close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Depression
 • Kom ud af din depression
 • Symptomer På Depression

  Herunder følger en liste over de mest almindelige symptomer på depression, og vil du også vide mere, så læs eventuelt behandling af depression, eller hvad er depression.

  Du hænger fast i triste tanker, angst eller tomhed.

  Deprimerede mennesker oplever tit og ofte at de ”sidder fast” i triste tankemønstre, angstreaktioner og en generel følelse af tomhed, som om der mangler noget.

  Ikke depressionsramte personer vil normalt komme sig over dårligt humør og bekymringer, et problem forsvinder, og ligeså med følelsen. Hos en deprimeret bliver følelsen hængende, uanset hvad der sker med problemet.

  Du føler dig energiforladt, træt og kraftesløs

  For en deprimeret kan det at tage tøj på om morgenen, føles både uoverskueligt og uoverkommeligt. Man kan opleve at man simpelthen ikke kan finde energien til endog meget simple opgaver. En rask person ville man bare kunne sige tag dig dog sammen til, og hvis de kunne ville de gøre det. Men ikke her, man magter simpelthen ikke at tage sig sammen, og nogle vil kunne forveksle denne situation med dovenskab, hvilket det bestemt ikke er.

  Du har ingen nævneværdig selvtillid

  Som du sikkert kan forestille dig, kan man når man er deprimeret også miste sin selvtillid. Det er helt normalt, og blot naturligt. Når du ikke engang føler at du kan overskue at klæde dig på, er det svært at opleve at du er god til noget som helst, og derved forsvinder selvtilliden.

  Du har problemer med at sove normalt, og er rastløs
  Den angst der ofte følger med en depression, skaber også uro, og derved rastløshed. Rigtigt mange forstår ikke selv hvad der sker, og reagerer blot med vrede og irritation over ting der normalt ikke ville røre dem.
  Søvnproblemer er også helt normalt som følge af en depression, søvnen bliver afbrudt, ofte flere gange hver nat, og man sover ikke særligt dybt, sikkert også som en følge af den uro der følger med. Dette ustabile søvnmønster kan ende med at fuldstændigt forstyrre personligheden i en periode, og medvirke til at skabe yderligere irritation, simpelthen som følge af at personen aldrig er helt udhvilet.

  Koncentrationsbesvær

  Når du bliver deprimeret, mister du oftest også evnen til at koncentrere dig, simpelthen fordi dine tanker bliver ”flyvske”. Du kan have svært ved at fastholde en tanke i længere tid, og hos ældre personer der virker demente, er det vigtigt at man overvejer muligheden for at de ”blot” har en depression der let kan behandles, inden man dømmer dem til demens.

  Manglende livsglæde, større selvbebrejdelse og skyldfølelse

  Som deprimeret er det let blot at blive fåmælt og indelukket. Man mister ofte lysten til at være sammen med andre mennesker, og føler let at man ikke er værd at bruge tid sammen med. Frygten for at blive forladt af andre, leder ofte til at man udelukker sig selv, sådan at man ikke kan forlades, da man selv har skabt afstanden allerede.
  Næsten alle deprimerede oplever større selvbebrejdelse, og skyldfølelse, oftest som følge af den naturligt dårlige samvittighed over ikke at magte sine vanlige opgaver. Dette kan også komme til udtryk for andre som en selvoptagethed, og lede til endnu større misforståelser rask og deprimeret imellem. Når depressionen er overstået, kan der være en del følelsesmæssige sår der skal ses til.
  De fleste der prøver en depression, prøver også selvmordstanker i forbindelse med depressionen. Ikke alle vil indrømme at de tænker sådan, men faktum er at 1 af hver 10 med en depression ender med at begå selvmord, hvis de ikke bliver behandlet i tide. Så går du rundt med selvmordstanker, så opsøg din læge, han kan hjælpe dig til at få det bedre.

  Appetit problemer

  Mange vil tage dette symptom som noget positivt, men manglende appetit, fører også til fejlernæring som følge af mangel på vitaminer i kosten. Som deprimeret ender man ofte med at leve af fast food, når man ikke kan undvære mad længere, og slik og andre søde sager, er ofte den overvejende ernæringsindtagelse.


  Emner: Depression | No Comments »

  Kommentarer