv om du spiser en normalt varieret dansk kost, får du helt sikkert ikke alle de vitaminer og mineraler din krop kunne ønske sig.

  Vitaminer er kemiske forbindelser – Mineraler er grundstoffer

  Vitaminer er kemiske forbindelser, og da kroppen ikke selv kan danne disse forbindelser, skal de tilføres med din kost. Det er egentlig ikke så store mængder af de nødvendige vitaminer der skal tilføres, og med den viden vi har om vitaminer nu til dags, kan vi identificere 13 vitaminer der er nødvendige for menneskekroppen.
  De 13 vitaminer er A, C, D, E og K, samt 8 forskellige B-vitaminer som er B6, B12, biotin, folat, niacin, pantothensyre, riboflavin og thiamin.
  Mineraler derimod er grundstoffer som også skal tilføres kroppen via kosten. Der findes to typer af grundstoffer som er opdelt efter hvor store mængder kroppen har brug for. Forskerne opdager til stadighed ny viden særligt om mineralske grundstoffer, så særligt denne del kan forandre sig med tiden, men de vigtigste mineralkilder er:
  Calcium (kalk), jern, jod, kalium, kobber, krom, magnesium, selen og zink.

  Hvor vigtige er vitaminer og mineraler så for kroppen?

  Hvis man skal illustrere hvor vigtige de forskellige vitaminer og mineraler er, så kan man sammenligne det med olien på en motor.
  Hvis du ikke sørger for at skifte olien, eller sørger for at der er olie på motoren, ender det med at motoren stille og roligt går i stykker, ja helt uden olie sker det ret hurtigt endda.
  Lige så væsentligt er det at du får tilført vitaminer og mineraler i de rette mængder til din krop, for ellers begynder den at udvise symptomer på mangel, og hen ad vejen nedbrydes dette fantastiske stykke mekanik som du ikke rigtigt kan undvære så.

  Hvordan får du så nok vitaminer og mineraler?

  Hvis du vil sikre dig at du får de tilstrækkelige mængder af vitaminer og mineraler sådan at din krop fungerer optimalt, kan det gøres på flere måder. Hvis du indtager en sund og varieret kost, (Ikke den kost gennemsnitsdanskeren indtager) med så friske madvarer som muligt og rigeligt med frugt og grønt, er du formentlig rigtigt godt dækket ind, men skal du være helt sikker, er det en rigtigt god ide at indtage en multivitamin tablet i forbindelse med et af de daglige måltider, så sikrer du nemlig at de nødvendige vitaminer og mineraler optages i kroppen.

  En multivitamin tablet vil sikre dig anbefalet daglig tilførsel, men vitaminer og mineraler indtaget igennem fødevarer vil altid være det bedste du kan gøre for at bevare din fantastiske krop i perfekt stand.


  Emner: Sundhed Sygdom | No Comments »

  Kommentarer