close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Coaching
 • Hvad er Coaching?

  Lad mig først beskrive hvad coaching ikke er. I tidligere tider er ordet coach hyppigt blevet anvendt når man talte om en træner eller en instruktør. Og mange mennesker kan finde på at anvende sætninger som ”jeg coachede ham til at gøre det rigtigt”

  Disse definitioner er ikke begrebet coaching som det er kendt nu om dage. I coaching handler det bestemt ikke om at lære folk hvordan de skal gøre dette eller hint. Coaching handler om at lede personen til at finde sine egne ressourcer, og skabe sin egen forandring sådan at den forandring der opstår via coaching er bedst muligt integreret i den enkeltes liv og personlighed.

  I bogen “Coaching – Nå dine mål i praksis” er coaching ret klart defineret af forfatteren, og i øvrigt en bog jeg klart kan anbefale hvis du vil vide mere om coaching inden du evt. begiver dig ud i at tage nogle coaching kurser. Pia Jørgensen fordansker definitionen af coaching således:
  ”Coaching er at låse op for et menneskes potentiale til at maksimere sine egne præstationer. Det er at hjælpe mennesker til at lære frem for at undervise dem”
  Læs lige den igen… Altså skal vi forstå coaching som en måde at guide eller lede personen frem til sin egen læring og udfolde sit fulde potentiale.

  Hun beskriver også International coach federations definition som går således:
  ”Professionel coaching er et løbende samarbejde, som hjælper personer til at opnå resultater i deres professionelle og personlige liv.”
  Heraf skulle det klart fremgå at alle kan benytte coaching til at nå resultater i deres liv.
  ”Gennem Coachingprocessen uddyber personer deres læring, forbedrer deres indsats og forøger deres livskvalitet”

  Hvis jeg skal udlede noget af disse definitioner må det være at coaching er en metode hvorved samtaleteknik benyttes til at lede den enkelte til at udfolde sit fulde potentiale.
  Coaching hjælper dig altså kort sagt til at hjælpe dig selv. Og kombineret med NLP er det i mine øjne perfekt til at skabe fremadrettet personlig udvikling gennem personlig coaching.

  Hvis du nu har fået mere mod på tanken om en uddanelse til coach er jeg glad for at have hjulpet.


  Emner: Coaching | No Comments »

  Kommentarer