close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Personlig Udvikling
 • Hvordan henvender du dig til andre mennesker?

  Dette indlæg er inspireret af at det slog mig hvor meget man kan få ud af en dialog med andre mennesker ved at bevare et åbent sind. Det er ikke første gang jeg undres på denne vis, men dette eksempel er simpelthen for godt til at beholde for mig selv, så med spørgerens tilladelse, og anonymitet, bringer jeg dialogen med mine kommentarer undervejs.

  Når man første gang henvender sig til en fremmed på gaden, så er der vel ikke mange der starter med et totalt ligegyldigt spørgsmål uden nogen som helst kontekst, og bare taget ud af det blå?

  Det skete for mig, da en person henvendte sig på min amino profil på følgende vis:

  Hej Janno

  Hvordan er du bosat?

  Med Venlig Hilsen

  Navn

  Spørgsmålet kommer totalt ud af det blå, men det rammer mig egentlig meget godt, da jeg p.t. lige har solgt min lejlighed og bor til leje på et værelse hos en veninde/ekskæreste.

  Efter at have tænkt over det i et par minutter vil jeg tro, valgte jeg at svare som følger:

  Hej Navn

  Jeg bor hos en veninde… Men hvorfor spørger du?

  Undskyld, men jeg synes det er en underlig måde at indlede kontakt på?

  Overser jeg noget? for jeg kan ikke huske at skulle kende dig, men jeg har før taget fejl…
  Ganske ligesom jeg har ført i sport og tabt 🙂

  Mange Hilsner
  Janno

  Det synes jeg selv er rimeligt at spørge om når man får en henvendelse totalt ud af det blå.

  Ja, faktisk kender jeg mange mennesker der bare ville have afskrevet sådan en henvendelse fordi personen ingen pli udviser.

  Jeg er dog selv vokset op under lidt svære betingelser, og har delvist måttet opdrage mig selv, hvilket jeg dog ikke beklager, for selvom en god fornuftig opdragelse havde været en fordel på mange områder, så har det også lært mig en del om livet, og givet mig stor respekt for andre mennesker.

  Jeg får så et svar som herunder:

  Hej Junno

  Efter at have begyndt at læse første indlæg om at skulle udfordre sig selv hele tiden.

  Jeg er en af dem der elsker udfordringer – og kender også mine svage sider som jeg så småt udvikler på.

  Første indlæg gjorde at jeg fik læst alle indlæg på første side.

  Jeg har modtaget utrolig mange informationer på de små 2 timer jeg har brugt.

  Jeg har ikke bestemt mig for at bruge metoderne endnu – men det virker meget logisk.

  Spørgsmålet var tilfældigt og skulle være anderledes – jeg ville se hvilken reaktion jeg fik.

  Du overser ingenting.

  Hvordan indleder man kontakt på en ikke-underlig måde?

  Med Venlig Hilsen

  Navn

  Bemærk at han tydeligvis er blevet berørt af det første indlæg han har læst, nemlig det der handler om at man som menneske i min optik hele tiden bør arbejde med sig selv, og udvikle sig.

  Du skal udfordre dig selv hver dag!

  Ifølge min bedste overbevisning skal man hele tiden arbejde henimod et eller andet hvis man ønsker at udnytte sit eget personlige potentiale, og det gør jeg selv med stor fornøjelse. Ikke altid med perfekte resultater og 100% succes, men det stopper mig ikke i hele tiden at forsøge at gøre det lidt bedre end sidste gang. Den indstilling har skubbet mig fremad med et noget højere tempo end der var på førend jeg valgte at ændre det.

  Du bør også bemærke at han denne gang får mit navn stavet forkert, hvilket jeg dog afskriver som en stavefejl.

  Generelt synes jeg at samtalen på dette tidspunkt er stort set ikke eksisterende, hans kommentarer og måden han kommunikerer på er for mig at se ret usammenhængende, og totalt ustruktureret.

