close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Personlig Udvikling
 • Personligt Ansvar

  Tager du Personligt Ansvar for dit eget Liv?

  Her er lidt tankeguf at overveje, og forhåbentlig sætte gang i din personlige udvikling.

  Vi kan ikke bestemme andres tankegang, eller deres handlinger, men vi har fuld kontrol over hvordan vi vælger at reagere på det andre gør og siger. (eller det de lader være usagt)

  Du kan vælge humor og smil, som din primære indgangsvinkel til andres gøren og laden, eller du kan vælge vrede og foragt, det er fuldkommen op til dig, du vælger og sådan er det.
  En ting jeg gerne vil have at du forstår er at de valg du træffer på dette plan er med til at afgøre kvaliteten af din hverdag, og dit liv.

  Mange mennesker, (måske de fleste?) giver alle andre skylden for hvad der går galt i deres liv, og glemmer fuldkommen at se på deres egen rolle i det der nu er hændt, og som har gjort livet svært, og derved forringer de selv deres egen livskvalitet betydeligt.
  Den holdning og attitude er præcist sådan vi gjorde i børnehaven, når vi blev opdaget i at vi gjorde noget vi ikke måtte. (”det var ikke mig” ”det var ham”)

  Kan du se det lille femårige barn stå der og pege på en anden?

  Sjovt nok er der altid når du peger ad andre, 3 fingre der peger tilbage på dig selv, og der er også mange sandheder i den talemåde at ”det der irriterer dig ved andre er dine egne fejl”
  Tænk grundigt over de 2, for det er sådan virkeligheden hænger sammen. Det der irriterer dig ved andre er dit spejl til din egen sjæl.

  Jo før du tar fat i egen barm, (Ligegyldigt hvad størrelse bryster du har, og om du er mand eller kvinde) og tager ansvar for dit liv, jo før kan du begynde at skabe de resultater du fortjener. Eller sagt på en anden vis, er det at du giver andre skylden og flygter fra at tage ansvaret for dit eget liv, kun med til at holde dig tilbage fra at udleve dit potentiale.
  Du bør derfor tage ansvaret for dit eget liv i hænderne, og i fremtiden undlade at give andre mennesker (eller dyr) skylden for de ting der går galt.

  Jeg ved udmærket godt at du kan argumentere fra nu af og til juleaften for at det er andres skyld, og ind imellem gør andre også ting som ødelægger noget for mig, men så kan jeg stadig vælge at kigge efter det gode jeg kan få ud af det, og prøve et vende det til noget positivt.

  Det hele handler om din indre dialog, og hvad du tænker og gør når der sker ting du ikke kan kontrollere. Og der vil være masser af situationer i dit liv, hvor du ikke vil kunne kontrollere situationerne, men du er simpelthen bare nødt til at forstå at du STADIG HAR ET VALG, og det er at du selv vælger hvordan du reagerer.

  Man kan også sige at du kan vælge ikke at reagere, men i stedet at agere, hvilket vil sige at du i stedet for at reagere på det der sker, stiller du dig lidt tilbage, for ligesom at få et overblik over situationen, og der fra kan du så vælge hvordan du vil handle, hvad du vil sige, og (med lidt øvelse) hvordan du vil tænke i den aktuelle situation.

  At lære at tænke og agere som jeg anbefaler, kan godt være ikke så lidt af en opgave, men du kan komme videre ad flere veje, og hvad enten du vælger psykoterapi eller personlig coaching vil du kunne komme videre, lad mig dog give dig denne tanke med på vejen at det meste handler om din indre dialog, og når du lærer at styre hvad du tænker, lærer du at blive bedre til at leve positivt.


  Emner: SelvUdvikling | No Comments »

  Kommentarer