close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Depression
 • Kom ud af din depression
 • Køns og Aldersopdeling Indenfor Depression

  Det er et faktum at ca. dobbelt så mange kvinder som mænd bliver diagnosticeret med depression. Så ud fra de rå data alene burde man kunne konstatere at kvinders risiko for at få depression er dobbelt så stor som mænds.

  Men i stedet for blot at lade os forlede af de rå data, så skulle vi måske også se lidt på forskellen mellem mænd og kvinder. Mænd er mere modvillige når det handler om at søge læge, og nok også mindre opmærksomme når det handler om deres eget indre liv. Mange mænd antager huleboer mentaliteten når de har et problem, vi har tendens til at lukke os inde med vores problemer, eller behandle dem med alkohol eller andre stimulanser der kan hjælpe os til at glemme følelserne.

  Aldersmæssigt er det også sådan at jo ældre du er, des større risiko for at du render ind i en depressiv lidelse. Dette kan både være fordi du har levet flere år med et problem, og derfor er nået din indre grænse for hvornår du giver op omkring problemet, og derved begynder at udvikle depressive tanker. Eller det kan skyldes en af de fysiske sygdomme der er kendt for at kunne udløse depressioner, og jo flere år du har levet, des flere år har du kunnet pådrage dig en af disse sygdomme, og derved har du naturligvis også større risiko for at blive depressiv. Under alle omstændigheder er det vigtigt at du søger læge med henblik på undersøgelse for og behandling af depression hurtigst muligt hvis du har mistanke om at du har en depressiv lidelse.

  Visse medicinale behandlinger medfører øget risiko for at udvikle en depression, og i nogle tilfælde kan det også udløse demens lignende symptomer, så vær opmærksom omkring ældre mennesker, måske de ikke er demente, men ”blot” deprimerede og derved lettere at behandle.

  Rent faktisk kan selv børn blive deprimerede, dog kan det være endog meget svært at vide sig sikker på et barns depression, så sørg altid for at tale med en læge hurtigst muligt hvis du har mistanke om at dit barn er depressivt. Lægen ved altid bedst, både omkring børn og voksne.


  Emner: Depression | No Comments »

  Kommentarer