  Jeg har dog stor respekt som jeg tidligere har skrevet, og prøver at give et fyldestgørende svar, hvori jeg prøver at beskrive hvad jeg føler han gør galt i sin første henvendelse, og hvordan jeg selv ville have gjort.

  Jeg er også meget direkte, og skriver at jeg tror at han fylder mig med bullshit, selvom jeg ikke lige benytter det ord.

  Slutteligt giver jeg ham et godt og velment råd, og forventer egentlig at samtalen dør ud efter dette svar.

  Hej Navn

  Først ville jeg starte med at præsentere mig selv, og derefter fortsætte med at forklare hvorfor jeg henvender mig.

  Det er almindelig høflighed når man henvender sig til folk ud af det blå, hvorimod et direkte spørgsmål i første mail er direkte uhøfligt og nogle mennesker ville bare tænke hvad er du for et fjols…

  Denne din anden besked starter du du også meget mærkeligt ved at skrive om første indlæg… men jeg har ikke skrevet nogen indlæg her…

  Du går ud fra at jeg ved hvad du snakker om, hvilket jeg selvfølgelig gør, men som fremmed er det din opgave at gøre modtageren af din besked tryg, og det gør du ved at være detaljeret og omhyggelig. Kan du smide lidt ros ind i beskeden, så har du højest sandsynligt banet vejen for en positiv snak, og derfra vil langt de fleste mennesker se positivt på evt. spørgsmål du vil have hjælp med.

  At tænke at dit spørgsmål skal være tilfældigt og at du vil se min reaktion, er absolut ikke smart, og jeg er ret overbevist om at du skriver sådan fordi du godt kan se at det er en underlig indledning, og prøver at skjule det bag en smart bemærkning. Det er i hvert fald det indtryk du efterlader mig med.

  En sidste ting er at du skal roses for at du gør noget, det er rigtigt fedt at du udfordrer dig selv.

  Derfor skal du også have et godt råd med på vejen.
  Udvikling tager mange år, og rigtigt ofte vil du opleve at du tror at du ved en hel masse, men tro mig, selv efter mange intense år, og efter at have arbejdet med mig selv på et MEGET dybt niveau som de fleste mennesker ikke opnår i deres liv, løber jeg konstant ind i at der er ting jeg ikke ved, eller ikke har forstået dybt eller korrekt nok.
  Så tag det roligt, nyd rejsen, og lad tiden arbejde for dig.

  Mange hilsner
  Janno

  Jeg synes selv at det er en fin lille opsang, med respekt for personen bagved, og en underforstået “tak for snakken” men det stopper ham ikke, selvom hans næste besked er ret kort, og egentlig viser at han godt har fanget at samtalen er ved at slutte.

  Hej Junno

  Mange tak for din konstruktive respons.

  “Derfor skal du også have et godt råd med på vejen.
  Udvikling tager mange år, og rigtigt ofte vil du opleve at du tror at du ved en hel masse, men tro mig, selv efter mange intense år, og efter at have arbejdet med mig selv på et MEGET dybt niveau som de fleste mennesker ikke opnår i deres liv, løber jeg konstant ind i at der er ting jeg ikke ved, eller ikke har forstået dybt eller korrekt nok.
  Så tag det roligt, nyd rejsen, og lad tiden arbejde for dig.”

  Hvilke ting har du løbet ind i som du ikke forstod? Ej forstået dybt eller korrekt nok?

  Med Venlig Hilsen

  Navn

  Igen får han mit navn forkert, og åbenbart skal han have skåret ud i pap at jeg er af den opfattelse at man bedst udvikler sig ved egen erfaring, og ikke ved at få svarene leveret på et sølvfad, så jeg uddyber ganske kort i min næste besked.

  Kære Navn

  Det spørgsmål er simpelthen for stort til at jeg kan svare dig, det ville tage lang tid at få dig til at fostå.
  Men er du meget ivrig, så prøv at undersøge navne som P.D. Ouspensky, Eckhart Tolle eller måske Martin Seligman, men vær forberedt på at det tager år at fatte dem bare nogenlunde, og for de fleste lykkes det aldrig.

