close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Neuro Linguistisk Programmering - NLP
 • Neuro Linguistisk Programmering

  Neuro Linguistisk Programmering, eller som det oftest forkortes NLP handler om den måde vi skaber vores verden, og hvordan vi oplever verden igennem vore sanser.

  Ved at lære Neuro Linguistisk Programmering, bliver du mere bevidst om hvordan dine oplevelser er påvirket af dine tidligere oplevelser, din opvækst og det miljø du lever i.
  NLP er ”opfundet” af Richard Bandler og John Grinder, efter at de havde fulgt 3 terapeuter meget tæt igennem en periode, og søgt at kortlægge hvorfor netop disse 3 terapeuter der ikke var bedre uddannet end flertallet var ekstremt succesfulde i deres arbejde.

  Bandler og Grinder kortlagde og skabte NLP ved at studere hvordan netop disse 3 personer hjalp deres klienter til at benytte deres sanser, både eksternt og internt til at bearbejde deres problem, og i særlig grad til at ændre deres oplevelse af den besværlige situation.
  Deraf navnet Neuro Linguistisk Programmering, fordi de opdagede at man med bevidstheden omkring NLP kunne træne sig selv til at opleve verden som den reelt er, og ikke som vi hver især oplever ting igennem vores personlige filter.

  Neuro Linguistisk Programmering og Hypnose er tæt forbundne

  Neuro Linguistisk Programmering er tæt forbundet med Hypnose fordi de begge beskæftiger med det ubevidste sind, og arbejder udfra princippet at du er meget mere end du tror at du er. Eller mere korrekt din krop og dit sind er meget klogere end du bevidst er.

  Når man arbejder med både NLP og hypnose, og ja sågar når man arbejder med coaching, lærer man hurtigt hvordan det ubevidste sind indeholder alt hvad vi har brug for hvis vi vil opnå succes indenfor stort set alle områder af vores liv.

  Neuro Linguistisk Programmering handler om mennesker

  Indenfor Neuro Linguistisk Programmering taler vi meget om rapport, hvilket vil sige at skabe en samhørighed. Det handler meget om at følge og lede, nemlig at sidde og være som den du snakker med, og når der er skabt samhørighed, vil du kunne lede ved at få klienten til at gøre som dig.

  Mange vil nok her tænke at den slags kan misbruges, og det vil jeg ikke afvise at det kan. Jeg har aldrig prøvet at misbruge NLP til egen vinding, men hvis du vil misbruge andre mennesker, kan du gøre det både med og uden hjælp fra Neuro Linguistisk Programmering, det handler mere om personligheden.


  Emner: NLP | No Comments »

  Kommentarer