close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Personlighedstest

  Personlighedstest – Hvad er det?

  Hvilken type er du og hvilke jobs passer bedst til din personlighed

  På internettet er der rig mulighed for at tage en gratis personlighedstest – Du kan jo prøve for sjov, måske kan du genkende dig selv i testresultatet.

  En test af personligheden er et værktøj, der tit anvendes i flere forskellige virksomheder i forbindelse med ansættelse af nye medarbejdere og rekruttering. Førhen brugte man det oftest som et værktøj, når man ønskede at ansætte nye ledere og direktører, men i dag bruges det altså såvel til rekruttering i alle led i virksomheden/arbejdspladsen.

  Man kan nemt se fordelene, ved sådan en test, for virksomheden – Det tager tid og det er meget dyrt, når der skal rekrutteres nye medarbejdere, men endnu dyrere er det, hvis man ender op med at ansætte en helt forkert – En personlighedstest kan gøre det nemmere for virksomheden at finde den person, der er bedst egnet til stillingen. Måske kan det ses som endnu et værktøj til større og bedre kontrol.
  At blive personlighedstestet kan også sagtens være en fordel for dig, der er jobsøgende. En test giver dig mulighed for at opnå en bredere selvindsigt, måske undgår du endda at stå med et nyt job, der slet ikke matcher din personlighed og dine kompetencer. En situation som på ingen måde er i hverken din eller den mulige arbejdsgivers interesse.

  Er der garanti for den perfekte ansættelse/job

  En personlighedstest giver ingen garanti for, at det er det rigtige valg, der bliver truffet, men bør blot bruges som et værktøj i en mere omfattende evalueringsproces, der også bør indeholde en mere omfattende vurdering af det enkelte individ.

  Hvad går en personligheds test ud på

  Testen bærer ofte præg af, at være bygget op af flere forskellige spørgsmål, der handler om dine følelser, dit tankemønster og handlemønster. Spørgsmålene er tit lukkede og med svarmuligheder, der er forudbestemte. Der kan også forekomme åbne spørgsmål.

  Det er vigtigt at være opmærksom på, at en personlighedstest ikke er en intelligens test, men den kan godt bruges som et værktøj, hvis man er interesseret i personlig udvikling. Den kan give et billede af, hvilken type du er og, hvordan du reagerer – Oplysninger, der kan være nyttige, hvis man ønsker at arbejde lidt med sit væsen, sin adfærd og kompetencer.

  Resultatet af testen ses oftest som en slags personprofil, der er karakteriseret via forskellige personlighedstyper. Der findes flere forskellige tests og det er derfor også meget forskelligt, hvor mange og hvilke persontyper, de opererer med.

  Tag en job personlighedstest online

  Personlighedstests benyttes efterhånden ret bredt i forbindelse med ansættelser, og det der tiligere kun var forbeholdt ansættelse af topledere i det rette job, er nu blevet langt mere almindeligt da virksomhederne er begyndt at anerkende hvor dyrt det kan være ikke at ansætte den rette person til at begynde med.

  For dig at se er det et både interessant og lidt morsomt aspekt, fordi du ofte kan få en gratis personlighedsanalyse og se om du kan genkende dig selv. Det kan give dig noget at tænke over, og hvis du angriber det med et åbent sind, kan du lære værdifulde ting om dig selv, og se dig selv med andres øjne.
  Det at se sig selv med andres øjne er ikke særligt nemt, så ved at benytte sådan en personlighedstest i forbindelse med jobsøgning, eller en anden personlighedstest online vil du kunne lægge alen til personlig udvikling helt uden omkostninger for dig selv.

  Skal man se det hele lidt udefra, så undgår begge parter at den forkerte person får den forkerte stilling, og det hele sker ved hjælp af en online personlighedstest.

  Der er selvfølgelig ingen garantier for at alle får det rette job blot fordi der anvendes en personlighedstest, og det er der mange årsager til.

  For det første er der ikke nogen personlighedstests der er ufejlbarlige, så der opstår fejl undervejs i sådanne tests, måske fordi testpersonen ikke forstår spørgsmålene, eller måske fordi der bevidst forsøges at manipulere med resultatet.
  Der er sikkert mange andre årsager til at en personlighedstest fejler, men i langt de fleste tilfælde gør de et rigtigt godt job og finder med rimelig præcision ud af hvem og hvordan testpersonen er sådan overordnet set.

  De bedre tests har indbygget en del spørgsmål som udelukkende er designet til at gøre det sværere at manipulere med resultatet, men en erfaren person vil naturligvis altid kunne manipulere en hvilken som helst skriftlig test, selvom jeg har svært ved at se formålet i forbindelse med en personlighedstest til job. Du er vel heller ikke selv interesseret i at få det forkerte job?

  Når og hvis du tager en online personlighedstest så sørg for at det er muligt for dig at få resultatet tilsendt på en mail, sådan at du i ro og mag kan studere det derhjemme, og forhåbentlig lære nyttige ting om dig selv som du kan bruge til at forbedre din egen livskvalitet.
  Har du endnu ikke taget en personlighedstest – Så er det værd at prøve! Måske bliver du overrasket.


  Emner: Ledelse Business | No Comments »

  Kommentarer