  Herfra må du selv udforske verden, ingen kan fortælle dig disse ting, de skal erfares og opleves…

  Mange hilsner
  Janno

  p.s. det med at være omhyggelig i sin kommunikation gælder også folks navne. 🙂

  Så forventer jeg egentlig at den dør her, men nu begynder tingene at forandre sig drastisk.

  Yo Janno

  Hmm – du operer meget på det filosofiske område. Det kan jeg godt lide. Det har jeg engang også gjort. Jeg er kommet frem til at livet faktisk er meget simpelt og logisk. Det handler om at finde sin egen sti og holde sig på den. Jeg er også kommet frem til at det er meget vigtigt at konstant lære sig selv at kende. Man kan erfare en masse ude i verdenen og lære en masse forskellige mennesker at kende – men det vigtigste er at lære sig selv at kende. Jeg fik engang af vide at 60-70 procent af de ting som vi ser hos andre, kriteresere eller anden dem laver vi også selv. For mig at se skal man holde sig selv så original som overhovedet muligt – for tager jeg ud og kigger lidt rundt så er folk sku egentlig meget ens.

  Når ja selvfølgelig hehe, det var en stavefejl 😉

  Med Venlig Hilsen

  Navn

  Her begynder han faktisk at vise at han måske indeholder mere end jeg først troede, og nu begynder samtalen at fange mig lidt mere. Jeg har hele tiden været seriøs og oprigtig, men nu er der tegn på at samtalen måske også kan give mig et brugbart perspektiv.

  Så nu begynder det at blive til en samtale fra min side, i stedet for at det blot var mig der besvarede spørgsmål. Der er stor forskel på at besvare spørgsmål, og decideret at udveksle erfaringer, som det er ved at blive til her.

  Hej Igen

  Om det er 60-70% eller endnu mere kan hverken du eller jeg sige med sikkerhed, men det er fuldkommen rigtigt at du kan spejle dig i din omverden, og deraf lære en masse om dig selv.

  At livet er simpelt og logisk er jeg  nu så ikke helt så overbevist om, men det originale er vi helt enige om… 🙂 Og set med de øjne bliver meget af det man bliver lært i diverse religioner mening, eksempelvis at man skal behandle andre som man selv ønsker at blive behandlet, og at man bør vende den anden kind til.
  Man kan vel sige at livet ofte handler om at lære at agere mere, og reagere mindre, og det er i hvert fald originalt…

  Janno

  Bemærk ændringen i dialogen, jeg giver ikke svar som sådan, jeg udveksler meninger nu…

  Og får følgende retur.

  Hey Janno

  Det er rigtig og det er heller ikke i alle situationer man kan afspejle sig med andre. Hmm jeg synes igen hvis man mentalt er stabilt indstillet så er det simpelt og logisk. Man skal tro på sig selv – og som du nævner i nogle af dine indlæg så går en masse folk måske rundt med en masse tanker låst inde. Jeg lærer konstant noget om mig selv – og ved hvordan jeg reagere på ting.

  En af de andre grunde til at jeg kontaktede dig, var fordi jeg allerede nu i en ung alder, har fundet nogle evner som jeg ikke helt har lært at styre endnu. Eller bruge den til andres og egen fordel. Jeg ved allerede i min unge alder, at jeg er en meget sjællen person. Jeg har stødt på bøger der kan hjælpe med at udvikle disse evner, men har ikke købt eller lånt dem endnu – da jeg havde andre bøger der skulle læses først. Hvad kan du foreslå ved sådan en gave?

  Med Venlig Hilsen

  Navn

  Nu er vi så tydeligvis blevet så fortrolige at han vælger at fremkomme med den egentlige grund til sin henvendelse, og op til nu, har han formentlig prøvet at fornemme om han kunne stole på mig.

  Sådan et direkte spørgsmål, ved jeg af erfaring ikke er et man stiller til hvem som helst, da langt de fleste mennesker vil tro at man hører til på den lukkede afdeling.

