close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Depression
 • Kom ud af din depression
 • Værd At Vide Om Depression Og Følgevirkninger

  Når du bliver rigtigt depressiv, er der ikke nogen dele af dig der ikke lider under det. En depression rammer ikke kun følelserne, men også det rent fysiske dig bliver ramt af det, Dine følelser, dine tanker, din adfærd og din fysiske krop ændrer sig bogstaveligt talt, og følgevirkningerne er mange.

  Man kan vel sige at når man er depressiv, tager det så mange af dine energier fra dig, at du nærmest kører på halv kraft. De fleste der er ramt af depression beskriver det som om at man ikke kan samle tankerne, man har svært ved at koncentrere sig, og har ikke den store lyst, eller mulighed for at gøre ret meget.

  Alene det at sidde og se fjernsyn kan blive et problem, simpelthen fordi dine tanker kører i ring, og du mister koncentrationen omkring fjernsynet, sådan at du får meget svært ved at følge med i handlingen. Det samme gør sig gældende for det at føre en samtale, læse en avis eller for den sags skyld at passe dit arbejde tilfredsstillende. Selv mindre opgaver kan virke enorme og uoverskuelige for en depressiv person.

  Når man er svært depressiv kan det være umuligt at køre bil, eller deltage i sociale aktiviteter på tilfredsstillende vis. Man er langsomt reagerende, og det koblet med manglende koncentration gør at du glemmer modpartens spørgsmål inden du får svaret, hvis du da ikke lige glemmer hvad du var ved at svare.

  Den der er ramt af depressionen er som regel ikke den første til at opdage den, ikke sådan at forstå at du ikke ved at du ikke fungerer ordentligt, men nærmere sådan at du ikke registrerer hvor slemt det er fat, formentligt fordi din hjerne ikke kører på normalt niveau.

  Accepter At Du Er Depressiv – Behandl Dig Selv Ordentligt

  Det klogeste du kan gøre når du er depressiv er at acceptere problemet, og forsøge at indordne dig under forholdene. Accepter at du p.t. ikke fungerer som du er vant til, og sænk kravene til dig selv i din hverdag. Lad dine nærmeste vide at du ikke fungerer så godt, lad dem eventuelt læse denne artikel. Bed om hjælp til at få din hverdag til at fungere på det niveau der nu er muligt. Du har brug for hjælp til rengøring, madlavning og andre praktiske daglige gøremål.

  Alle dine gøremål er påvirket af din sygdom, og jo før du accepterer forholdene, jo før vil du begynde at få det bedre, og komme i gnag med igen at styrke din selvtillid. Sygdommens følgevirkninger er meget store, og påvirker det enkelte menneske meget dybt. Lavt selvværd, og en følelse af at man ikke rigtigt dur til noget er helt normal, accepter det, og vent med de større beslutninger i dit liv indtil du har fået en effektiv behandling af depression og er tilbage til dit gamle selv.


  Emner: Depression | No Comments »

  Kommentarer