close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Depression
 • Kom ud af din depression
 • Kronisk Depression

  Beskrivelse Symptomer Behandling

  Selve diagnosen ”kronisk depression” lyder måske værre end den egentlig er. Det lyder mildest talt som en livstidsdom af dimensioner, men heldigvis er det ikke tilfældet. En kronisk depression er ”blot” diagnosen på en depression, der har varet længere end to år. Det har intet at gøre med, hvorvidt den kan behandles eller ej.

  Ca. hver femte person, der rammes af en depression er i farezonen for at depressionen udvikler sig til at blive kronisk, hvilket altså betyder, at den kommer til at vare i mere end to år.
  Alle former for depression kan behandles, og der er altså stadig mulighed for at du kan fæ et bedre liv – Medicin og forskellige former for terapi kan være den rette behandling.

  Hvis du lider af en depression, eller har mistanke om, at du gør, så bør du virkelig søge hjælp. Der er bestemt ingen grund til, at du render rundt i din egen lille sorte verden, en verden, hvor lyset forenden af tunnelen er slukket – Med den rette form for behandling og vejledning kan du få dit liv tilbage.

  Hvorfor bliver man deprimeret?

  En depression er en alvorlig sygdom, der berører både følelser, tanker og krop. Det er svært lige at sætte en finger på, hvorfor man går hen og bliver deprimeret, da der kan være et hav af forskellige årsager, stress er for eksempel en meget hyppig årsag til, at folk udvikler en depression.

  Så som du kan forstå er der ikke en bestemt årsag til at folk bliver deprimede, men min personlige grundholdning er at hvis du kan forstå grunden til at du er depressiv, er du godt stillet sådan at forstå at du har mulighed for at arbejde med problemet.

  Er jeg deprimeret?

  En depression kan meget hurtigt gå hen og overtage kontrollen over dig liv – Som deprimeret føler du dig rådløs, ligegyldig og håbløs. Hverdagen er trist, humøret i bund og fremtiden virker fjern og uoverskuelig.
  Du har let til tårer og føler dig tit ked af det og vred – Du bliver let ophidset og har mistet energien, lysten og viljen. En depression er særdeles alvorlig og gør let dit liv til en lang og trist affære, hvor din livsglæde er forsvundet.

  Du orker ingen ting og isolerer dig selv. Dine tanker om dig selv, din familie og din fremtid ændres til det negative. Når man er deprimeret er det ikke kun tankerne og følelser det går udover, også ens krop føles træt og udtømt for energi og kræfter. Ens appetit, kost og søvnmønster ændres også.
  Som nævn tidligere kan stress være årsagen til en depression, derfor bør du være opmærksom på diverse stress symptomer og derpå søge professionel hjælp i tide.
  En depressionstest kan også lede dig i retning af om du har depression, men du skal altid søge professionel hjælp, og diagnose, og ikke bare gemme dig da det kan forværre din situation.

  Symptomerne

  Der findes mange forskellige symptomer på depression. Som deprimeret føler man sig tit træt og trist og nogle har endda svært ved at føle noget overhovedet. Nogle depressive mennesker har utrolig svært ved at falde i søvn og en masse negative tanker fiser rundt og gør både dagen og natten ulidelig.
  Mange oplever at være angst og har følelsen af ikke at kunne slå til. Man føler sig ligegyldig og har tit skyldfølelse over ikke at kunne slå til. Selvmordstanker er også meget udbredte blandt folk, der lider af en depression. En depression, hvad enten det er en kronisk depression, eller en af kortere varighed, er alvorlig – og skal tages alvorligt, derfor er det vigtigt, at du søger hjælp, hvis du har mistanke om, at du lider af en depression. Som deprimeret kan man ikke bare tage sig sammen og komme videre – Man er nødt til at få professionel hjælp og behandling!

  Kronisk depression, eller anden form for depression?
  Med den rigtige behandling kan du få dit liv igen. Kontakt din læge i dag og vind over depressionen!


  Emner: Depression | No Comments »

  Kommentarer