  Han må jo være nået frem til at han kan åbne sig uden fare, og det fortjener både min respekt og et dybt og oprigtigt svar.

  Hej Navn

  Jeg vil foreslå dig… Ingenting…

  Jeg kan give dig et par ideer at arbejde videre med, men hvad du skal gøre, er det min personlige overbevisning at du skal føle efter indeni, jeg begyndte først at anerkende mine “særheder” i trediverne, så jeg føler heller ikke helt jeg er den rette at spørge.

  At læse en masse om de emner du føler at du vil lære mere om, har jeg selv benyttet mig ret meget af, og det kan godt være at jeg ved meget, men det er udelukkende fordi jeg er insisterende når jeg vil vide noget, og har intelligensen til at bakke min søgen på egen hånd op.

  Det vigtigste råd hvis du en dag søger en lærer eller overvejer en uddannelse er at mærke efter i en stille stund, og hvis den vej du overvejer giver dig en følelse af forventning og glæde er det sikkert den rigtige. Det indre har været mit vigtigste kompas udi at udvikle mig som menneske.

  Umiddelbart sug til dig alt det du kan, både i bøger og til dels også online, da nettet gør det en hel del lettere at udbrede viden til andre, som du jo kan se på dit eget eksempel efter at have fundet min side. Og hav tillid til at når ting sker er der en grund til det, enten en positiv grund til at du skal lære noget, eller en positiv grund til at du ikke skal den vej.

  Ikke alle vil være enige med mig i at du skal undersøge på egen hånd, men jeg påstår heller ikke at vide alt 🙂 Måske en mentor er det rigtige for dig, hvis du da kan finde en…

  Indledningen på vores snak, er det vigtigt at benytte hvis du henvender dig til andre, for de fleste mennesker vil opleve sådan en begyndelse som negativt, også mange der anser sig selv for udviklede individer.
  Generelt er det også en god ide at henvende sig til folk som man ville hvis man mødte dem i det virkelige liv, og jeg tvivler på at du normalt indleder samtaler med at spørge folk om hvordan de bor? 🙂

  Det sidste jeg vil sige, er at du skal arbejde med positivitet og en kærlig og venlig holdning til alt og alle, uden undtagelse. Tilgiv folk for de fejltagelser de laver, lige så snart du har roen til det, det hjælper mest af alt dig selv, og du vil altid være den vigtigste i dit liv.

  Held og lykke med det

  Janno

  p.s. jeg vil nok bruge denne lille snak til et indlæg på min side, hvordan ved jeg ikke helt endnu, men du er sikkert ikke den eneste der kunne have glæde af det her… dog uden nogen navne nævnt.

  Her prøver jeg at råde så godt jeg kan, dog uden at fortælle ham hvad han skal gøre, mere for at guide ham i den rigtige retning, og prøve at få ham til at stole på sin egen intuition, hvilket er noget jeg selv benytter rigtigt meget, og det har hjulpet mig på så mange måder at det dårligt kan beskrives.

  Hej Junno

  Jeg hader altid at skrive meget efter at have læst længere mails 🙂

  Kan man være sin egen mentor – ja hvis man konstant “just do it” selvudvikler sig. Jeg suger enormt meget energi. Suger næsten for meget. Men det er hvad jeg kan lide – det er hvad jeg lever for.

  Den med hvor man bor – tror jeg ikke er så dum igen. Den er mærkelig – men tror stadig der er en mening i det, har bare ikke fundet ud af det endnu 🙂

  Det vigtigste af alt er autoritet.

  Jeg har erfaret at man skal tænke over tingene uden at tænke for meget over tingene. Det citat skal du ikke stjæle 🙂 hvis det da ikke findes i forvejen.

  Det er helt fair med p.s.

