close
facebook like buttonTwitter Icontwitter follow button
 • Sundhed og Helse
 • God kostvejledning er kun en lille del af en sund livsstil

  Sund mad er en del af en sund livsstil, og for den der overvejer at lave en livsstilsændring og antage en sund livsstil, er kostvejledning en rigtigt god ide.
  Hos en diætist kan du få den rette kostvejledning til din nye sunde livsstil, og efterhånden som du med tiden begynder at få mere energi af al den sunde og nærende mad, vil det også være en rigtigt god ide at du kommer i gang med en eller anden form for træningsprogram.

  Det at holde kroppen i form, er en af de bedste måder at underbygge en sund livsstil, fordi en veltrænet og vedligeholdt krop, bliver en velfungerende maskine, som med det rette brændstof i form af en god og nærende kost fyldt med de rette vitaminer og mineraler vil kunne holde dig på toppen i mange år, og din risiko for at dø en tidlig død vil blive en hel del mindre, endnu mindre som tiden går, og din krop får opbygget et rigtigt solidt immunforsvar.

  En hvilken som helst maskine, er nødt til at have brændstof for at kunne fungere, og sammenligningen med menneskroppen er ikke helt tilfældig, for den motorolie der skal bruges for at maskinen kører længe og uden problemer, er de rette vitaminer, og vigtige mineraler og sporstoffer som smør alle delene så din menneskelige motor kører problemfrit i mange år fremover.

  De fleste der går bort i en forholdsvist ung alder, gør det fordi de rammes af en af de efterhånden mange livsstilssygdomme der rammer flere og flere i vores efterhånden ret hastigt kørende samfund. Livsstilssygdomme er ting som kræft, depression og stress som ikke alle i sig selv er dræbende, men de nedbryder mennesker, og i sidste ende er et nedbrudt og sygt menneske svagere og mere sårbar overfor andre sygdomme. Så uanset årsagen til at vi stopper med at leve, er det ikke hele grunden, mange bække små gør en stor å siger man, og med en sundere livsstil, ville mange sikkert ikke være så immun svækkede at de pådrog sig de sygdomme, og samtidig ville de fø en klart højere livskvalitet.

  Det tempo og den effektivitet der kræves af os, og det bombardement af informationer og viden vi kan modtage inden for kort tid, er aldrig tidligere set i verdenshistorien. Internettet, flyvemaskiner og generelt god økonomi for de fleste vesterlændinge, gør hele tiden vores verden meget mindre, og selvom det er spændende og på mange måder en god ting, så stiller det også større og større krav til vores evne til at kapere alle de indtryk, og al den viden og information der når os via vores sanser.

  I de lande som vi kalder ulande, er tempoet eksempelvis ikke nær så travlt som det er her hos os, og luksussygdomme som anoreksi og bulimi er slet ikke noget man kender i den del af verden hvor man har mere travlt med blot at skaffe nok mad til at kunne blive mætte.
  Det at skulle bekymre sig over hvordan man ser ud i hverdagen, (en stor del af de nævnte spiseforstyrrelser) er ikke nær så stort et issue, når man har langt vigtigere og livsnødvendige opgaver.

  Jeg ved ikke rigtigt om jeg synes at alle de fremskridt vi gør er af det gode, vi slider på jordens ressourcer, og med det tempo vi forbruger olie, varer det ikke mange årtier førend det kan gå hen og blive en mangelvare. Men der er dog i mine øjne tegn i sol og måne på at vi trods det mislykkede klimatopmøde i københavn, er i gang med at udvikle os henimod at vi i større grad benytter os af naturlige og uforurenende energi såsom vindkraft, vandkraft og biobrændsel. At klimaet er ved at ændre sig drastisk er der efterhånden flere og flere ting der tyder på, og jeg tror at om færre år end vi måske tror kan vores hverdag komme til at se meget anderledes ud, hvis den da overhovedet stadig er der.

  Kan man få dækket de fleste af sine energibehov ad naturlig vej er det egentlig også en sund livsstil, både for din krop som i sidste ende bliver udsat for mindre forurening, men også for vores planet, som nogle af de værste steder i verden konstant er dækket af en smogsky som dækker for den vigtigste af alle energikilder her på planeten, nemlig vores allesammens elskede livgivende sol. Uden solens livgivende stråler, overlever vi mennesker ikke længe hernede på jorden, for det vil dræbe det meste plantevækst, og det er som de fleste vel er bekendt med derfra vi får vores ilt, som vi jo ikke rigtigt lige kan undvære.

  Det er nu heldigvis ikke min opgave at vække verden, men jeg synes nu alligevel at det på nogle måder er en kedelig udvikling vi gennemgår, og ville egentlig håbe på at den positive stil jeg har set små tegn på, er noget diverse regeringer, særligt i vesten vil søge mere og mere hen imod.
  I kina er der alene så mange køleskabe at den freon der kommer derfra og slippes ud i atmosfæren er et kæmpe problem, og nu hvor deres økonomi er blevet verdens næststørste går det ikke langsommere, snarere tværtimod, for flere og flere kinesere forbruger mere og mere, og rigtigt mange af de produkter der købes forurener.

  Jeg synes vores klode er fantastisk, vores kroppe er utrolige maskiner, og i det hele taget er livet en fantastisk ”opfindelse”. Jeg håber så bare vi som helhed bliver klogere og passer bedre på det alt sammen inden det går galt, hvilket det nok ikke kan undgå hvis udviklingen ikke ændrer retning hurtigt nok.
  Nå, det blev til en længere svada, men for mig er det lettere at forholde mig til ting, hvis jeg skriver det ned, så tak for det, og lad os håbe jeg ser det hele helt forkert, og blot virker som en sortseer om nogen tid.


  Emner: Sundhed Sygdom | No Comments »

  Kommentarer