  Benytter du dig forresten af newsletter når der er nye indlæg. Jeg er i hvert fald en af dem der tager mails seriøst. En glad kunde vender altid tilbage 🙂

  Med Venlig Hilsen

  Navn

  Nu fornemmer jeg virkelig at han er ved at være fyldt op, og det kender jeg godt fra mig selv, og min egen søgen efter svar. Nogen gange får man så megen information at det først skal synkes førend man kan gå videre.

  Personligt tror jeg det handler om at nye informationer skal integreres med dit sind, på en måde så det ikke længere er noget man har fået at vide, men bliver til noget man ved, og føler er rigtigt førend man kan bruge det. Enten det, eller også skal det forkastes som forkert hvis man ikke kan benytte det man har modtaget.

  Under alle omstændigheder kan informationer og viden være en ting, men det skal forstås dybt nok, og integreres indeni førend man kan bruge det konstruktivt.

  Han viser også at han synes at det er ok at jeg benytter vores samtale på denne vis.

  Når nu han insisterer på at skrive mit navn forkert, så vælger jeg den humoristiske vinkel, og smiler lidt for mig selv imens jeg skriver hans nye navn.

  Hej Navneline

  Jeg har selv mere eller mindre været min egen mentor, og undervejs mødt en del mennesker med samme interesse, og derfor har vi også sammen udviklet os lidt hen ad vejen. Men ja, hvis du er omhyggelig og åben tror jeg godt at du kan.

  Energi har det bedst ved at blive udviklet, og blive behandlet respektfuldt, specielt med respekt for andre, og at det er vigtigt også at give, og ikke bare tage, for det fornemmer selv svagere individer i længden, og så ender man med at være helt alene med al sin vidunderlige viden, som dog er ubrugelig uden resten af verdens medvirken.

  Det citat findes i flere versioner desværre…

  Du er velkommen til at tilmelde dig mit rss feed der er mulighed for også at få mails alt efter hvilken form du vælger, men der kommer både det rigtigt gode som du er bekendt med, og en del der er designet til at tiltrække almindelige besøgende, da jeg skal leve af siden, og flere besøgende betyder flere penge, og dermed mulighed for at arbejde med at levere de gode indlæg gratis.
  Du kan jo bare vælge at springe det kedelige over, men det sikrer at du ikke går glip af det gode.

  Hav det ellers rigtigt godt

  Janno

  Og så når jeg lige at korrigere mig selv inden jeg får svar.

  Jeg korrigerer lige, man kan ikke decideret tilmelde sig mit feed på email, men de fleste emailreadere har en rss funktion, og på den måde kan man abonnere.

  Jeg benytter ikke et nyhedsbrev, ihvertfald ikke som tingene er lige nu.

  Janno

  Og som du forhåbentlig kan læse ud af dette, så fangede han den med navnet, og tog det bestemt ikke ilde op.

  Hej Janno

  Nu sidder den der 🙂

  Meget af det du nævner ser man ikke så ofte.

  Jeg lige på det der RSS halløj på et tidspunkt.

  Jamen i lige måde da.

  Med venlig Hilsen

  Navn

  Jeg startede ud med ikke at vide om jeg skulle være små-irriteret eller ej, og endte med at føle at jeg havde hjulpet et andet menneske, og forhåbentlig kan dette også hjælpe dig, hvis du er, eller oplever dig selv lidt akavet.

  Jeg er selvfølgelig glad for at han beskriver sig selv som en glad kunde, men jeg oplever ham ikke som en kunde. Faktisk laver jeg denne side fordi jeg kan lide det, og de fleste lidt længere indlæg er skrevet med mit hjerteblod 🙂 og fordi jeg oprigtigt ønsker at levere noget brugbart materiale til andre mennesker. Materiale jeg selv ville have kunnet benytte i mit liv, og undervejs i min personlige udvikling.

  Jeg håber oprigtigt at der er flere end “navneline” der kan få glæde af dette, og selvom vores samtale startede lidt skævt, udviklede det sig rigtigt positivt, og jeg har bestemt også kunnet bruge det til noget, så derfor er det blevet til dette indlæg på min blog.


  Emner: SelvUdvikling | No Comments »

  Kommentarer